• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Παραδοχή Μ.Γιλντιρίμ: «Θα κριθεί το μέλλον των εδαφών μας – Αναθεωρείται η Συνθήκη της Λωζάνης»

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

του Βασίλη Καπούλα

“Η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη καμπή. Υπάρχει ένας λογαριασμός απλήρωτος τα τελευταία εκατό χρόνια. Ο λογαριασμός αυτός τοποθετήθηκε και πάλι μπροστά μας. Ο λογαριασμός αυτός θα καθορίσει την τύχη των εδαφών μας, μπαίνουμε σε μια τέτοια περίοδο» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφερόμενος στην Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα της Τουρκίας. 
Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ.
Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε ο Μ.Γιλντιρίμ μιλώντας στην Ακαδημία Πολιτικής του ΑΚΡ λίγα 24ωρα πριν το πραξικόπημα. Ουσιαστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας με την αναβίωση μιας νέας “Συνθήκης των Σεβρών”.
Πριν λίγο καιρό είχε προκληθεί σεισμός στην Άγκυρα από χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times και είχε αποκαλύψει με άρθρο του το pronews.gr . Ο Μ.Γιλντιρίμ αναφέρεται σε αυτούς τους χάρτες…
Οι χάρτες αυτοί έδειχναν να ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδιστάν, η Αρμενία να επεκτείνεται ανατολικά ενώ ιδρύονται δυο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μια στη Σμύρνη και άλλη μια στα Στενά και στο Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Η Συρία, διατηρεί την εδαφική της ακεραιότητα ενώ ιδρύεται και μια αυτόνομη περιοχή στο Λίβανο υπό την επικυριαρχία της.
Να τονίσουμε ότι οι χάρτες αυτοί είχαν δημοσιευτεί στην επέτειο των εκατό χρόνων από το σχέδιο Sykes-Picot.
Με τις πράξεις της όμως η Τουρκία οδεύει ολοταχώς προς την διάλυση συμβάλλοντας έτσι στα σχέδια των “ξένων δυνάμεων” όπως είπε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ο Μ.Γιλντιρίμ δήλωσε ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 28 Ιουλίου, θα συζητήσει την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου και ότι θα ληφθούν σημαντικά μέτρα όπως ότιοι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να υπάγονται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έπειτα από τη μετάβαση στο προεδρικό σύστημα και όχι στο Υπουργείο Άμυνας!
Ανακοίνωσε την κατάργηση της προεδρικής φρουράς και το κλείσιμο στρατιωτικών λυκείων «για προληπτικούς λόγους» ενώ θα υπάρξει αποδέσμευση της Χωροφυλακής από το Γενικό Επιτελείο. 
Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε και την πληροφορία ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου πήραν στόχο και το όχημα στο οποίο επέβαινε ο ίδιος, λέγοντας ότι όταν άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος του πραξικοπηματίες στρατοφύλακες, ενώ έρχονταν από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα οδικώς, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη διαδρομη τους και να περάσουν τη νύχτα στην κατοικία του έπαρχου του Ιλγκάζ.
Ο Γιλντιρίμ που υπενθλυμισε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος αποκρούστηκε με την έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον λαό να κατέβουν στους δρόμους και πλατείες, συνέχισε λέγοντας:
« Από εδώ και στο εξής πρέπει να εξετάσουμε όλα από την αρχή. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα.Η διαδικασία αυτή είναι μια διαδικασία που βγαίνουν στο φως της ημέρας μια σειρά λαθών που έχου  γίνει και η διαδικασία λήψης μέτρων αναφορικά με αυτά. Θα λάβουμε ριζικά μέτρα».
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε ότι προφυλακίσθηκαν και οι πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος στις 24 Νοεμβρίου. Προφυλακίσθηκαν συνολικά 13.000 άτομα (οι 1329 εκ των οποίων αστυνομικοί, οι 8.831 στρατιωτικοί, οι 2.100 δικαστές και εισαγγελείς).
Υπενθυμίζουμε τι είχαν δημοσιεύσει οι ΝΥΤ
Στη δημοσιότητα δόθηκαν και νέες φωτογραφίες από τα όπλα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; – Τελευταία Προειδοποίηση της Κρεμλίνου στο ΝΑΤΟ: «Σταματήστε … Πριν Οδηγηθούμε στην Πυρηνική Καταστροφή»
ΔΙΕΘΝΗ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; – Τελευταία Προειδοποίηση της Κρεμλίνου στο ΝΑΤΟ: «Σταματήστε … Πριν Οδηγηθούμε στην Πυρηνική Καταστροφή»

by admin
4 ώρες ago
«Πρέπει να συνέλθετε επειγόντως» – Προειδοποίηση σοκ στις ελίτ της Δύσης: Παγκόσμια απειλή η διάλυση Ρωσίας – 4 σενάρια τρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

«Πρέπει να συνέλθετε επειγόντως» – Προειδοποίηση σοκ στις ελίτ της Δύσης: Παγκόσμια απειλή η διάλυση Ρωσίας – 4 σενάρια τρόμου

by admin
8 ώρες ago
«Είναι Αποβράσματα, είναι Άρρωστοι Άνθρωποι»
Slider

«Είναι Αποβράσματα, είναι Άρρωστοι Άνθρωποι»

by admin
8 ώρες ago
Ο Επερχόμενος Καταστροφικός Πόλεμος με τη Ρωσία!
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Επερχόμενος Καταστροφικός Πόλεμος με τη Ρωσία!

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Ὁ Ἔρντογαν ἐντὸς τοῦ 2016 κινδυνεύει νὰ ἔχῃ τὸ τέλος τοῦ Καντάφι

Ὁ Ἔρντογαν ἐντὸς τοῦ 2016 κινδυνεύει νὰ ἔχῃ τὸ τέλος τοῦ Καντάφι

O Trump και το Κορίτσι-Τρόπαιο της Χίλαρυ …SEX, μυστικά και ψέμματα στο δρόμο για τον Λευκό Οίκο

O Trump και το Κορίτσι-Τρόπαιο της Χίλαρυ ...SEX, μυστικά και ψέμματα στο δρόμο για τον Λευκό Οίκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr