• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ο Erdoğan χτυπά τους Κούρδους και ζητά χάρες από τον Putin

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Photo by Kremlin.ru, CC BY 4.0.

Του Γιάννη Δημητριάδη*

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, και ο Ρώσος ομόλογός του, Vladimir Putin, έχουν συμφωνήσει να απομακρύνουν την Al-Qaeda, που συνδέεται με το Μέτωπο Al Nusra (Al-Nusra Front), που μάχεται στο Χαλέπι κατά των δυνάμεων του Σύριου Προέδρου, Bashar al-Assad, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του κ. Erdoğan.

Σχολιάζοντας την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Putin, στις 18 Οκτωβρίου, ο Erdoğan δήλωσε ότι οι δύο πλευρές είχαν μιλήσει για μια συναίνεση για την ειρηνική απομάκρυνση των μαχητών της Al-Nusra από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Erdoğan, ο Putin δήλωσε ότι διακόπηκε ο βομβαρδισμός στο Χαλέπι, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι μαχητές της Αl-Nusra από την πόλη. «Έχουμε δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στους φίλους μας για να απομακρυνθούν», τόνισε ο Erdoğan σε μια σύσκεψη περιφερειακών ηγετών…

Μια τουρκική προεδρική πηγή είπε κρατικό Πρακτορείο Anadolu ότι ο Putin «συνεχάρη την Τουρκία για την επιτυχία της κατάληψης της πόλης Dabiq με τους αντάρτες που χρησιμοποιεί, κοντά στα βόρεια σύνορα της Συρίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις, ανάλογα με την πηγή.

«Καίγεται» από τη Μοσούλη

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Erdoğan προειδοποίησε ότι περίπου ένα εκατομμύριο Σύριοι θα μπορούσαν να διαφύγουν στην Τουρκία, αν υπάρχει μια έξοδος από την πόλη του Χαλεπίου, όπου αντάρτες στα ανατολικά της πόλης είναι επί του παρόντος υπό πολιορκία από συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις. Ανέφερε ότι η Τουρκία μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόσθετο βάρος 1 εκατομμυρίου προσφύγων, αν εγκαταλείψουν την πόλη, και πως εκείνοι που ενεργοποιούν μια τέτοια εκροή πρέπει να συζητήσουν με την Τουρκία σχετικά με τις συνέπειές αυτής της κατάστασης.

Αποδίδοντας ευθύνες στις ΗΠΑ, υποστήριξε πως «εκείνοι που θέλουν να παρεμποδίσουν τη συμμετοχή της Τουρκίας στην επίθεση στη Μοσούλη είναι αυτοί που ανησυχούν, γιατί τους χαλάσαμε το παιχνίδι στη Συρία», δήλωσε ο Erdoğan.

«Προσπαθούν να μας κρατήσουν μακριά από τη Μοσούλη, λόγω της αντίθεσής μας με τα εκτός νόμου PKK και Ισλαμικό Κράτος Κουρδικού Εργατικού Κόμματος)», είπε. Τόσο το ISIS, όσο και τα Συριακά Στρατιωτικά Κουρδικά Τμήματα (YPG), που αποτελούν τη στρατιωτική πτέρυγα του συρο-κουρδικύ Κόμματος (PYD) «είναι πιόνια που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό και υποστηρίζονται από τις ίδιες εξουσίες», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην Τουρκία, το πολιτικό κόστος από τη διατήρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε απόσταση από τις επιχειρήσεις της Μοσούλης έχει προκαλέσει σοβαρό πολιτικό ζήτημα που οφείλεται στις δικές του επανειλημμένες αναφορές για «τουρκική συμμετοχή», υπερβάλλοντας ως συνήθως των δυνατοτήτων της χώρας του έναντι των αποφάσεων των ΗΠΑ.

Αδυναμία συνεννόησης με τις ΗΠΑ

Photo by Jerry Gunner from Lincoln, UK – 92-0013 an F-16C Fighting Falcon of 182º Filo Turkish Air Force,CC BY 4.0.

Η αδυναμία του να συνεννοηθεί με την Ουάσιγκτον έφερε αρνητικά αποτελέσματα για ό,τι είχε δημιουργήσει την αίσθηση πως αποτελεί το «Άγιο Δισκοπότηρο» της πολιτικής του στην ευρύτερη περιοχή. Για να καλύψει τώρα το κενό, προχώρησε από προχθές σεμαζικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων ανταρτών της Συρίας, δηλώνοντας μάλιστα ότι είχαν από 160 – 200 νεκρούς σε μια ημέρα, νούμερα που προήλθαν από το γραφείο του κι όχι την πραγματικότητα.

Με την πολιτική του αυτή, όμως, κινδυνεύει να συγκρουστεί με την ηγεσία των Κούρδων του Ιράκ, τον Masoud Barzani (Πρόεδρο), με τον οποίο έχει βρει τρόπο συνεργασίας, αλλά ο οποίος δεν μπορεί να αντέξει επί πολύ στην κριτική των κουρδικών πολιτικών δυνάμεων, που τον καταγγέλλουν για εγκατάλειψη των ομοεθνών του.

* Ο κ. Γιάννης Δημητριάδης είναι δημοσιογράφος.

liberal.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
4 ώρες ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
5 ώρες ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
5 ώρες ago
Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19
Slider

Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19

by admin
6 ώρες ago
Next Post
ΤΟ ΘΕΜΑ στα επιτελικά γραφεία δεν είναι γιατί θα μας επιτεθεί ο ¨σουλτάνος¨ αλλά πότε θα μας επιτεθεί;

ΤΟ ΘΕΜΑ στα επιτελικά γραφεία δεν είναι γιατί θα μας επιτεθεί ο ¨σουλτάνος¨ αλλά πότε θα μας επιτεθεί;

Συρία: «Θα ρίξουμε όποιο τουρκικό αεροπλάνο παραβιάσει ξανά το εναέριο χώρο μας»

Συρία: «Θα ρίξουμε όποιο τουρκικό αεροπλάνο παραβιάσει ξανά το εναέριο χώρο μας»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr