• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Οργανωμένη και στοχευμένη «επίθεση» του κράτους κατά των «Mikel»

9 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στοχευμένη επίθεση στα Ελληνικά Mikel από τους υπηρέτες των ξένων συμφερόντων λίγες μέρες μετά την στοχοποίησή τους από το Forbes.

Είχαμε αναφερθεί στις 3 Μαΐου ότι το Forbes ενημέρωνε τους απανταχού “αυθόρμητους” μισθοφόρους-τρομοκράτες… για την ύπαρξη ενός προβλήματος για τα Starbucks που λέγεται Mikel. Δεν περάσανε ούτε δύο εβδομάδες και το ΣΕΠΕ διεξήγαγε έλεγχο στα Mikel, “διαπιστώνοντας” δεκάδες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Προκύπτει το εύλογο ερώτημα… το ΣΕΠΕ διεξήγαγε έλεγχο μόνο στα Mikel ή και στα Starbucks; Θέσαμε την ρητορική αυτή ερώτηση, εφόσον τα δημοσιεύματα άλλα δείχνουν!

Η δημοσίευσή μας στις 3 Μαΐου 2017
Πηγή: antizitro

 

Το δημοσίευμα του Forbes.
Πηγή: forbes.com

Γνωστά ελληνικά ΜΜΕ μετέφεραν το άρθρο των Forbes στο Ελληνικό κινό
Πηγή: news247.gr

Για τον Έλεγχο του ΣΕΠΕ στα Mikel μάθαμε από το “LEFT“:

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των πληροφοριακών συστημάτων και τις καταγγελίες που φτάνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, το ΣΕΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, πραγματοποίησε 103 ελέγχους σε Mikel όλης της χώρας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις που αφορούν αδήλωτη εργασία και 35 που αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία, ενώ υπήρξαν ακόμα 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.
Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα, η οποία εμφανίζεται ως… πρότυπο επιχειρηματικότητας, με περίπου 140 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, κυριαρχεί η εντατικοποίηση της εργασίας και η πολυαπασχόληση των εργαζομένων ενώ, πρόσφατα (Πέμπτη 9/3), 22χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα εργασίας στον Κολωνό. Το τραγικό αυτό συμβάν δεν μπορεί, φυσικά, να θεωρηθεί τυχαίο. Αντίθετα, επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την επικίνδυνη, για τους εργαζόμενους, κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του επισιτισμού λίγους μόλις μήνες μετά από ένα άλλο τραγικό περιστατικό, αυτό στα Εverest της πλατείας Βικτωρίας.
Χαρακτηριστικά περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας της εν λόγω αλυσίδας έχουν γίνει γνωστά και παλαιότερα. Για παράδειγμα, τα Mikel απέλυσαν εργαζόμενη στο κατάστημα του Αλίμου στις αρχές του 2015, καθώς η εργαζόμενη αντιδρούσε στην αντεργατική πολιτική της γνωστής αλυσίδας και διεκδικούσε το αυτονόητο, να τηρούνται δηλαδή οι όροι της σύμβασης που είχε υπογράψει η ίδια και οι συνάδελφοί της.
Νωρίτερα,  είχαν σημειωθεί κι άλλες καταγγελίες από εργαζόμενους σε ορισμένα από τα υπόλοιπα καταστήματα της εταιρείας, συγκεκριμένα σε Λάρισα και Δράμα. Οι καταγγελίες αφορούσαν τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των αντίστοιχων προσαυξήσεων για υπερωρίες (νυχτερινή εργασία, κυριακές και αργίες) και τη μη καταβολή των ενσήμων και των επιδομάτων αδείας.
Όπως ανέφερε τότε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, «στις παραπάνω καταστρατηγήσεις των αναφαίρετων εργασιακών δικαιωμάτων έρχεται να προστεθεί η καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού από την εταιρεία προκειμένου οι εργαζόμενοι να υπογράψουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης». «Όλα τα προαναφερθέντα έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον ισχυρισμό στο ίδιο το site της εταιρείας MIKEL περί “ασφαλούς επιλογής” του συγκεκριμένου επιχειρηματικού βήματος εν μέσω ύφεσης και γενικευμένης ανασφάλειας», τόνιζε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕΠΕ: Στοχευμένοι έλεγχοι με εργαλεία ανάλυσης κινδύνου

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΕΠΕ, διενεργήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και σε αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης όπου  διαπιστώθηκαν 53 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, 33 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας και 20 άλλες παραβάσεις ενώ έχει ήδη εκπονηθεί, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, προγραμματισμός ελέγχων ειδικά για επιχειρήσεις και περιοχές στον κλάδο του τουρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ:

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας συνεχίζει τη διεξαγωγή σειράς στοχευμένων πανελλαδικών ελέγχων, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των πληροφοριακών συστημάτων και τις καταγγελίες που φτάνουν στην Επιθεώρηση.
Ενδεικτικά: σε αλυσίδα καταστημάτων εστίασης διενεργήθηκαν πανελλαδικά 103 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις που αφορούν αδήλωτη εργασία και 35 που αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία, ενώ υπήρξαν ακόμα 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Επίσης, σε αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης  διενεργήθηκαν 118 έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν 53 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, 33 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας και 20 άλλες παραβάσεις.
Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.
Παράλληλα, το Σ.ΕΠ.Ε. διεξάγει από κοινού με την ελεγκτική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάλυσης κινδύνου, μέσα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, είναι σε θέση να εντοπίζει και να ελέγχει επιχειρήσεις με υψηλή πιθανότητα παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Τέλος, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου έχει εκπονηθεί προγραμματισμός ελέγχων ειδικά για επιχειρήσεις και περιοχές στον κλάδο του τουρισμού».

—————————————

Οι φωστήρες του ΣΕΠΕ, της ελεγκτικής υπηρεσίας του ΕΦΚΑ, του ΣΔΟΕ και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας δεν φαίνεται να ανησυχούν για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και όχι μόνο των ξένων οικονομικών τραστ και των διαφόρων πολυεθνικών στην Ελλάδα, όσο για τα εγχώρια. Εάν είχαν ασχοληθεί έστω κατά το ελάχιστο, είμαστε βέβαιοι πως δεν θα κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα όπως το παρακάτω:

Πηγή: forologoumenos.gr

Μεγάλη μανία των υπηρετών και μίσθαρνων των ξένων συμφερόντων να ρημάξουν και να διαλύσουν οτιδήποτε το Ελληνικό…
antizitro

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Δεν θα ξεφεύγει κανείς»: Μπαίνουν 1.000 νέες κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Slider

«Δεν θα ξεφεύγει κανείς»: Μπαίνουν 1.000 νέες κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

by admin
7 ώρες ago
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; -Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν τις ψηφιακές ταυτότητές τους για να πιουν… ποτό σε νυχτερινό κέντρο..
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; -Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν τις ψηφιακές ταυτότητές τους για να πιουν… ποτό σε νυχτερινό κέντρο..

by admin
7 ώρες ago
Θοδωρής Κατσωνόπουλος, 51 Εφυγε Ξαφνικά από τη ζωή και ο εκπαιδευτικός-στέλεχος της EΛ.ΑΣ του Τσίπρα
Slider

Θοδωρής Κατσωνόπουλος, 51 Εφυγε Ξαφνικά από τη ζωή και ο εκπαιδευτικός-στέλεχος της EΛ.ΑΣ του Τσίπρα

by admin
7 ώρες ago
Άρης Τάτσης δικηγόρος – Δολοφονία Γεωργίου: έπεσε το προσωπείο της woke ατζέντας
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης Τάτσης δικηγόρος – Δολοφονία Γεωργίου: έπεσε το προσωπείο της woke ατζέντας

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Οι βουλευτές πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους πολίτες!

Οι βουλευτές πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους πολίτες!

Βόμβα από Spiegel: Σύντομα η Ε.Ε. θα διαλυθεί!

Βόμβα από Spiegel: Σύντομα η Ε.Ε. θα διαλυθεί!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr