• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Πόλεμος μιζών μεταξύ εμπόρων όπλων και πολιτικών;

9 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πολύς λόγος έχει γίνει για την αναβάθμιση των F – 16 και για τη συμφωνία που αποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ουάσιγκτον. Μια συμφωνία που δεν του ήταν άγνωστη, δεν τον ξάφνιασε ο Τραμπ και τον ανάγκασε να την υπογράψει.

Άλλωστε, η αναβάθμιση των αεροσκαφών ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, τις οποίες σκοπίμως διαρρέουν και διάφοροι εθνοπατριώτες της δραχμής, η εθνική άμυνα είναι ύψιστης σημασίας ζήτημα για τη χώρα. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να πάμε με σαπάκια να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν υπεροπλία. Και ασφαλώς δεν μπορούμε να αφήσουμε την πατρίδα χωρίς προστασία.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο η σύμβαση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και η οποία έχει πολλά θολά σημεία.

Κατ’ αρχάς είναι ντροπή να ανακοινώνεται μια συμφωνία χωρίς να γνωρίζουμε βασικές λεπτομέρειες. Αντισταθμιστικά ο κ. Τσίπρας απαίτησε; Θα υπάρχουν ωφελήματα για τη χώρα από μια τεράστια για τα ελληνικά δεδομένα σύμβαση;

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε και με άλλα γκρίζα σημεία. Το Μαξίμου βγαίνει και λέει ότι δεν θα είναι 2,4 δις το πρόγραμμα αλλά 1,1 δισ. και θα δοθεί σε βάθος δεκαετίας και αφού βγει η χώρα από τα μνημόνια. Κατ’ αρχάς γνωρίζουμε ότι είναι ψέμα το τελευταίο γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θα βγει η χώρα από την σκληρή λιτότητα καθώς ο κ. Τσίπρας και η πολιτική του εγκλώβισαν την οικονομία σ’ αυτό το χάος.

Κατά δεύτερον όταν αποφασίζει ένα τόσο μεγάλο ποσό που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, έχει προηγουμένως βρει λεφτά για τους συνταξιούχους; Για τις εκατοντάδες χιλιάδες που περιμένουν σύνταξη ή εφάπαξ και θα την λάβουν μετά από 2 – 3 χρόνια θα μιλήσει κανείς ή θα ασχολούμαστε με το πρωτογενές πλεόνασμα που όσο πάει και φουσκώνει μόνο και μόνο για να αναδειχθεί το… comeback που μας πουλάει ο Τσίπρας;

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα πρώτα εξασφαλίζεις το ψωμί από τους πολίτες και μετά όλα τα υπόλοιπα. Γιατί π.χ. αν αναβαθμίσεις τα αεροσκάφη και οι πιλότοι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους παίρνουν 1.200 ευρώ τότε δεν έχεις κάνει τίποτε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Έχουμε την αίσθηση ότι στην περίπτωση της… ξαφνικής συμφωνίας για την οποία πανηγυρίζουν στις ΗΠΑ κι όχι στην Αθήνα, έχουν παιχτεί μίζες εξοπλιστικές. Κάποιοι ήθελαν την παρούσα χρονική στιγμή να κάνουν τη μπίζνα τους κι έτσι έκλεισε το θέμα για την κυβέρνηση.

Και πέραν της πολιτικής στήριξης που αγόρασε ο Τσίπρας από τον Τραμπ, υπάρχει και κάτι άλλο. Είναι το αντάλλαγμα του πρωθυπουργού στο συνεταιράκι του τον Πάνο Καμμένο για όλα όσα του προσφέρει. Ανταλλαγή… χαρών κάνουν ο ένας με τον άλλον προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Και θα πουλήσουν και δήθεν πατριωτισμό με την αναβάθμιση των F – 16 προκειμένου να μη χάσουν την καρέκλα.

Όμως, αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση, να περάσει επικοινωνιακά δηλαδή ότι αυτή αγωνίζεται για την άμυνα της χώρας κι όχι οι άλλοι, είναι ύπουλο. Όχι να το παίζουν πατριώτες και οι αρνητές στράτευσης. Όχι να το παίζει πατριώτης ο Τσίπρας που είδε F – 16 προχθές που πήγε να πετάξει. Γιατί αυτοί έλεγαν παλιά «βούτυρο αντί για όπλα», αυτοί φώναζαν φονιάδες και ιμπεριαλιστές τους Αμερικανούς.

Κι αυτοί δίνουν τώρα 2,4 δις ευρώ χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα, για την ανεργία ή οτιδήποτε άλλο.

Και κάτι τελευταίο: Ακούγεται ότι ο Τσίπρας είχε τάξει και στον Μακρόν δουλειά, είτε με αναβάθμιση των Mirage είτε με τα Rafale. Τον αδειάζει; Ή μήπως απλά έχουμε… πόλεμο μιζών μεταξύ εμπόρων όπλων και πολιτικών;

antinews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της «ΠΡΩΤΙΑΣ»  Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της «ΠΡΩΤΙΑΣ» Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος

by admin
2 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ (Η δύναμη της συνείδησης απέναντι στην αυτοκρατορική ισχύ της ύβρης).
Slider

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ (Η δύναμη της συνείδησης απέναντι στην αυτοκρατορική ισχύ της ύβρης).

by admin
1 ημέρα ago
Ο εξορκιστής προειδοποιεί: Η εμμονή με τους εξωγήινους είναι μια προσπάθεια να αντικαταστήσουν τον Χριστιανισμό
Slider

Ο εξορκιστής προειδοποιεί: Η εμμονή με τους εξωγήινους είναι μια προσπάθεια να αντικαταστήσουν τον Χριστιανισμό

by admin
1 ημέρα ago
The Clown King
Slider

The Clown King

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Ετοιμαστείτε για ένα νέο Τσερνομπίλ στην Ουκρανία.

Ετοιμαστείτε για ένα νέο Τσερνομπίλ στην Ουκρανία.

Η πΓΔΜ ως “Μακεδονία” σε χάρτη στη Γενική Συνέλευση της CPMR: Άμεση ελληνική αντίδραση…

Η πΓΔΜ ως “Μακεδονία” σε χάρτη στη Γενική Συνέλευση της CPMR: Άμεση ελληνική αντίδραση…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr