• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Σενάριο Άρθρου 5 στο ΝΑΤΟ μετά τις βολές Μόσχας: Koλοσσιαία κινητοποίηση της Πολωνικής Αεροπορίας -Εκατοντάδες μαχητικά προσγειώνονται σε δρόμους!

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κωδικός “ROUTE 604” στην Αεροπορία της Πολωνίας με εμπλοκή όλων των αεροπορικών μέσων!

Μαχητικά, ελικόπτερα και μεταγωγικά της Αεροπορίας της Πολωνίας απογειώνονται και προσγειώνονται σε Λεωφόρους και δρόμους της χώρας και όχι σε αεροπορικές βάσεις προσομοιώνοντας ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία.

Η κολοσιαία αυτή αεροπορική άσκηση έρχεται μετά το σενάριο της ενεργοποίησης του Άρθρου 5 στο οποίο ασκήθηκε το ΝΑΤΟ στα νερά της Βαλτικής

Έχει επίσης μεγάλη σημασία ότι προηγήθηκε η άσκηση Air Defender 2023 που πραγματοποιήθηκε στις 12-24 Ιουνίου η οποία επίσης ασκήθηκε σε σενάριο Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ δηλαδή συλλογική Άμυνα του εδάφους της Συμμαχίας.

Μετά την Αεροπορία του ΝΑΤΟ, σειρά πήρε το Ναυτικό και τώρα πιο συγκεκριμένα, η Πολωνία.

Όλοι προετοιμάζονται για την χειρότερη δυνατή εξέλιξη, δηλαδή μία σύρραξη στον Διάδρομο Suwalki και την Βαλτική.

Exercise Air Defender 2023 held June 12-24 is a 🇩🇪-led, multinational exercise. 24 Air Forces will be exposed to training scenarios simulating a #NATO Article 5 scenario, i.e. collective defence of Alliance territory

Read more: https://t.co/Jg5uixTRMm#StrongerTogether pic.twitter.com/yVp7ZDwOoI

— NATO Air Command (@NATO_AIRCOM) April 20, 2023

Για άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας μιλά πλέον η Μόσχα

Και αυτό γιατί η Ρωσία για δεύτερη φορά σε 24 ώρες μιλά ευθέως για άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες εμπλέκονται αποτελεσματικά σε εχθροπραξίες εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς ως ανθρώπινες ασπίδες ενώ παράλληλα συσσωρεύουν όπλα στην Ουκρανία

Στη μάχη συμμετέχουν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και πολλοί άλλοι από χώρες του ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι μια ευθεία κατηγορία ότι η Ρωσία και οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο.

Χτες, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι το ουκρανικό πλήγμα την Παρασκευή εναντίον του αρχηγείου του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία «εξαπολύθηκε έπειτα από αίτημα των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας».

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων με τη χρήση μέσων δυτικών υπηρεσιών Πληροφοριών, δορυφορικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, αναγνωριστικών αεροσκαφών και εξαπολύθηκε έπειτα από αίτημα των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών και σε στενή συνεργασία μαζί τους», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Πόσο πιθανό είναι να έχουμε πλέον κατάρριψη κάποιου αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών του ΝΑΤΟ;

ΝΑΤΟ: Σενάριο ενεργοποίησης του Άρθρου 5 στην Βαλτική

Για πρώτη φορά, το ΝΑΤΟ επεξεργάστηκε ένα σενάριο που περιελάμβανε ενεργοποίηση του Άρθρου 5 κατά τη διάρκεια ναυτικών ασκήσεων στις ακτές Λετονίας και Εσθονίας στην Βαλτική, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Συμμαχίας.

Στη φετινή άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 23 Σεπτεμβρίου υπό τη διοίκηση του γερμανικού ναυτικού, συμμετείχαν περίπου 3.200 στρατιώτες, 30 πλοία και υποβρύχια και έως και 15 αεροσκάφη από 14 χώρες.

Στο πλαίσιο των ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις απόβασης και πλήγματα κατά πλοίων και κατά επίγειων στόχων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία συνόψισε τα αποτελέσματα των ασκήσεων, έγινε πρώτη φορά πρόβα ενεργοποίησης του άρθρου 5 για τη συλλογική ασφάλεια.

Σημειωτέον ότι οι συγκεκριμένες ναυτικές ασκήσεις διεξάγονται σε τακτική βάση στη Βαλτική Θάλασσα και τις παρακείμενες ακτές από το 2007.

Πριν από την έναρξη αυτών των ασκήσεων, ο Ανώτατος Διοικητής του Γερμανικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Jan Christian Kaack, κατέστησε σαφές ότι οι στόλοι θα βελτιώσουν τις ενέργειές τους σε περίπτωση «υποθετικής επίθεσης» της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή αυτή.

🇵🇱 F-16, MiG-29 & C-130 was among the many aircraft landing on the provincial road no. 604 in Poland during the exercise Route 604

The 🇵🇱 Air Force is using an improvised runway for the first time in 20 years, showcasing its flexibility & capability#StrongerTogether #NATO pic.twitter.com/bLpyL2ifTr

— NATO Air Command (@NATO_AIRCOM) September 27, 2023

Κωδικός “ROUTE 604” στην Αεροπορία της Πολωνίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πολωνική Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η πολωνική Αεροπορία ξεκίνησε ασκήσεις απογείωσης και προσγείωσης σε Λεωφόρους της χώρας με την κωδική ονομασία “Route 604”.

H άσκηση είναι γνωστή ως DOL ( Drogowy Odcinek Lotniskowy ή Airbase Road Section στα αγγλικά) και είναι η πρώτη τέτοια άσκηση που διοργανώνεται εδώ και δύο δεκαετίες στην Πολωνία.

Η άσκηση, που ονομάζεται ROUTE 604, έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τα πληρώματα της Αεροπορίας σε επιχειρήσεις απογείωσης από δημόσιους δρόμους και λεωφόρους.

Ο γενικός στόχος είναι να επιτραπεί στις πολωνικές αεροπορικές δυνάμεις να διεκδικήσουν εκ νέου την ικανότητά τους να διασκορπίζονται και να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους μόλις οι αεροπορικές βάσεις τεθούν εκτός λειτουργίας μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η άσκηση περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία αεροπορικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των MiG-29 , Su-22, C-130, C295Ms και M-28, καθώς και των M-346 Masters.

Αυτό, πρακτικά, μεταφράζεται σε εμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας στο σύνολό της – με την 1η και τη 2η Πτέρυγα Τακτικής Αεροπορίας, την 3η Πτέρυγα Αερομεταφοράς και την 4η Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αεροπορίας -να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, στην όλη επιχείρηση θα συμμετέχει και όλο το απαραίτητο επίγειο προσωπικό, JTAC, διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς και μονάδες ΜΠ και Εδαφικής Άμυνας.

Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2023 και πρόκειται να περιλαμβάνει έναν αυτοσχέδιο διάδρομο σε ένα τμήμα 3 χιλιομέτρων της οδού Voivodeship αρ. 604 μεταξύ Ruskowo και Przeździęk Wielki (τμήμα δρόμου που συνδέει τη Nidzica με το Wielbark) στην περιοχή Warmian-Masurian.

Δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μεταξύ Ruskowo και Przeździęk Wielki. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας συνιστά αντί αυτού οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν τους δρόμους Νο. 545 και Νο. 508.

Δείτε βίντεο από την άσκηση


https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/09/12-36.mp4
https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/09/10-37.mp4
https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/09/11-31.mp4
https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/09/13-28.mp4

 

Cleared For Takeoff! ✈️#ROUTE604 #DOL #SiłyPowietrzne pic.twitter.com/kG8hk2zN0C

— Joanna Klejszmit (@J_Klejszmit) September 25, 2023

Are you ready for #Route604 #DOL ✈️? pic.twitter.com/d8HJkFAXBj

— Dowództwo Generalne (@DGeneralneRSZ) September 26, 2023

warnews247.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει
ΔΙΕΘΝΗ

Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει

by admin
22 λεπτά ago
Snyder: «Στο Στόχαστρο το Όρος Pickaxe»: Η Απόφαση του Τραμπ που Μπορεί να Τινάξει τη Μέση Ανατολή στον Αέρα
Slider

Snyder: «Στο Στόχαστρο το Όρος Pickaxe»: Η Απόφαση του Τραμπ που Μπορεί να Τινάξει τη Μέση Ανατολή στον Αέρα

by admin
1 ώρα ago
Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
ΔΙΕΘΝΗ

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
6 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
Slider

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Δημήτριος Δασκαλάκης : Η φανέρωση του Τιμίου Σταυρού μέσα από τις σελίδες της Εκκλησιαστικής Ιστορίας

Δημήτριος Δασκαλάκης : Η φανέρωση του Τιμίου Σταυρού μέσα από τις σελίδες της Εκκλησιαστικής Ιστορίας

«Πέντε μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τον πλανήτη» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης

«Πέντε μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τον πλανήτη» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr