• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ε.Ράμα φέρνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με 30.000 μουσουλμάνους μετανάστες από την Τουρκία!

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Έντονος είναι ο προβληματισμός από την  πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να δεχτεί στο έδαφός της παράνομους μετανάστες  από την Τουρκία και να τους εγκαταστήσει σε περιοχές όπου διαβιεί η ελληνική εθνική μειονότητα, στη βόρεια Ήπειρο και κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Αλβανικά ΜΜΕ έφεραν στο φως τη συμφωνία  πρωθυπουργού Εντι Ράμα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση  από την αλβανική κυβέρνηση.

Πρόσφατα, Τίρανα και Άγκυρα υπέγραψαν σχέδιο αμυντικής συνεργασίας, όπου πολλοί θεωρούν πως εντάσσεται και το θέμα μετεγκατάστασης αλλοδαπών μουσουλμάνων  από την Τουρκία στην Αλβανία. Λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά περιλαμβάνει «δραστηριότητες που τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών δεσμεύονται να ολοκληρώσουν μέσα στο 2020 προκειμένου να ενισχυθεί και να ενταθεί η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις!

Τι σχέση μπορεί να έχει η αμυντική συνεργασία με τους αλλοδαπούς μουσουλμάνους που θέλει να εγκαταστήσει στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Αλλά ο κίνδυνος από την εγκατάσταση 30.000 και πλέον αλλοδαπών στην Βόρειο Ήπειρο,, εκτός απο την ελληνική μειονότητα είναι ότι αυτοί με την πρώτη ευκαιρία θα επιχειρήσουν να περάσουν, που αλλού, μα στην Ελλάδα φυσικά.

Μπορεί ο δεδηλωμένος τους στόχος να είναι η Ευρώπη των επιδομάτων και της καλής ζωής, αλλά και η Ελλάδα αποτελείωσε και εξακολουθεί αποτελεί πάντα ένα πάγιο στόχο των κέντρων που διαχειρίζονται τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από την Ασία προς την Ευρώπη.

Η αρχή έγινε ήδη στο Αργυρόκαστρο. Με την  κρίση στον Εβρο να έχει σταματήσει προσωρινά, έφτασαν σε αλβανικό έδαφος 50 «πρόσφυγες» κυρίως από τη Συρία, χωρίς αυτό να είναι επιβεβαιωμένο ενώ υπάρχει και μία οικογένεια από Παλαιστίνη, οι οποίοι ήδη φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που έχει στηθεί στην περιοχή Γκρεχότ, έξω από το Αργυρόκαστρο.

Σύροι και Παλαιστίνιοι έγιναν αποδεκτοί σε αλβανικό έδαφος μετά την τακτική «ανοιχτών συνόρων» που εφάρμοσε το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, με στόχο τη μετακίνηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε. κυρίως μέσω Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ράμα και Ερντογάν για μετεγκατάσταση 30.000 αλλοδαπών μουσουλμάνων  (αυτών που πολιορκούσαν τα ελληνικά σύνορα στην Έβρο) από την Τουρκία στην Αλβανία και σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου, εκεί δηλαδή όπου πλειοψηφεί το ελληνικό στοιχείο.

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει  από το περασμένο καλοκαίρι  όταν συγκροτήθηκε με απόλυτη μυστικότητα ομάδα εργασίας για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών στις περιοχές του Αργυροκάστρου (για 5.000 άτομα), Κορυτσάς (5.000), Αγίων Σαράντα (1.000), ενώ θα δημιουργηθούν Σταθμοί Α’ Βοηθειών στις συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα (Κακαβιά, Ρίπεση, Μαυρομάτι, Τρεις Γέφυρες, Καπεστίτσα). Ο αρχικός σχεδιασμός αφορά τη δημιουργία και λειτουργία «Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων», ωστόσο η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- εργάζεται προκειμένου οι πληθυσμοί αυτοί να εγκατασταθούν μόνιμα είτε σε νέες λειτουργικές δομές είτε σε κατοικίες χωριών της περιοχής!

Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε ήδη από δήμους στο νότιο τμήμα της χώρας να υποδείξουν χώρους όπου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών.

Η αρχή έγινε στο Αργυρόκαστρο, όπου η εκεί δημοτική αρχή υπέδειξε δύο χώρους που αφορούν ανενεργές στρατιωτικές υποδομές.

H πρώτη στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου και η δεύτερη σε στρατόπεδο ταξιαρχίας του αλβανικού στρατού επί κομουνιστικού καθεστώτος, έξω από το Αργυρόκαστρο, στο δρόμο προς Τεπελένι. Υπολογίζεται ότι οι χώροι αυτοί μπορούν να φιλοξενήσουν έως 10.000 άτομα.

Οι προθέσεις της αλβανικής κυβέρνησης δημιουργούν ήδη αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και στον πολιτικό κόσμο της χώρας, που ζητάει διευκρινίσεις από τον πρωθυπουργό Ράμα.

Ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα μίλησε ευθέως για «απειλή δημογραφικής αλλοίωσης» του ενεργού πληθυσμού της χώρας σε περίπτωση μαζικής έλευση προσφύγων και μεταναστών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προκάτοχός του Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Ράμα ότι με αυτές τις νέες κινήσεις στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε.

«Ενώ η Αλβανία θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα ώστε να εμπεδωθεί ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι εκεί που δίνεται η μάχη συγκράτησης των προσφύγων-μεταναστών, ο Ράμα σπάει το μέτωπο μετατοπίζοντας τη γραμμή στα μετόπισθεν», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας με ανάρτησή του στο Facebook. Γ

ια τον πρώην πρόεδρο πρόκειται για πρωτοβουλία που θα δώσει και πάλι δουλειά στη μαφία, η οποία έχει φροντίσει ήδη να προμηθευτεί ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά τους διά της Αδριατικής προς την Ε.Ε.

Αλβανοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι εάν ο Εντι Ράμα ενδιαφερόταν πραγματικά να διευκολύνει τη διαφυγή μεταναστών προς την Ευρώπη, τότε οι δομές φιλοξενίας θα έπρεπε να κατασκευαστούν στο βόρειο τμήμα, στα σύνορα με Μαυροβούνιο, Κόσοβο και Σκόπια, ή στα παράλια της κεντρικής Αλβανίας, απέναντι από τις ιταλικές ακτές. Μετά το σφράγισμα των συνόρων σε Σκόπια, Σερβία και Ουγγαρία, η Αλβανία επιλέγεται ως διάδρομος μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη μέσω Μαυροβουνίου και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου: Επίκειται Παγκόσμια Κατάρρευση της Τεχνητής Νοημοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου: Επίκειται Παγκόσμια Κατάρρευση της Τεχνητής Νοημοσύνης

by admin
4 ώρες ago
Απίστευτο παρασκήνιο – Πώς η ταινία Snake Island του Hollywood με τον Sean Penn φέρνει την AfD στην εξουσία στη Γερμανία
Slider

Απίστευτο παρασκήνιο – Πώς η ταινία Snake Island του Hollywood με τον Sean Penn φέρνει την AfD στην εξουσία στη Γερμανία

by admin
4 ώρες ago
Οι Άνθρωποι Άρχισαν να Αντιλαμβάνονται τα Ψέματα που τους Είπαν για τα Εμβόλια CV-19 – Ο Αμερικάνος Ταγματάρχης Τομ Χάβιλαντ Αγωνίστηκε Μόνος του
Slider

Οι Άνθρωποι Άρχισαν να Αντιλαμβάνονται τα Ψέματα που τους Είπαν για τα Εμβόλια CV-19 – Ο Αμερικάνος Ταγματάρχης Τομ Χάβιλαντ Αγωνίστηκε Μόνος του

by admin
4 ώρες ago
Στον Ήλιο Εντοπίστηκε Ισχυρή Έκρηξη M8.1 – Σεισμός 6,7 στο Περού – «Το Μεγάλο Σεισμικό Γεγονός που Περιμέναμε Μπορεί τώρα να Ξεκινήσει…»
Slider

Στον Ήλιο Εντοπίστηκε Ισχυρή Έκρηξη M8.1 – Σεισμός 6,7 στο Περού – «Το Μεγάλο Σεισμικό Γεγονός που Περιμέναμε Μπορεί τώρα να Ξεκινήσει…»

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Σχέδιο Μάρσαλ αλλά μόνο για Ισπανία και Ιταλία προτείνουν από τη Γερμανία Φίσερ και Γκάμπριελ

Σχέδιο Μάρσαλ αλλά μόνο για Ισπανία και Ιταλία προτείνουν από τη Γερμανία Φίσερ και Γκάμπριελ

Πύρινος Λόγιος : Η «πτώση» της Παναγίας των Παρισίων «προφήτευσε» την επέλαση του κορωναϊού και το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πύρινος Λόγιος : Η «πτώση» της Παναγίας των Παρισίων «προφήτευσε» την επέλαση του κορωναϊού και το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr