• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην CEO της Google: Οι στρατιωτικές εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης θα αλλάξουν το παιχνίδι όπως τα πυρηνικά

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
«Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν στρατό του 21ου αιώνα με μια γραφειοκρατία του 20ου αιώνα»

Οπρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ (Eric Schmidt), λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει το παιχνίδι όπως τα πυρηνικά όπλα όταν πρόκειται για στρατιωτικές εφαρμογές.

«Κάθε τόσο έρχεται ένα νέο όπλο, μια νέα τεχνολογία που αλλάζει τα πράγματα. Ο Αϊνστάιν έγραψε μια επιστολή στον Ρούσβελτ τη δεκαετία του 1930 λέγοντας ότι υπάρχει αυτή η νέα τεχνολογία – τα πυρηνικά όπλα – που θα μπορούσε να αλλάξει τον πόλεμο, κάτι που έκανε ξεκάθαρα», είπε ο Σμιντ στο Wired. «Θα υποστήριζα ότι η αυτονομία [που τροφοδοτείται από AI] και τα αποκεντρωμένα, κατανεμημένα συστήματα είναι εξίσου ισχυρά».

Με τη βοήθεια του Σμιντ, μια παρόμοια άποψη έχει ριζώσει μέσα στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) την τελευταία δεκαετία, όπου οι ηγέτες πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση στο στρατιωτικό υλικό, τη συλλογή πληροφοριών και το λογισμικό υποστήριξης. Στις αρχές της δεκαετίας του 2010 το Πεντάγωνο άρχισε να αξιολογεί την τεχνολογία που θα μπορούσε να το βοηθήσει να διατηρήσει ένα προβάδισμα έναντι ενός ανερχόμενου κινεζικού στρατού. Το Επιστημονικό Συμβούλιο Άμυνας, το κορυφαίο τεχνικό συμβουλευτικό όργανο του οργανισμού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αυτονομία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη θα διαμορφώσει το μέλλον του στρατιωτικού ανταγωνισμού και των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με τον Σμιντ, ο αμερικανικός στρατός έχει καλούς ανθρώπους, αλλά ένα κακό σύστημα το οποίο θα μπορούσε να ωφεληθεί πολύ με την αναβάθμιση της τεχνολογίας τους.

«Ας φανταστούμε ότι θα χτίσουμε ένα καλύτερο σύστημα μάχης», είπε, περιγράφοντας ότι θα ισοδυναμούσε με μια τεράστια αναμόρφωση του αμερικανικού στρατού. «Θα δημιουργούσαμε απλώς μια εταιρεία τεχνολογίας… Θα κατασκεύαζε έναν μεγάλο αριθμό φθηνών συσκευών που θα ήταν εξαιρετικά κινητές, που θα ήταν αξιόπιστες και αυτές οι συσκευές —ή τα drones— θα είχαν αισθητήρες ή όπλα και θα δικτυωθούν μαζί».

Το πρόβλημα με το σημερινό Πεντάγωνο είναι τα χρήματα, το ταλέντο ή η αποφασιστικότητα, κατά τη γνώμη του Σμιντ. Περιγράφει τον αμερικανικό στρατό ως «μεγάλα ανθρώπινα όντα μέσα σε ένα κακό σύστημα»—που εξελίχθηκε για να υπηρετήσει μια προηγούμενη εποχή όπου κυριαρχούσαν μεγάλα, αργά, ακριβά έργα όπως τα αεροπλανοφόρα και ένα γραφειοκρατικό σύστημα που εμποδίζει τους ανθρώπους να κινούνται πολύ γρήγορα. Ανεξάρτητες μελέτες και ακροάσεις στο Κογκρέσο έχουν βρει ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επιλέξει και να αγοράσει το DOD λογισμικό, το οποίο μπορεί να είναι ξεπερασμένο από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί. Ο Σμιντ λέει ότι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις ΗΠΑ, επειδή η μηχανογράφηση, το λογισμικό και η δικτύωση είναι έτοιμες να φέρουν επανάσταση στον πόλεμο.

Ο Σμιντ, συμπτωματικά (ή όχι) υποστηρίζει μια εταιρεία που ονομάζεται Istari, η οποία χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να συναρμολογήσει και να δοκιμάσει εικονικά πολεμικές μηχανές.

«Η ομάδα της Istari φέρνει χρηστικότητα τύπου Διαδικτύου σε μοντέλα και προσομοιώσεις», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό ξεκλειδώνει τη δυνατότητα της ευελιξίας που μοιάζει με λογισμικό για μελλοντικά φυσικά συστήματα – είναι πολύ συναρπαστικό».

Σύμφωνα με τον Πολ Σκαρ (Paul Scharre), αντιπρόεδρο του Κέντρου για μια Νέα Αμερικανική Κοινωνία, «η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός στρατός στο μέλλον είναι πώς να προσαρμόσει γρήγορα τις εμπορικές τεχνολογίες για στρατιωτική χρήση πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές».

Στο βιβλίο του, Four Battlegrounds: Power in the Age of Artificial Intelligence, ο Σκαρ λέει ότι το μερίδιο του Πενταγώνου στις παγκόσμιες δαπάνες Ε&Α έχει μειωθεί από 36% το 1960 σε 4% σήμερα.

Ο Σκαρ λέει ότι είναι πολύτιμο για ανθρώπους όπως ο Σμιντ να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης και ότι οι «πρεσβευτές τεχνολογίας» μπορούν να βοηθήσουν το Πεντάγωνο να μάθει πώς να μειώνει τη γραφειοκρατία και να γίνει πιο ελκυστικός συνεργάτης για νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν στρατό του 21ου αιώνα με μια γραφειοκρατία του 20ου αιώνα», είπε.

pentapostagma.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
ΔΙΕΘΝΗ

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
21 λεπτά ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
Slider

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
23 λεπτά ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
9 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
9 ώρες ago
Next Post
ΉΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ! Παπαδάκη, Αυτιά και Πορτοσάλτε, ακούστε καλά…

ΉΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ! Παπαδάκη, Αυτιά και Πορτοσάλτε, ακούστε καλά…

Τζο Μπάιντεν για τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν στη βόρειο Αμερική: «Ακόμη δεν ξέρουμε τι ήταν»

Τζο Μπάιντεν για τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν στη βόρειο Αμερική: «Ακόμη δεν ξέρουμε τι ήταν»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr