• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΣΥΝΙΩΝ : ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ ΤΟΥ 2020 – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΟΡΩΝΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΩΣ ΕΜΦΟΒΗ ΚΟΡΩΝΟΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΗ.

6 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, Ο ΣΥΝΙΩΝ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Βιώνουμε , λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών το τελευταίο καιρό ένα διαφωτιστικό θεληματισμό.

Αρχαία επιχειρήματα περί αναχρονιστικού και μεσαιωνικού χριστιανικού ήθους , ξαναβγήκαν στην επιφάνεια.

Μιντιακοί, και χαμηλού ειδικού βάρους νουθέτες , ξεκινούν απαξιωτικές επιθέσεις και ανοίγουν άλλα θέματα πέραν αυτού της προστασίας της υγείας.

Χωρίς να αντιλαμβάνονται , θεωρούν , την προσωρινή και ίσως εφάπαξ παραχώρηση εκ μέρους της εκκλησίας στην μη τέλεση των μυστηρίων της , ως δικαίωση των δικών τους θέσεων.

Είναι έτοιμοι ,και εδώ υπάρχει ο κίνδυνος για την Εκκλησία της επίκλησης γενικότερων λόγων υγιειονομικής περίστασης να θελήσουν , να αλλοιώσουν το μυστήριο της θείας Κοινωνίας. Φανταστείτε στο μέλλον να παίρνεις άδεια για την τέλεση του μυστηρίου απο το κράτος και αυτό να συμβαίνει υπό προϋποθέσεις.

Επιπλέον συνακόλουθοι στην προσφιλή τους τακτική παρουσιάζουν ιερείς, που τους ζητήθηκε να κοινωνήσουν πιστούς ως αδιόρθωτους και εγκληματίες.

Δεν μας απαντούν όμως πως είναι δυνατόν οι εν λόγω ιερείς να είναι εγκληματίες και να δίνουν καθημερινά μάχη με την πείνα , τα ναρκωτικά, τα γηρατειά,και την αρρώστεια.

Δεν είδαμε τους ίδιους , να σηκώνουν τα μανίκια και να συμμετέχουν στη διανομή των συσσιτίων , την αποστολή δεμάτων σε τρίτες χώρες ,που λιμοκτονούν μικρά παιδιά και στην περιποίηση αρρώστων και γερόντων.

Πριν δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα πρέπει αυτοί ( οι διαφωτιστές ) να αναγνωρίσουν την ενότητα ως μόνο στόχο και μην θελήσουν να μετατρέψουν την συναίνεση της Εκκλησίας σε ήττα.

Πέρα απο τις εξωτερικές εκδηλώσεις της γιορτής της Μεγάλης Εβδομάδος , που είναι το σούβλισμα του αμνού και η συγκέντρωση της οικογένειας , υπάρχει και το πνευματικό της νόημα και αυτό κάνει τον αυτόβουλο περιορισμό της Εκκλησίας σπουδαιότερο.

Μια τέτοια προσέγγιση θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε τον πόνο , που έχουμε οι ορθόδοξοι να μην συμπορευόμαστε στο θείο θέατρο της εκκλησίας . ,βήμα προς βήμα, ως εκκλησιαστική κοινωνία , στο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού μας.

Γιατί για εμάς ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΕΙΝΑΙ

Η ευσέβεια και το κεράκι ,που θα ανάψουμε .

Η πρόσκληση στην καρποφόρα διακονία του συνανθρώπου μας.

Ο εξαγιασμός , ο καθαρισμός καιι η θεραπεία κάθε δυσκολίας και νόσου μέσα απο το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου , μέσα απο την εμπιστοσύνη μας στον Θεό.

Η προδοσία του δικού σου Χριστού ,από τον δόλιο Ιούδα ,που τοσα χρόνια δεν κατάλαβε τίποτα απο την αλήθεια Του και για τα μικροσυμφεροντα , με ύπουλο τρόπο τον οδήγησε στους δημίους του.

Ο φανατισμός , ντυμένος με τον μανδύα της οποιαδήποτε πολιτικής κοινωνικής και ιδεοληπτικής εξουσίας που συμπιέζει την ζωή και τον Θεό μέσα απο την επιβολή της απολυτότητα των συμφέροντων τους.

Η οχλοκρατία, η δικτακτορική απολυτότητα της αμορφωσιάς και του ορμέφυτου, που πάντα επιλέγει τον Βαραββάν αντί Χριστό, τον ληστή αντί του Θεού.

Η άτολμη πολιτική ηγεσία , που ως μόνο στόχο έχει την αναπαραγωγική διατήρησή της και το μη θίγεται τα κακώς κείμενα.

Η απόρριψη της υποκρισίας , ως τρόπου ζωής, μέσα απο τα παραδείγματα των Φαρισαίων και των Γραμματέων και αντ αυτής , η επιλογή της αυθεντικότητας της μετάνοιας στο πρόσωπο της πόρνης και του τελώνη.

Η παλινόρθωση της ανθρώπινης υπάρξεως έστω και την ύστατη στιγμή , ως αυτής του συσταυρωθέντος ληστού.

Οι μορφές των Αγίων , που συμμετέχουν μαζί μας ,τώρα στο θείο Δράμα

Οι ήχοι του χορού και οι ψαλμοί , οι ψάλτες και οι ιερείς , που μας κάνουν αμέσους θεατές των θείων δρώμενων

Το μώβ του Επιταφίου και οι Αναστασιμες λευκές κορδέλες .

Το δικό μας ενσυνείδητο μνήσθητι μου Κύριε , γιατί ο Χριστός της Μεγάλης Εβδομάδος άσχετα απο την επιδίωξη της καλωσύνης στην ζωή μας , ζητά να του κάνουμε λίγο χώρο στην καρδιά μας ,ζητά ένα ελεύθερο ΝΑΙ θέλω να είμαι μαζί σου .

Ο μυστικός Δείπνος , η πρώτη εορταστική τράπεζα προς τους ανθρώπους ,όπου ο ίδιος ο Θεός είναι ο θυσιάζων και ο θυσιαζόμενος , ο προσφέρων και ο προσφερόμενος.

Η Ανάσταση και η πληρότητα ενός καινούργιου κόσμου, που στηρίζει την ύπαρξή του στην ΝΙΚΗ του Αναστάντος Χριστού

Για όλα αυτά ,που σημαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα, η περικοπή της βιώσεως όλων αυτών στην εκκλησία ,αποτελεί επιπρόσθετη θυσία αγάπης για μας τους χριστιανούς , πέραν του κατ οίκον περιορισμού μας.

Ας αλληλοπεριχωρηθούμε με αγάπη και διάλογο γιατί στον νέο και Αναστημένο κόσμο του Χριστού , όλοι είμαστε κλητοί και ας μην αφήνουμε το πείσμα μας να μας κατευθύνει στην διχόνοια και την διαίρεση.

Ιδιαιτέρως τα χρόνια , που επακολουθούν θα είναι καθοριστικά για τον Ελληνισμό , ας μείνουμε ενωμένοι.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο ΣΥΝΙΩΝ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (27/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (27/6/2026)

by admin
3 ώρες ago
ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ;
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ;

by admin
4 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: ΗΠΑ – Ιράν: Μνημόνιο μεταχρονολογημένου πολέμου! Καθ’ οδόν για τον τρίτο πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: ΗΠΑ – Ιράν: Μνημόνιο μεταχρονολογημένου πολέμου! Καθ’ οδόν για τον τρίτο πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν

by admin
5 ώρες ago
Αποστόλου: Άλλαξε ο Σαμαράς ή άλλαξε η Νέα Δημοκρατία;
Slider

Αποστόλου: Άλλαξε ο Σαμαράς ή άλλαξε η Νέα Δημοκρατία;

by admin
18 ώρες ago
Next Post
Το ελαιόλαδο “όπλο” κατά του κορωνοϊού!

Το ελαιόλαδο “όπλο” κατά του κορωνοϊού!

Λιακόπουλος: Κόψτε τα παραμύθια με τα δήθεν Fake news. O Bill Gates χρηματοδοτεί την MICROCHIPS BIOTECH INC.

Λιακόπουλος: Κόψτε τα παραμύθια με τα δήθεν Fake news. O Bill Gates χρηματοδοτεί την MICROCHIPS BIOTECH INC.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr