Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν καλεί ανοιχτά για μια νέα παγκόσμια τάξη

Ήρθε η ώρα για τον κόσμο να αγκαλιάσει μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε σε ακροατήριο στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) αυτή την εβδομάδα ότι η άνοδος της Κίνας σημαίνει ότι οι μέρες της κυριαρχίας των ΗΠΑ έχουν τελειώσει και «Χρειαζόμαστε μια ενιαία παγκόσμια τάξη».

Ο Μακρόν έκανε την έκκληση στην κεντρική του ομιλία, «Πλοήγηση σε έναν ταραχώδη κόσμο», για τη σύνοδο κορυφής του CEO της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στο ξενοδοχείο Athenee στη Μπανγκόκ, ανέφερε το The Nation Thailand.

« Είστε από την πλευρά των ΗΠΑ ή της Κίνας;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε, είπε ο Μακρόν, ο οποίος πρόσθεσε: «Αλλά χρειαζόμαστε μια ενιαία παγκόσμια τάξη».

Ο Μακρόν περιέγραψε την τρέχουσα παγκόσμια τάξη ως «ζούγκλα», υποδυόμενος τις ΗΠΑ και την Κίνα ως «δύο μεγάλους ελέφαντες, που προσπαθούν να γίνουν όλο και πιο νευρικοί», ανέφερε το The Nation Thailand.

Ο Γάλλος ηγέτης προέτρεψε τη “συνεργασία πολλών άλλων ζώων” και ζήτησε μια ενιαία παγκόσμια τάξη.

Είπε ότι ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε ένα σημείο καμπής σχετικά με τρία σενάρια – τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, την κλιματική αλλαγή και την αντιπαράθεση των υπερδυνάμεων. Και τα τρία υπονομεύουν την παγκόσμια τάξη, το εμπόριο και τις επενδύσεις, πρόσθεσε.

Οι χώρες πρέπει να αποκαταστήσουν τους διεθνείς κανόνες και την πολυμέρεια προκειμένου να διαμορφώσουν μια νέα παγκόσμια τάξη και να διατηρήσουν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, δήλωσε στη σύνοδο κορυφής των CEO, ανέφερε το The Nation Thailand.

“Μια δυναμική ισορροπία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουν τα έθνη να αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ υπερδυνάμεων. Οι χώρες πρέπει να επιδιώξουν μια χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη ανάπτυξη για την αντιμετώπιση της ανισότητας και της αστάθειας”, δήλωσε. “Ανταγωνίζεστε, όλοι μας θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να σέβεστε την κυριαρχία του άλλου”.

“Είμαι βέβαιος ότι ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα παιχνίδι που θα κερδίσουν όλοι, είναι να συνεργαστούμε και να αποδεχτούμε ότι όλα τα μέλη των διαφόρων περιοχών αυτού του κόσμου, θα κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και καλύτερη στο τέλος της ημέρας”, πρόσθεσε.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι η Γαλλία δεν πιστεύει στην ηγεμονία ή στην κυριαρχία των ΗΠΑ, αλλά πιστεύει στη σταθερότητα και τη συνεργασία.

“Δεν πιστεύουμε στην ηγεμονία. Δεν πιστεύουμε στην αντιπαράθεση. Πιστεύουμε στη σταθερότητα και στη συνεργασία, για να καινοτομήσουμε μαζί και να φέρουμε συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους μας παντού. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και μπορείτε να βασίζεστε στη Γαλλία. Σας ευχαριστώ.

Τα λόγια του Μακρόν αντικατοπτρίζουν εκείνα που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 1992, όταν δήλωσε περιβόητα ότι ήταν καιρός να εγκαινιάσουμε μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.

.https://newspunch.com/french-president-macron-openly-calls-for-new-world-order/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο triklopodia@hotmail.gr
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "triklopodia@hotmail.gr" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Next Post

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Triklopodia