• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πιο ισχυρή! Η Ρωσία επαναφέρει το καταδρομικό “Admiral Nakhimov” οπλισμένο με 478 πυραύλους! Ισχυροποιείται ο Στόλος της Βαλτικής

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Πιο ισχυρή! Η Ρωσία επαναφέρει το καταδρομικό “Admiral Nakhimov” οπλισμένο με 478 πυραύλους! Ισχυροποιείται ο Στόλος της Βαλτικής
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Το πιο ενδιαφέρον στάδιο του εκσυγχρονισμού του καταδρομικού είναι η στιγμή της εισαγωγής στη δοκιμή όταν θα δούμε επιτέλους την τελική του εμφάνιση και όλες εκείνες τις πολυάριθμες διαφωνίες για τις πραγματικές του δυνατότητες
Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στόλος της Βαλτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η ίδια η γεωγραφία της Βαλτικής Θάλασσας. Μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έγινε τελικά η εσωτερική θάλασσα της Συμμαχίας. Επιπλέον, όλες οι βάσεις του ρωσικού στόλου της Βαλτικής – η Κρονστάνδη και το Μπαλτίισκ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ – είναι πλέον κοντά σε τακτικά όπλα. Και φυσικά δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτούν τα πλοία στη Βαλτική.

Παρά ταύτα, το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό φαίνεται να αψηφά τους κινδύνους και σημειώνει κάποιες κινήσεις, που δείχνουν την αποφασιστικότητά του.

Παρά το γεγονός ότι, η Ρωσία απέτυχε να οργανώσει την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου φέτος, παρουσιάζοντας μόνο ένα άρμα T-34 στην κεντρική πλατεία της χώρας, το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει μια άλλη εκδήλωση σύντομα, τη λεγόμενη «κύρια παρέλαση του Ναυτικού» στην Αγία Πετρούπολη.

Επίσης,  το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο πολεμικό πλοίο των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας «Yury Olefirenko», καταστράφηκε ως αποτέλεσμα στρατιωτικής επιχείρησης στο λιμάνι της Οδησσού.

Η επιτυχημένη επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τελευταίου επιχειρησιακού πολεμικού πλοίου του Ουκρανικού Ναυτικού, του Yuriy Olefirenko.

Αυτό το πλοίο ήταν σημαντικό στοιχείο των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας. Η καταστροφή του έγινε σε μια σημαντική στιγμή στην πορεία των εχθροπραξιών, επηρεάζοντας την ισορροπία δυνάμεων στη θάλασσα.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Μόσχα προετοιμάζει το καταδρομικό Amiral Nakhimov για δοκιμές.

Οι πληροφορίες έρχονται αφού πριν από λίγο καιρό υποστηρίχθηκε ότι, το καταδρομικό αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, η γρήγορη επίλυση των οποίων είναι πολύ δύσκολη (πρόκειται για ρωγμές στον αντιδραστήρα ή σε ορισμένα βασικά στοιχεία).

Εξοπλισμός

Μία από τις κύριες αλλαγές μετά την επισκευή του καταδρομικού Admiral Nakhimov, θα είναι ο οπλισμός. Επί του παρόντος, αυτός ο οπλισμός είναι αντιπλοϊκοί πύραυλοι P-700 Granit. Θα διατηρηθούν, αλλά  θα είναι εξοπλισμένο με τουλάχιστον δέκα ακόμη κάθετες εγκαταστάσεις 3S14, πιθανώς την έκδοση M. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από το P-700 Granit, το Admiral Nakhimov θα είναι εξοπλισμένο με 80 επιπλέον πυραύλους διαφόρων τροποποιήσεων και μοντέλων.

Η εμβέλεια του P-700 Granit ποικίλλει ανάλογα με το ύψος της πτήσης του, κάτι που επηρεάζει επίσης την ανίχνευση, το πολύ 625 χιλιόμετρα, αλλά πρόκειται για τροχιά μεγάλου υψόμετρου. Η αυτονομία μπορεί να μειωθεί δραστικά στα 200 km, αλλά αυτό συμβαίνει εάν εκτοξευθεί από χαμηλά. Τέτοιες βολές εκτελούνται όταν είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού.

Εκτός από τον αυξημένο αριθμό πυραύλων και εκτοξευτών, υποτίθεται ότι το καταδρομικό Admiral Nakhimov θα λάβει τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon .

Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά με βάση ένα δελτίο τύπου από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο λέει ότι πολλά πλοία του ρωσικού ναυτικού θα λάβουν αυτούς τους πυραύλους, είναι πολύ λογικό να υποθέσουμε ότι το Admiral Nakhimov είναι επίσης σε αυτόν τον κατάλογο. Ποια ποσότητα Ζιργκόν θα βρίσκεται σε αυτό το καταδρομικό παρέμεινε άγνωστο.

478 βλήματα επί του σκάφους!

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το καταδρομικό θα λάβει ανθυποβρυχιακούς πυραύλους Otvet, ικανούς να εξουδετερώσουν οποιοδήποτε εχθρικό υποβρύχιο σε απόσταση έως και 100 χιλιομέτρων.

Όσον αφορά την άμυνα του θωρηκτού, πιθανότατα θα ενσωματωθούν τα συστήματα αεράμυνας S-300F, καθώς και μια τροποποίηση του S-400. Οι πύραυλοι των δύο αντιαεροπορικών ναυτικών εκδόσεων θα έχουν ενεργό αναζητητή. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το Admiral Nakhimov, μπορεί επίσης, να λάβει μια ναυτική έκδοση του συστήματος αεράμυνας S-500, αλλά αυτά είναι μόνο φήμες αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό το καταδρομικό θα λάβει μια κολοσσιαία ποσότητα πυραύλων, εάν γίνουν πιστευτοί οι ισχυρισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για 478 πυραύλους διαφορετικών τύπων και σκοπών. Αυτό περιλαμβάνει δεκάδες πυραύλους Dagger, καθώς και την οικογένεια αναχαιτιστών 9M96, καθώς και πυραύλους από τη ναυτική έκδοση της κεφαλής Pantsir-M.

Αιτιολογικό

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό αυτού του καταδρομικού. Ρώσοι ειδικοί λένε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ υποδηλώνει ότι, η απειλή πρέπει με κάποιο τρόπο να περιοριστεί. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να ενσωματωθούν εκτοξευτές για τους πυραύλους Dagger στο καταδρομικό.

Ένας άλλος λόγος για την  λειτουργία του καταδρομικού Admiral Nakhimov, είναι η ταχεία ανάκτηση και  απόσυρση του αμερικανικού στόλου, για να αποτραπεί η συγκέντρωσή του σε απειλούμενες περιοχές. Για παράδειγμα, η Μεσόγειος Θάλασσα. Θυμηθείτε ότι το καταδρομικό επιχειρεί μόνο του, που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε και να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή. Αυτή είναι μια ικανότητα που θα δυσκόλευε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και θα αναζητήσει τρόπο να λύσει τέτοια προβλήματα.

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση
Slider

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση

by admin
5 ώρες ago
ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Slider

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

by admin
11 ώρες ago
Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…
Slider

Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

by Anna
20 ώρες ago
«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο
Slider

«Καλοκαιρινό» το αεροδρόμιο του Κουβέιτ μετά την ιρανική επίθεση… Βίντεο

by admin
22 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

6 ημέρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

1 ημέρα ago
Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Στο πίσω μέρος του διεστραμμένου εγκεφάλου τους σχεδιάζουν, αλλά …

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr