• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτείται ο Κουρουμπλής; Καταρρέει η κυβέρνηση

9 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

Υπουργός που δηλώνει ότι «η ατυχία ήταν ότι το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ» μην περιμένετε να αναλάβει ευθύνες. Υπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τον διασυρμό του στις τηλεοράσεις, που δεν ιδρώνει το αυτί του από τις προσβολές και που όταν ζορίζεται στη Βουλή, τραμπουκίζει, δεν πρόκειται να παραιτηθεί ποτέ.

Επειδή όμως, στο επιτελείο του Τσίπρα, βαδίζουν με αυτοπεποίθηση, το δρόμο του κυνισμού, ξέρουν καλά ποιον χρησιμοποιούν για την εμπροσθοφυλακή στις μάχες επιβίωσης. Το Προεδρικό Διάταγμα 148/2009 που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή και αναφέρεται στην «Περιβαλλοντική ευθύνη για την πρόληψη και την αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβάλλον», ορίζει σαφώς ότι θα έπρεπε να έχει συσταθεί και να λειτουργεί συντονιστικό γραφείο υπαγόμενο απευθείας στον υπουργό Περιβάλλοντος, για την πρόληψη και την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών (Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών-ΣΥΓΑΠΕΖ.

Πιθανόν τέτοιο γραφείο να υφίσταται ήδη, άλλωστε η ύπαρξή του αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ. Το κρίσιμο, όμως, είναι να λειτουργεί διότι εδώ μιλάμε για την τήρηση ευρωπαϊκής νομοθεσίας και η χώρα μπορεί να βρεθεί υπόλογη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρόλα αυτά, ούτε για μία στιγμή δεν εκτέθηκε ο κ. Φάμελλος ως υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής του Σαρωνικού. Αντίθετα, στην κυβέρνηση, επέλεξαν να αναθέσουν την «βρώμικη δουλειά» στον καταλληλότερο άνθρωπο. Σε έναν δηλαδή, από τους πιο «ανθεκτικούς» στον εξευτελισμό και στην δημόσια κατακραυγή. Στον πολιτικό «γυρολόγο» κ. Κουρουμπλή…

Βέβαια, δεν είναι ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει στην άτυπη ομάδα του τείχους προστασίας της κυβέρνησης. Είναι και όλοι εκείνοι  που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Σπίρτζης, Τόσκας και υπόλοιποι μισθοφόροι που άλλαξαν στρατόπεδο για να διασώσουν το σαρκίο τους είναι – όπως συμβαίνει πάντα στους πολέμους- οι πιο διαθέσιμοι για τέτοιες αποστολές.

Αλλά ας μην προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Ας μην κάνουμε υποθέσεις για την πολιτική ευαισθησία των Συριζανέλ Αν ο υπουργός Κουρουμπλής αποφάσιζε να παραιτηθεί, αυτόματα θα κατέρρεε η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που θα ανακοίνωνε τις προθέσεις του, σε λίγες ώρες θα είχε ξεσπάσει τέτοια κρίση που δύσκολα θα μπορούσε να την μαζέψει ο πρωθυπουργός.

Μέχρι τώρα, τέτοια διλήμματα και τέτοιες συνθήκες δεν προέκυψαν ούτε για μία φορά, στο αρραγές μέτωπο της κυβέρνησης. Πέρασαν 2,5 χρόνια,  τρεις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα ρωγμής στο μέτωπο της εξουσίας. Ούτε και όταν αποχώρησαν οι «μπολσεβίκοι» του ΣΥΡΙΖΑ ή ο «Λούκυ Λουκ» Βαρουφάκης…

Και για αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν πρόκειται να δούμε καμία παραίτηση για τη ρύπανση του Σαρωνικού. Ακόμα και να φτάσουμε στην αποκάλυψη ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας υπέθαλπε εγκληματίες και αδειοδοτούσε λαθρέμπορους… και πάλι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξέλιξη στο ζήτημα Κουρουμπλή.

Έχουμε να κάνουμε με μία «παρέα» που συγκρότησε, από χρόνια, έναν σκληρό πυρήνα επιβίωσης στο πολιτικό οικοσύστημα. Πρώτα ως κρατικοδίαιτη ομάδας «προστασίας» συντεχνιών και στη συνέχεια, ως τάγμα διεκδίκησης της εξουσίας. Για αυτό λοιπόν, δεν πρόκειται για κανέναν λόγο, να καταθέσουν τα όπλα, έως ότου χάσουν και την τελευταία στήριξη από την κοινωνία.

Μία πιθανή παραίτηση Κουρουμπλή θα επιφέρει και την κατάρρευση της κυβέρνησης. Η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι τόσο μεγάλη που η πέτρα της παραίτησης θα προκαλέσει κατολίσθηση, χωρίς τελειωμό.

Από εκεί και πέρα, οι αμαρτίες του ναυαγίου είναι τόσες πολλές που μπορεί στις επόμενες μέρες, η ιστορία να μην μαζεύεται από πουθενά. Αλλά θα μου πεις, έχουν ανάγκη αυτοί που πούλησαν «τζάμπα» μαγκιά… 100 δις σε έναν λαό «οραματιστή» και «ονειροπόλο»; Σε μια κοινωνία «ανταρτών» που δηλώνει σε δημοσκόπηση ότι, κατά 85% ,πάλι όχι θα ψήφιζε στο δημοψήφισμα..;

 liberal.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…
Slider

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…

by admin
9 ώρες ago
Κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου σχεδιάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Προς προκήρυξη εθνικών εκλογών μετά τις 15 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου σχεδιάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Προς προκήρυξη εθνικών εκλογών μετά τις 15 Αυγούστου

by admin
2 ημέρες ago
Συλλήψεις για εμπρησμό Marfin 16 χρόνια μετά: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή πραγματικά στοιχεία;
Slider

Συλλήψεις για εμπρησμό Marfin 16 χρόνια μετά: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή πραγματικά στοιχεία;

by admin
2 ημέρες ago
Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Η παράξενη επιγραφή σε μια ΓΛΩΣΣΑ που κανείς δεν γνωρίζει πάνω σε βουνό της Ελλάδας!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παράξενη επιγραφή σε μια ΓΛΩΣΣΑ που κανείς δεν γνωρίζει πάνω σε βουνό της Ελλάδας!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώην καγκελάριος της Γερμανίας: Η Κριμαία δεν θα βγει ποτέ από τη Ρωσική επικράτεια

Πρώην καγκελάριος της Γερμανίας: Η Κριμαία δεν θα βγει ποτέ από τη Ρωσική επικράτεια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr