• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Πράσινη ενέργεια και… πράσινα άλογα: Oι ΑΠΕ «βραχυκύκλωσαν» την κοινωνία, φέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση

Η πράσινη μετάβαση θα αυξήσει τον πληθωρισμό σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κόντρα στο «αγνό» ξεκίνημα που στόχο είχε την προστασία του περιβάλλοντος από τον ανθρώπινο αντίκτυπο, η «πράσινη μετάβαση» έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη ένα εργαλείο για υπερπλουτισμό των λίγων σε βάρος των πολλών.
Επιπλέον, αν διαβάσετε την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Προοπτικές Απασχόλησης 2024: Η Μετάβαση στο Net Zero και η Αγορά Εργασίας», θα δείτε ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων παγκοσμίως θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας της πράσινης μετάβασης.
Η έκθεση απεικονίζει τη φτωχοποίηση των πολιτών και υποδηλώνει ανεπαίσθητα ότι η επίτευξη του ουδέτερου επιπέδου εκπομπών (Net Zero) θα αποτελέσει σημαντικά μεγαλύτερη πρόκληση από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Τι σημαίνει αυτό: Ότι ο απλός πολίτης, θα είναι πιο φτωχός.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι το 20% των εργαζομένων παγκοσμίως θα ευνοηθούν από τις νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της πράσινης ενέργειας. Ωστόσο, το υπόλοιπο 80% θα αντιμετωπίσει δυσκολίες.
Επιπλέον, στην έκθεση αναφέρεται ότι «τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και τα αγροτικά νοικοκυριά συνήθως ξοδεύουν περισσότερα σε αγαθά και υπηρεσίες με μεγαλύτερα αποτυπώματα άνθρακα, όπως ενέργεια και τρόφιμα, επειδή είναι συνήθως απαραίτητα αγαθά».

Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνει και ο οικονομολόγος Daniel Lacalle, οι πολιτικές μετριασμού του κλίματος αυξάνοντας τη σχετική τιμή των αγαθών έντασης άνθρακα, θα επηρεάσουν δυσανάλογα αυτά τα νοικοκυριά ως καταναλωτές, με ισχυρό αντίκτυπο στην πραγματική αξία του εισοδήματος και των μισθών τους.

Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην τιμολόγηση του άνθρακα σε πολλές χώρες έχουν πράγματι αποδειχθεί οπισθοδρομικές.
Η ανακύκλωση των εσόδων από τους φόρους άνθρακα με τη μορφή επιδομάτων προς τα νοικοκυριά μπορεί να καταστήσει αυτό το είδος μεταρρύθμισης προοδευτικό. Όμως, η στόχευση αυτών των επιδομάτων προς τις ανάγκες των νοικοκυριών είναι το κλειδί για την αποδοτικότητα του κόστους.

«Έτσι, είμαστε καταδικασμένοι. Κοιτάξτε το καταστροφικό αποτέλεσμα του φόρου άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι έχει κάνει στον πληθωρισμό αγαθών και υπηρεσιών και τη ευρεία αύξηση της δυσαρέσκειας μεταξύ των πολιτών», σχολιάζει ο Daniel Lacalle, συνεχίζοντας:
«Γιατί γνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θα αντιμετωπίσουν τον οπισθοδρομικό αντίκτυπο των κεϋνσιανών πολιτικών; Γιατί δεν το έχουν κάνει ποτέ. Το να υποστηρίζεις ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική είναι ανεύθυνο όταν η ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ δείχνει τα καταστροφικά αποτελέσματα των “περιεκτικών” πολιτικών και αναδιανεμητικών πολιτικών από το 2019.
Η έκθεση χαιρετίζει τα καλά νέα για τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας. Ωστόσο, αυτή η δημοσίευση αποτυγχάνει να αναγνωρίσει την ευκολία χειραγώγησης των ποσοστών ανεργίας. Πράγματι, η έκθεση δεν κάνει αυτή τη σύνδεση, αλλά υπογραμμίζει πώς η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό έχει παραμείνει στάσιμη ή μειώθηκε και πώς μειώθηκαν οι πραγματικοί μισθοί ενώ οι μέσες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο έχουν πέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εάν το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί αλλά οι μέσες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο είναι σταθερές, το ποσοστό συμμετοχής στην εργασία έχει υποχωρήσει και οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί, τότε δεν υπάρχει πραγματική βελτίωση στην απασχόληση.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, οι μέσες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο έχουν μειωθεί σε όλες τις χώρες εκτός από τρεις από το σύνολο του ΟΟΣΑ και η αύξηση των πραγματικών μισθών είναι αρνητική στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σε πολλές άλλες οικονομίες.

Τώρα θυμηθείτε ότι αυτά τα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία έρχονται μετά το μεγαλύτερο λεγόμενο “πακέτο κινήτρων” εδώ και δεκαετίες. Το μεγαλύτερο νομισματικό πείραμα, σε συνδυασμό με ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο αύξησης του δημόσιου χρέους, άφησε τους εργαζόμενους φτωχότερους.
Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι η πράσινη μετάβαση θα αυξήσει τον πληθωρισμό σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και θα προκαλέσει σημαντική μετατόπιση εργατικού δυναμικού με χαμηλή ειδίκευση.
(…) Ο κεϋνσιανισμός οδηγεί πάντα σε κακές επενδύσεις, κακή κατανομή κεφαλαίων, υψηλότερο χρέος και χειρότερα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη για έναν πολύ απλό λόγο: οι κυβερνήσεις δεν έχουν καλύτερες ή περισσότερες πληροφορίες για τις απαιτήσεις της κοινωνίας και ξοδεύουν χρήματα που προέρχονται από κάποιον αλλού. (…)

Η εποχή των κεϋνσιανών σχεδίων τόνωσης έχει διαβρώσει τη μεσαία τάξη και δημιούργησε επίπεδα ρεκόρ δημόσιου χρέους.
Η πράσινη μετάβαση, το απόλυτο κεϋνσιανό σύστημα που επιβάλλει η κυβέρνηση από πάνω προς τα κάτω, θα προσθέσει επίμονο πληθωρισμό και εξαθλίωση.
Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί το καθαρό μηδέν είναι να αφήσετε την τεχνολογία να ανθίσει, να επιτρέψετε στον ελεύθερο ανταγωνισμό και τις ανοιχτές αγορές να λειτουργήσουν με τον τρόπο τους και να δημιουργήσετε μια μετάβαση που ωφελεί την πλειοψηφία με φθηνότερα και καθαρότερα αγαθά και υπηρεσίες», καταλήγει ο οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τα Ζωντανά Πτώματα της Ευρώπης
Slider

Τα Ζωντανά Πτώματα της Ευρώπης

by admin
7 ώρες ago
Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
Slider

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
8 ώρες ago
Νικητές…. Γιάννης Φρύδας
Slider

Νικητές…. Γιάννης Φρύδας

by admin
8 ώρες ago
Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη
Slider

Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Δρ. Κ. Βαρδάκας : ο στρατιωτικός διάδρομος που θα μεταφέρει Δυτικό Στρατό από την Ιταλία στην ΠΟΛΗ είναι γεγονός και μαζί τρέχει η Προφητεία . Καλή Άνωθεν Δύναμη

Δρ. Κ. Βαρδάκας : ο στρατιωτικός διάδρομος που θα μεταφέρει Δυτικό Στρατό από την Ιταλία στην ΠΟΛΗ είναι γεγονός και μαζί τρέχει η Προφητεία . Καλή Άνωθεν Δύναμη

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή που «πάγωσε» 26 ηγέτες της Ε.Ε.

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή που «πάγωσε» 26 ηγέτες της Ε.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr