• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Πόλεμος στη Μεσόγειο; Το εύρημα στην ελληνική σπηλιά, η απειλή για τον τουρισμό, και το ρήγμα Ελλάδας-Ουκρανίας

52 δευτερόλεπτα ago
in Slider, ΕΘΝΙΚΑ
0
Πόλεμος στη Μεσόγειο; Το εύρημα στην ελληνική σπηλιά, η απειλή για τον τουρισμό, και το ρήγμα Ελλάδας-Ουκρανίας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η είδηση από το ρωσικό πρακτορείο Pravda.ru (5 Ιουνίου 2026) είναι πραγματικά φωτιά και αποκαλύπτει μια νέα, εξαιρετικά επικίνδυνη διάσταση του πολέμου. Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο σκάφος (drone-καμικάζι) τύπου «Κοζάκος Μαμάι» βρέθηκε σε θαλάσσια σπηλιά κοντά στο νησί Λευκάδα, στην Ελλάδα. Το drone ήταν οπλισμένο με εκρηκτικά και αποτελούσε άμεση απειλή για την ασφάλεια, την τουριστική οικονομία και το περιβάλλον.

Το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το drone ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU). Η αντιπολίτευση (κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου) αντιδρά δυναμικά: ζητά την απέλαση του Ουκρανού πρεσβευτή και τη διακοπή κάθε στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. Το ρωσικό άρθρο σχολιάζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση μεταξύ ασφάλειας και πίστης στην Ουάσιγκτον. Η ανακάλυψη του drone αποδεικνύει, σύμφωνα με τους Ρώσους, ότι η Ουκρανία μεταφέρει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ελληνικές ακτές και τον τουρισμό.

Ο πόλεμος χτυπά την πόρτα της Ελλάδας

Αυτό που κάποτε φαινόταν αδιανόητο, έγινε πραγματικότητα. Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο σκάφος (drone-καμικάζι), τύπου «Κοζάκος Μαμάι», βρέθηκε σε θαλάσσια σπηλιά κοντά στο νησί της Λευκάδας. Το σκάφος ήταν οπλισμένο με εκρηκτικά και, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Pravda.ru, αποτελούσε άμεση απειλή για τη ναυσιπλοΐα, τον τουρισμό, και το θαλάσσιο περιβάλλον. Το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το drone ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).

Η είδηση προκάλεσε σάλο στην Ελλάδα, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα κρίσιμο ερώτημα: πόσο ασφαλείς είναι οι ελληνικές θάλασσες, όταν τα drones του πολέμου ξεπλένονται στις ακτές της;

Το εύρημα – Ένα drone-καμικάζι στην καρδιά του Ιονίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ψαράδες εντόπισαν το σκάφος σε μια απομονωμένη θαλάσσια σπηλιά. Το drone «Κοζάκος Μαμάι» είναι σχεδιασμένο για επιθέσεις αυτοκτονίας (one-way attack) και μπορεί να μεταφέρει εκρηκτική γόμωση ικανή να βυθίσει ή να καταστρέψει ένα μεγάλο πλοίο. Η παρουσία του σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας είναι, για να το πούμε ήπια, εξαιρετικά ανησυχητική.

Το ρωσικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το drone παρασύρθηκε από τα ρεύματα ή εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια κάποιας αποτυχημένης επιχείρησης. Ανεξάρτητα από την αιτία, το γεγονός ότι έφτασε τόσο κοντά στο ελληνικό έδαφος καταδεικνύει ότι η Μαύρη Θάλασσα δεν είναι πλέον το μόνο πεδίο της σύγκρουσης.

Η αντίδραση της Αθήνας – Δύο νότες διαμαρτυρίας, καμία ουσιαστική ενέργεια

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε δύο νότες διαμαρτυρίας στο Κίεβο. Αυτή ήταν η μοναδική επίσημη αντίδραση. Για την αντιπολίτευση, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό.

Η «Ελληνική Λύση» αντιδρά – Απέλαση του πρεσβευτή και βέτο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτήρισε την εμφάνιση του drone ως «πολεμική ενέργεια». Οι προτάσεις του είναι σαφείς και ριζικές:

  1. Απέλαση του Ουκρανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

  2. Άμεση διακοπή κάθε στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

  3. Χρήση του δικαιώματος βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την παύση της χρηματοδότησης.

Το σκεπτικό είναι απλό: μια χώρα που δημιουργεί άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια και τον τουρισμό της Ελλάδας δεν μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει όπλα και χρήματα από αυτήν.

Ένα νέο, επικίνδυνο προηγούμενο

Το εύρημα στη Λευκάδα είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό. Δεν είναι μια χαμένη βάρκα. Είναι ένα οπλισμένο drone σε μια τουριστική περιοχή. Εάν είχε εκραγεί, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό: απώλεια ανθρώπινων ζωών, οικολογική καταστροφή, και ένα πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα. Η παραδοσιακή της πίστη στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συγκρούεται με την ανάγκη να προστατεύσει την εδαφική της ακεραιότητα και τους πολίτες της. Η απαίτηση για απέλαση του πρεσβευτή είναι δραστική, αλλά όχι χωρίς λογική. Η Ελλάδα οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, είτε το θέλει η Ουάσιγκτον είτε όχι.

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Χένρι Νόβακ: Το βρετανικό «I can’t breathe» που δολοφόνησε η πολιτική ορθότητα – Πνιγμένος στο ίδιο του το αίμα επειδή είχε το «λάθος» χρώμα!
Slider

Χένρι Νόβακ: Το βρετανικό «I can’t breathe» που δολοφόνησε η πολιτική ορθότητα – Πνιγμένος στο ίδιο του το αίμα επειδή είχε το «λάθος» χρώμα!

by admin
21 λεπτά ago
Ιράν: “Οι συνομιλίες είναι σε πλήρες αδιέξοδο – Η μπάλα είναι στο γήπεδο του Τραμπ” – Νέα προειδοποίηση για ευρύτερο πόλεμο
Slider

Ιράν: “Οι συνομιλίες είναι σε πλήρες αδιέξοδο – Η μπάλα είναι στο γήπεδο του Τραμπ” – Νέα προειδοποίηση για ευρύτερο πόλεμο

by admin
26 λεπτά ago
«Ερρίφθη ο κύβος» για το κόμμα Σαμαρά – «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» δήλωσε συγκινημένος
Slider

«Ερρίφθη ο κύβος» για το κόμμα Σαμαρά – «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» δήλωσε συγκινημένος

by admin
9 ώρες ago
ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;
Slider

ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;

by admin
9 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Fake News & Παραπληροφόρηση: Ο Ακήρυχτος Πόλεμος Κατά της Αλήθειας στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Fake News & Παραπληροφόρηση: Ο Ακήρυχτος Πόλεμος Κατά της Αλήθειας στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

19 ώρες ago
Με την Ελλάδα γέροντα τι θα γίνει;

Με την Ελλάδα γέροντα τι θα γίνει;

7 ημέρες ago
Εγκέφαλοι “μεταξύ ζωής και θανάτου” – Το φρικτό πείραμα που θέτει το ερώτημα: πού τελειώνει ο άνθρωπος;

Εγκέφαλοι “μεταξύ ζωής και θανάτου” – Το φρικτό πείραμα που θέτει το ερώτημα: πού τελειώνει ο άνθρωπος;

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Ἡ εὐλογημένη ἀσκήτρια Χρυσή καὶ ἡ συνάντηση μὲ τὸν Ἅγιο Βασιλέα Ἰωάννη Βατάτζη!

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Καλύτερο από το μέλι. Καρποφορεί για 60 χρόνια. Μεγαλώνει σε θάμνο — Γιατί δεν το γνωρίζεις;

    37 shares
    Share 15 Tweet 9

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr