• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Πορεία των Τσάμηδων προς τα ελληνικά σύνορα

8 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το Σάββατο 23 Ιουνίου οι οργανώσεις των Τσάμηδων διοργανώνουν πορεία που θα κατευθυνθεί προς τα ελληνικά σύνορα, στην διάβαση Μαυροματίου.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το μνημειακό συγκρότημα, για τα θύματα της γενοκτονίας των από τους… Έλληνες, όπως ισχυρίζονται, που έχουν ανεγείρει έξω από το χωριό Τζάρα, στα νότια των Αγίων Σαράντα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων εκεί, θα πορευθούν συντεταγμένοι με σημαίες και συνθήματα προς το Μαυρομάτι. Και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες πορείες. Συγκεντρώνουν μερικές χιλιάδες άτομα, οπαδούς των Τσάμικων κομμάτων και μέλη διαφόρων ακροδεξιών, ανθελληνικών οργανώσεων. Οι πορείες αυτές πάντα δείχνουν επαγγελματική οργάνωση.

Συνήθως παρευρίσκεται ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα. Οι οργανωτές, είναι γνωστό, πως διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με την Τουρκία από την οποία λαμβάνουν βοήθεια σε χρήμα, οργάνωση και υποδομές. Η Τουρκία εξ άλλου δεν κρύβει την εύνοιά της προς αυτούς. Υπόλογη η ίδια για γενοκτονίες και εγκλήματα πολέμου προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει πως αυτοί που την κατηγορούν τα ίδια έκαναν. Αυτή την χρονιά οι διοργανωτές δηλώνουν πως δεν θα αρκεστούν στην πορεία προς τον συνοριακό σταθμό, στο Μαυρομάτι, αλλά θα περάσουν και θα κατευθυνθούν προς την Ηγουμενίτσα.

Οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας όμως και αυτοί έχουν πλέον δραστηριοποιηθεί σε μία οργάνωση «των θυμάτων από τις θηριωδίες των μουσουλμάνων Τσάμηδων» και διοργανώνουν αντι-διαδήλωση απέναντι στους θύτες τους που παρουσιάζονται σαν θύματα.

Η υπόθεση των Τσάμηδων

Ο γεωγραφικός χώρος της καλούμενης Τσαμουριάς (αλβ. Camerie) ταυτίζεται εν πολλοίς με τον νομό Θεσπρωτίας, περιλαμβάνει όμως και τμήμα του νότου της αλβανικής επικράτειας, νοτίως των Αγίων Σαράντα με επίκεντρο το χωριό Κονίσπολη. Από αιώνων οι ιδιοκτησίες ήσαν κυρίως τιμάρια. Οι τιμαριώτες ιδιοκτήτες εξισλαμίστηκαν, κυρίως στις αρχές του 17ου αιώνα.

Μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό η Ελληνική Πολιτεία κατέστησε στους μεγαλοϊδιοκτήτες σαφές πως θα κρατούσαν σημαντικό τμήμα της περιουσίας των. Όμως η Ελλάς είναι ευνομούμενη πολιτεία και όπως στην Θεσσαλία μεγαλοτσιφλικάδες και κολίγοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Με δεδομένο εξ άλλου της άφιξης πολλών προσφύγων εξ ανατολών.

Τότε οι οικογένειες αυτές των τιμαριωτών έγιναν εύκολα όργανα της ιταλικής προπαγάνδας της εποχής εκείνης που σχεδίαζε μια Αλβανία ιταλικό προτεκτοράτο και βάση για περεταίρω διείσδυση στα Βαλκάνια. Κάτι το οποίο είδαμε να υλοποιείται επί Μουσολίνι, στον Β’ Π.Π.

Κατά την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος οι Τσάμηδες, οργανωμένες σε ένοπλα τμήματα και με βάση ως πολιτικό όργανο την K.S.I.L.I.A. (Εθνική Αλβανική Επιτροπή) ακολούθησαν τις ιταλικές δυνάμεις από την πρώτη είσοδό τους στον ελληνικό χώρο, στις 28.10.1940. Μάλιστα κατά την ελληνική αντεπίθεση και ανακατάληψη των περιοχών αυτών οι Τσάμηδες παρέδωσαν στις φλόγες την Ηγουμενίτσα.

Μετά την γερμανική επίθεση και την κατοχή της Ελλάδος από τις δυνάμεις του άξονος, οι Τσάμηδες σε ένοπλα σώματα και με πολιτικό θεσμικό όργανο την KSILIA έδρασαν στο πλευρό των ιταλικών και των γερμανικών δυνάμεων. Η δράση τους είχε καθαρά χαρακτήρα εθνοκάθαρσης με βαρύτατα εγκλήματα πολέμου κατά του ελληνικού πληθυσμούς. Εκτελέσεις, βιασμοί, εμπρησμοί αρπαγές και κλίμα τρομοκράτησης ήσαν οι δραστηριότητές τους, παραπλήσιες με αυτές των ομάδων «Στέπαν Μπαντέρα» στην Ουκρανία. Να σημειωθεί πως δεν έχει βρεθεί καμία τάση αντίδρασης σε αυτές τις φρικαλεότητες από μερίδα ή έστω από μεμονωμένους Τσάμηδες. Όλοι ομόφωνα συντάχθηκαν με αυτά.

Με το τέλος του Β’ Π.Π. εγκατέλειψαν την Θεσπρωτία ακολουθώντας τους προστάτες τους ναζί πέρασαν σε αλβανικό έδαφος. Ήξεραν ή πίστευαν πως πλέον θα ήσαν υπόλογοι για όλα τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει και η οργή του λαού θα τους κυνηγούσε.

Τα ειδικά δικαστήρια εγκλημάτων πολέμου που συνεστήθησαν τους καταδίκασαν ερήμην και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν. Σε όλη την Ευρώπη, πληθυσμιακές ομάδες που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και εστράφησαν κατά της πατρίδας των είχαν ακριβώς την ίδια τύχη. Στην Τσεχία οι γερμανόφωνοι Σουδήτες, στην Ουκρανία οι ομάδες Στέπαν Μπαντέρα, στο Βέλγιο, στην Γαλλία. Παντού συνέβη το ίδιο. Στην Αλβανία του Χότζα επίσης οι επικεφαλείς των Τσάμηδων εκτελέστηκαν ως συνεργάτες των κατακτητών.

Τα τελευταία χρόνια έχει εφευρεθεί από τους Τσάμηδες ο εντελώς ανυπόστατος ισχυρισμός πως οι Έλληνες διέπραξαν γενοκτονία σε αυτούς. Κοντά στο χωριό Τζάρα, νοτίως των Αγίων Σαράντα έχουν δημιουργήσει ένα μνημειακό συγκρότημα όπου πραγματοποιούν επετειακούς εορτασμούς και πορείες προς την ελληνική μεθοριακή διάβαση Μαυροματίου. Όλη αυτή η ιστορία είναι κατασκευασμένη και δεν έχει ίχνος αλήθειας. Τα ονόματα των θυμάτων που παρουσιάζουν έχουν πεθάνει εντός της αλβανικής επικράτειας από επιδημία τύφου και όχι από γενοκτονία που διέπραξαν οι Έλληνες, όπως ισχυρίζονται.

Πιστεύω πως οι ισχυρισμοί της Αλβανίας για καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τσάμηδων από την Ελλάδα δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη. Όλες οι περιπτώσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης έτυχαν της ίδιας αντιμετώπισης. Το ερώτημα όμως είναι ποια δικαίωση θα έχουν όλα τα θύματα των Τσάμηδων στην Θεσπρωτία. Αναγνώριση και συγγνώμη από τους θύτες Τσάμηδες στα θύματά τους και κάποια έστω συμβολική αποζημίωση.

Δημήτρης Περδίκης

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
ΒΙΝΤΕΟ: Επικίνδυνη Φωτιά Και Εκρήξεις Σε Σκουπίδια Στην Ρόδα-Κέρκυρα

ΒΙΝΤΕΟ: Επικίνδυνη Φωτιά Και Εκρήξεις Σε Σκουπίδια Στην Ρόδα-Κέρκυρα

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΙΧΑΚΗ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την άκυρη συμφωνία-ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟ…

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΙΧΑΚΗ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την άκυρη συμφωνία-ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr