• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανής επίθεση κατά της Ορθοδοξίας λίγες μέρες πριν από το Πάσχα

9 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΘΕΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Oι «άθεοι» μαζί με ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, για παράδειγμα, ο Μάκης Μπαλαούρας, προκαλούν με αφορμή την καθιερωμένη έλευση του Αγίου Φωτός.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας θέτοντας και την παράμετρο του κόστους, όπως είχε κάνει με ερώτησή του τον Μάιο του 2015, όταν μαζί με άλλους βουλευτές είχε κάνει λόγο για «οπισθοδρομικό έθιμο».

mpalaouras

Σε ερώτηση, μάλιστα, του δημοσιογράφου αν έχει την ίδια άποψη, μετά την απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2015 που σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι το κόστος το καλύπτουν ιδιώτες, ο κ. Μπαλαούρας απαντά: «Πάντα την έχω, έκανα την ερώτηση και δεν ξέρω τι θα γίνει».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη σχετική δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα 

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, έρχεται και η «Ένωση Άθεων Ελλάδας» (;) και αποκαλεί το Άγιο Φως, «όνειδος και ασυνέπεια».

Σε ανακοίνωσή της, μάλιστα, ζητά από τα πολιτικά κόμματα αλλά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να σταματήσει η διαδικασία μεταφοράς του φωτός από τους Αγίους Τόπους στην Αθήνα.

Παρά την προκλητική τους ανακοίνωση, που δημιουργεί κλίμα εναντίον της Ορθοδοξίας την ώρα που η χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν, είναι απορίας άξιον γιατί η πολιτική εξουσία δεν δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτούς τους κυρίους.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος (και ιδιαίτερα ο τελευταίος) θα απαντήσουν κάτι συγκεκριμένο;

Θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους;

Ο κ. Καμμένος που εμφανίζεται ως δεξιός ψάλτης και υπερπατριώτης θα υπερασπιστεί την ορθοδοξία;

Ο κ. Τσίπρας που τελευταία έχει επιδοθεί σε χειροφιλήματα ιεραρχών (για λόγους ψηφοθηρικούς) θα πάρει θέση ή θα σφυρίζει αδιάφορα;

Η Ένωση Άθεων Ελλάδας δημοσίευσε μία αρκετά σκληρή ανακοίνωση για τον προγραμματισμένο ερχομό του «Αγίου Φωτός» στην Ελλάδα εν όψει του Πάσχα, με έξοδα των φορολογουμένων και τιμές αρχηγού κράτους θέτοντας το ερώτημα αν σκοπεύουν να κάνουν κάτι στις δυο βδομάδες που απομένουν.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει ερωτήματα που απευθύνονται προς τα πολιτικά κόμματα και τη Βουλή.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Υποτίθεται “άγιο” φως: Όνειδος και ασυνέπεια» η Ένωση Άθεων μεταξύ άλλων διερωτάται για το αν «πρόκειται για μια σκανδαλώδη δαπάνη και επιπρόσθετα προσβλητική για την νοημοσύνη των σκληρά φορολογούμενων πολιτών μιας πρακτικά χρεωκοπημένης χώρας» αλλά και για το εάν «είναι οπισθοδρομικό και υποτιμητικό για χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι η μόνη που υποδέχεται επίσημα την τουριστική ατραξιόν κάποιου πατριαρχείου στη Μέση Ανατολή».

Αναλυτικά παρακάτω η ανακοίνωση:

«Υποτίθεται “άγιο” φως: Όνειδος και ασυνέπεια. Τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο πριν την Κυριακή του χριστιανικού Πάσχα μεταφέρεται αεροπορικώς στην Ελλάδα το λεγόμενο «άγιο φως» από την Ιερουσαλήμ και γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Πρόπερσι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αποστείλαμε ερωτήματα προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικά με το κόστος αυτής της παράλογης πολυτέλειας για τους ήδη σκληρά δοκιμαζόμενους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες. Με ικανοποίηση είδαμε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να προβληματίζεται και μια ομάδα βουλευτών να ανταποκρίνεται υποβάλλοντας σχετική ερώτηση, δυστυχώς μόνο για το 2015 και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στους αποδέκτες της (όπως στο δικό μας ερώτημα) το υπουργείο που οφείλει να γνωρίζει τις απαντήσεις, το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ερώτηση αυτή τέθηκαν προβληματισμοί που έθιγε και η δική μας ερώτηση όπως: το γεγονός να αποτελεί “όψιμη και αποκλειστικά Ελληνική και προκλητικά δαπανηρή ιδιοτυπία” μια τέτοια μεταφορά (“κανένα από τα κράτη με μεγάλο ποσοστό ορθόδοξων πιστών δεν ναυλώνουν αεροσκάφος για τη μεταφορά του α. φ. ούτε το υποδέχονται ως αρχηγό κράτους”), που δεν “συνιστά ούτε θρησκευτική υποχρέωση, ούτε καν μακραίωνη παράδοση” καθώς και αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική: η μεταφορά υποτίθεται αγίου φωτός και λειψάνων “με τιμές αρχηγού κράτους αφενός απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη και αφετἐρου μπορούν να λογιστούν ως περιττές δαπάνες που δεν αρμόζουν στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα”.

Οι απαντήσεις (όσες δόθηκαν) από τα υπουργεία, μόνο ικανοποιητικές δεν μπορούν να θεωρηθούν: το Υ.ΕΘ.Α. δεν ενδιαφέρθηκε να απαντήσει. το ΥΠ.ΕΞ., λακωνικότατο, αξιοποίησε την αδυναμία της ερώτησης να αφορά μόνο την χρονιά του 2015 χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα παράπλευρα κόστη. Δήλωσε δε αναρμόδιο για κατάργηση ή μη “εθίμων” (μέσα σε εισαγωγικά) του κράτους. το τότε Υ.ΠΟ.ΠΑΙ. δήλωσε πως δεν έχει εμπλοκή με το ζήτημα και πως: “Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης αλλά είναι διαδικασία μακρόχρονη και σύνθετη και απαιτεί συνετούς χειρισμούς” χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. (Σημειώνεται πάλι και με έμφαση πως θα έπρεπε να ερωτηθεί και το Υπουργείο Οικονομικών και για όλη την περίοδο για την οποία το Ελληνικό Δημόσιο σπαταλά πόρους χωρίς μάλιστα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους πολίτες).

Πέρυσι, αποστείλαμε και πάλι ερωτήματα, πληρέστερα όπως πάντα, σε σχέση με τα οποία τοποθετήθηκαν μόνο δύο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Επιπλέον, πέρυσι, χωρίς καν να τηρηθεί οιοδήποτε πρόσχημα και ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, το καντήλι-αρχηγός κράτους ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος συνοδευόμενο από δύο υπουργούς της κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους.

Κι όμως, δεν υπήρξε πραγματική αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο, γιατί αλήθεια; Δεν πρόκειται για μια σκανδαλώδη δαπάνη, και επιπρόσθετα προσβλητική για την νοημοσύνη των σκληρά φορολογούμενων πολιτών μιας πρακτικά χρεωκοπημένης χώρας; Δεν είναι οπισθοδρομικό και υποτιμητικό για χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι η μόνη που υποδέχεται επίσημα την τουριστική ατραξιόν κάποιου πατριαρχείου στην Μέση Ανατολή; Δεν θεωρούνται τα παραπάνω, εξαιρετική ευκαιρία για κριτική και αντιπαράθεση σε όρους οικονομίας και γοήτρου της χώρας στο εξωτερικό και αν όχι ποιος ο λόγος;

Σήμερα, δύο εβδομάδες πριν επαναληφθεί αυτός ο εξευτελισμός της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουμε ερωτήματα και έκκληση στις κοινοβουλευτικές ομάδες, δηλαδή την νομοθετική εξουσία: Υπάρχουν περιθώρια ενεργειών που θα μπορούσαν να αναληφθούν άμεσα και σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο και τα οποία θα αναδείξουν το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων και το πόσο πραγματικά αυτά ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Πολιτείας και την ευημερία των πολιτών; Θα αναλάβετε κάποια σχετική πρωτοβουλία για τερματισμό αυτής της καταισχύνης;».

newsbomb.gr

Tags: slide8
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
5 ώρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
1 ημέρα ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
2 ημέρες ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Ο Πούτιν καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις: Σε εξέλιξη προσπάθεια γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Ρωσία εν όψει…

Ο Πούτιν καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις: Σε εξέλιξη προσπάθεια γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Ρωσία εν όψει...

Μυρίζει μπαρούτι: Η Τουρκία στέλνει σκάφος – κατάσκοπο στο Αιγαίο

Μυρίζει μπαρούτι: Η Τουρκία στέλνει σκάφος – κατάσκοπο στο Αιγαίο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr