• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ;

10 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός είναι ο κύριος παράγων, σήμερα ηπίων, αλλά αναμενομένων σκληρών αντιπαραθέσεων, και δεν αποτελεί πρόσφατη κατάσταση.

«Τα Δυτικά Βαλκάνια δεν πρέπει να γίνουν σκηνικό πάλης των μεγάλων δυνάμεων», έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, Κάμερον Μάντερ και ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς. Το “δεν πρέπει” είναι ευκτέον, ενώ η “πάλη των μεγάλων δυνάμεων” είναι γεγονός, και δεν υπάρχει φως στο ορίζοντα ότι κάτι θα αλλάξει.

Μάλιστα δε, ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός είναι ο κύριος παράγων υπαρχόντων ηπίων, αλλ’ αναμενομένων σκληρών αντιπαραθέσεων, και τούτο δεν αποτελεί πρόσφατη κατάσταση, αλλά εμφανίσθηκε πριν από καιρό με τάσεις επιδείνωσης. Φυσικώ δε τω λόγω, ότι συμβαίνει στη γειτονιά μας, δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα πράγματα στην Ελλάδα.

Οι σημερινές εξελίξεις, λες και είναι συνέχεια των περσινών, όπως τις είχε διατυπώσει ο Σταύρος Τζίμας στην “Καθημερινή”, τον Μάιο του 2015, τιτλοφορώντας το άρθρο του “Εύθραυστες ισορροπίες στα Δυτικά Βαλκάνια”, γράφοντας: Αλυτρωτικές κραυγές ακούγονται όλο και πιο δυνατά, ανεύθυνοι ηγέτες ποτίζουν τους λαούς τους εθνικισμό για να κρατηθούν στην εξουσία, ομάδες ενόπλων παραστρατιωτικών εμφανίστηκαν στα δάση (σημ.: Κουμάνοβο) και ενεπλάκησαν ήδη σε μάχες, χώρες μετακινούν στρατεύματα στα σύνορα με “ευαίσθητες” περιοχές, ο ρωσικός παράγοντας μπαίνει ενεργά στο γεωπολιτικό παιγνίδι, ενώ το εξτρεμιστικό Ισλάμ κερδίζει ταχύτατα έδαφος στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.

Τέτοια εποχή πέρσι φαινόταν ότι ο “πυροκροτητής” που θα προκαλούσε ανάφλεξη στους συσσωρευμένους εθνικισμούς ήταν ο Νίκολα Γκρούεφσκι, στον οποίο χρέωσαν πολλοί τα αιματηρά γεγονότα στο Κουμάνοβο με τους 22 νεκρούς, με την διατυπωθείσα κατηγορία ότι οι οπλισμένοι σαν αστακοί Αλβανοί ήσαν “βαλτοί” προβοκάτορες από τον Γκρούεφσκι, με στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη της χώρας του από τα σκάνδαλα του ιδίου και της εξουσίας του.

Πάντως, ο ίδιος ο πρώην αρχηγός του UCK, ηγέτης του μεγαλύτερου και συγκυβερνώντος κόμματος στα Σκόπια, Αλί Αχμέτι, αποκάλυψε ότι γνώριζε από καιρό για κινήσεις ένοπλων ομάδων ομοεθνών του στα ορεινά της χώρας και μάλιστα είπε ότι μερικές ημέρες πριν από το αιματοκύλισμα στενός συνεργάτης του συναντήθηκε με κάποιους από αυτούς και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τους πείσει να εγκαταλείψουν τη δράση τους.

Σήμερα, η Σερβία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των πιέσεων και των απαιτήσεων, όπως γράφουν τα σερβικά ΜΜΕ και μεταφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο, τόσο από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, με αφορμή κυρίως το θέμα της ομαλοποίησης των σχέσεων με την Πρίστινα, αλλά και τις στενές σχέσεις με τους Ρώσους.

Η οποία Ρωσία φέρεται να έχει “ασυλία” από τους Σέρβους, ειδικά για το “κέντρο εκτάκτων αναγκών” που υπάρχει στο αεροδρόμιο της πόλης Νις.
Ωστόσο, δεν πρόκειται απλά για μια πολιτική προσέγγιση άνευ ουσίας, αφού και ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας βλέπει πιθανότητα κινδύνου στις γειτονικές με την Κροατία χώρες, λέγοντας ότι σε αυτές έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό στο οποίο παίζουν οι μεγάλες δυνάμεις καθώς και άλλες ισχυρές χώρες, όπως η Τουρκία. Ο Κάμερον Μάντερ, περί του οποίου αναφορά έγινε εν αρχή του σημειώματος, επισημαίνει ότι είναι λάθος να βλέπουμε τα Βαλκάνια σαν μια παιδική χαρά, στην οποία ανταγωνίζεται η Δύση με την Ανατολή.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ διαβλέπει ρωσική επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια και επισημαίνει τον κίνδυνο για τη Δύση, αφού βρίσκεται σε διακύβευση η ένταξη της περιοχής μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε σχέση με τη Ρωσία. Ο Μάντερ θα επισημάνει ότι ένα πεδίο τριβής της Ρωσίας και των Αμερικανών (και των κύριων ευρωπαϊκών κρατών) αποτελούν τα Δυτικά Βαλκάνια, αφού οι αμφότερες δυνάμεις έχουν κοινά συμφέροντα.

Πέραν αυτών, στη Voria.gr έχουμε σημειώσει την έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει στην Βοσνία με τις διαφορές μουσουλμάνων και Σέρβων να παραμένουν αγεφύρωτες. Υπενθυμίζω ότι πριν από 24 χρόνια ο ΟΗΕ ανέθεσε σε δύναμή του να παραμείνει στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη επί μία διετία, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση στο νεοσύστατο κράτος. Έκτοτε, και μέχρι σήμερα, ανανεώνεται ανά διετία η εντολή.

Άξια επισήμανσης είναι επίσης η παρατήρηση του πρώην προέδρου της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, ότι δεν εμπνέει τόσο ανησυχία η πολιτική της ΕΕ ή των ΗΠΑ στην περιοχή, όσο η πολιτική που ασκεί η Τουρκία. Πρόσθεσε ότι τα τοπικά κρατίδια της βορείου Βαλκανικής δεν διαθέτουν στρατιωτικά μέσα για κάποια στοιχειώδη άμυνα,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έρμαια των εξελίξεων που δρομολογούν οι μεγάλες δυνάμεις.

Μακεδών

voria.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Μεγάλη Αυτοχειρία των Ελλήνων Eφοπλιστών-Μηντιαρχών. Σύντομα δεν θα τους ανήκει Τίποτε και θα είναι ευτυχισμένοι
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Μεγάλη Αυτοχειρία των Ελλήνων Eφοπλιστών-Μηντιαρχών. Σύντομα δεν θα τους ανήκει Τίποτε και θα είναι ευτυχισμένοι

by admin
7 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Η Ωκεανία του Όργουελ είναι εδώ – Το Chat Control και η σταδιακή κατάλυση της δημοκρατίας
Slider

Παναγόπουλος Αλέξιος: Η Ωκεανία του Όργουελ είναι εδώ – Το Chat Control και η σταδιακή κατάλυση της δημοκρατίας

by admin
7 ώρες ago
Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!
Slider

Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!

by admin
9 ώρες ago
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «Μάγος Υψηλού Επιπέδου» που Ασκεί Μυστικιστικές Δυνάμεις, λέει Ιέρεια της Νέας Εποχής
Slider

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «Μάγος Υψηλού Επιπέδου» που Ασκεί Μυστικιστικές Δυνάμεις, λέει Ιέρεια της Νέας Εποχής

by admin
15 ώρες ago
Next Post
“Βροχή” προκλήσεων από τους “τουρκολάγνους” της Θράκης!

“Βροχή” προκλήσεων από τους “τουρκολάγνους” της Θράκης!

“Το τραπεζικό πρόβλημα της Γερμανίας δεν είναι μόνο η Deutsche Bank”!Δημοσίευμα από  WSJ

“Το τραπεζικό πρόβλημα της Γερμανίας δεν είναι μόνο η Deutsche Bank”!Δημοσίευμα από WSJ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr