• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Σκηνοθεσία της διαδρομής από το ανθρωποειδές μέχρι τον άνθρωπο

4 έτη ago
in ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος έλεγε σε μια ομιλία ότι ο άνθρωπος έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να μπορεί να σκηνοθετεί. Γι αυτό κι εγώ θα σκηνοθετήσω την διαδρομή από το ανθρωποειδές που λέει η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ότι καταγόμαστε μέχρι τον άνθρωπο.

Ζούσε πριν 6 εκατομμύρια χρόνια ένα ανθρωποειδές. Φυσικά θα ζούσαν κάποια εκατομμύρια άτομα. Με την πάροδο των χρόνων είτε από τυχαία λάθη κατά τον αυτοδιπλασιασμό του DNA είτε από φυσικούς ή χημικούς παράγοντες όπως UV ακτινοβολία, κακή διατροφή, κακή ποιότητα ζωής, συνέβαιναν μεταλλάξεις στο DNA του ανθρωποειδούς . Μεταλλάξεις σημαίνει νέα γονίδια, άρα νέες πρωτεΐνες, άρα νέα χαρακτηριστικά. Επειδή οι μεταλλάξεις γίνονται στην τύχη τα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά είναι επιβλαβή για τον οργανισμό. Κάποτε όμως μπορεί να συμβεί κάποιο χαρακτηριστικό να είναι ωφέλιμο και να βοηθάει στην καλύτερη επιβίωση του οργανισμού.

Ας πούμε λοιπόν ότι με την πάροδο των εκατομμυρίων χρόνων κάποιες μεταλλάξεις μεταμόρφωσαν τα χέρια του ανθρωποειδούς κάπως σαν του ανθρώπου. Σε κάποια άλλα ανθρωποειδή μεταλλάξεις μεταμόρφωσαν τα πόδια τους σαν του ανθρώπου. Σε κάποια άλλα το πρόσωπο σαν του ανθρώπου. Βέβαια ότι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αποκτούσαν τα ανθρωποειδή τα βοηθούσε να είναι πιο καλά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους και να επιβιώνουν καλύτερα. Δηλαδή κάποια εκατομμύρια χρόνια θα υπήρχαν σκέτα ανθρωποειδή, ανθρωποειδή μόνο με ανθρώπινα χέρια, ανθρωποειδή μόνο με ανθρώπινα πόδια, ανθρωποειδή μόνο με ανθρώπινο κεφάλι …

Μετά από τις μεταλλάξεις παίρνει την σκυτάλη η φυσική επιλογή η οποία λέει απλώς το προφανές, ότι τα ανθρωποειδή που έτυχε να αποκτήσουν κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά θα επιβιώνουν περισσότερο. Αυτό θα συμβαίνει επειδή ας πούμε τα ανθρωποειδή που θα έχουν ανθρώπινα χέρια θα αξιοποιούν αποτελεσματικότερα το περιβάλλον τους για διατροφή, για διαμονή, για αποφυγή των εχθρών … Έτσι τα κλασικά ανθρωποειδή θα πεθαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα ενώ τα μεταλλαγμένα θα επιβιώνουν, άρα και τα γονίδια για χέρια ανθρωποειδούς σιγά σιγά θα μειώνονται ενώ τα γονίδια για ανθρώπινα χέρια θα αυξάνονται και θα επικρατούν.

Δεν αρκούν όμως αυτά. Για να φτάσουμε σε καινούργιο είδος, τον άνθρωπο, πρέπει να μην διασταυρώνονται τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή με τα πρώτα ανθρωποειδή, άρα πρέπει να υπάρξει γεωγραφική απομόνωση. Δηλαδή τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή πρέπει να απομονωθούν είτε σε κάποιο νησί είτε με κάποιο βουνό , με λίμνη… έτσι ώστε να διασταυρώνονται μόνο μεταξύ τους. Κι έτσι σιγά σιγά τα γονίδια για τα ανθρώπινα χέρια, τα ανθρώπινα πόδια, το ανθρώπινο κεφάλι… να περάσουν σε όλα τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή με αποτέλεσμα με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων δημιουργήθηκε ο άνθρωπος. Από το ίδιο ανθρωποειδές με ανάλογη διαδρομή δημιουργήθηκε και ο χιμπαντζής.

Αυτά τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή δεν πέθαιναν; Πέθαιναν. Άρα στα απολιθώματα δεν υπάρχουν οστά, κρανία, οδοντοστοιχίες τους ; Εδώ δυστυχώς παίζεται ένα πονηρό παιχνίδι. Η Βιολογία της Β΄ Λυκείου όπως και κάποιοι συνάδελφοι αφήνουν να εννοηθεί, αν δεν το διαβεβαιώνουν κιόλας, ότι τα απολιθώματα είναι πολλά. Στην πραγματικότητα όμως είναι ελάχιστα. Ο καθηγητής Μ. Roberts στο βιβλίο του «Biology, a functional approach», 4η έκδοση σελίδα 629 γράφει : «If it is true, one would expect to find intermediate forms between one fossil species and the next in successive rock strata. However, intermediate forms in the

fossil record are surprisingly rare». Προφανώς ο καθηγητής εκπλήσσεται γιατί αν είναι σωστή η θεωρία τα απολιθώματα των ενδιάμεσων ειδών θα έπρεπε να ήταν πάρα πολλά. Και επειδή στην επιστήμη πρέπει να έχουμε πάντα την καλή αμφιβολία, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι και αυτά τα ελάχιστα είναι πράγματι μεταλλαγμένων ανθρωποειδών και δεν είναι κάτι άλλο, ή ακόμα ότι δεν υπάρχει και κάποιος δόλος με την εμμονή που έχουν να βγάλουν την θεωρία οπωσδήποτε σωστή.

Γι αυτήν λοιπόν την διαδρομή από το ανθρωποειδές στον άνθρωπο οι συνάδελφοι του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι απόλυτα σίγουροι ότι είναι σωστή, γι αυτό και γράφουν στο βιβλίο της Βιολογίας της Β΄ Λυκείου στη σελίδα 139 : «Επειδή όμως είναι απίθανο τόσο πολύπλοκες διαδικασίες να έχουν εξελιχθεί ανεξάρτητα σε κάθε είδος, τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν αναμφισβήτητα πως όλοι οι οργανισμοί έχουν κοινή προέλευση ». Και στη σελίδα 143: «Τις τελευταίες όμως δεκαετίες τα απολιθώματα που έχουν βρεθεί, καθώς και η έρευνα σε άλλες περιοχές της Βιολογίας, ιδιαίτερα μάλιστα στη Μοριακή Βιολογία, δε γεννούν καμιά αμφιβολία ότι ο άνθρωπος, όπως και κάθε άλλος οργανισμός του πλανήτη είναι προϊόν εξέλιξης». Φυσικά είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι το κάμνουν για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την επιστήμη.

Μιας και τόση ώρα φανταζόμαστε, να φανταστούμε πως θα έγινε και σύμφωνα με την Βίβλο ; «Και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον, χουν από της γης και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν». Αυτό όμως δεν χρειάζεται και πολύ να το φανταστούμε γιατί κατά ένα μέρος το είδαμε στον εκ γενετής τυφλό του Ευαγγελίου που ήταν κενές οι κόγχες των οφθαλμών του. Ο Χριστός έφτυσε στο χώμα, έκανε λάσπη, του την έβαλε στις κόγχες και φτιάχτηκαν τα μάτια του.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία για τον γάμο του Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου…. του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου
Slider

Ομιλία για τον γάμο του Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου…. του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

by admin
4 ώρες ago
Γ.Μ: Μην είσαι σίγουρος…..
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Γ.Μ: Μην είσαι σίγουρος…..

by admin
13 ώρες ago
«Προσωπικός Αριθμός, βιομετρικά και μικροτσίπ – Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός αναζητά την αλήθεια για την ψηφιακή ταυτότητα»
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

«Προσωπικός Αριθμός, βιομετρικά και μικροτσίπ – Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός αναζητά την αλήθεια για την ψηφιακή ταυτότητα»

by admin
2 ημέρες ago
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ: Μία επίσκεψη μου, στα Γραφεία του Κινήματος : ΕΛΠΙΔΑ!
Slider

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ: Μία επίσκεψη μου, στα Γραφεία του Κινήματος : ΕΛΠΙΔΑ!

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Μια νομική νίκη κατά του 5G από το Ην. Βασίλειο

Μια νομική νίκη κατά του 5G από το Ην. Βασίλειο

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ;

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr