ΣΟΚ : ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ !!! ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΙΟΣ …. ΣΚΟΤΩΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ !!! ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ …

… ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΚΑΙ ΜΙΝΕΣΟΤΑ !!!

ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ…..ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ….

KENTΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΣΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ !!!!

 

https://academic.oup.com/jid/article/198/7/962/2192118

UNIVERCITY OF MINNESOTA

CIDRAP = CENTER FOR INFECTIOUS DISEASE RESEARCH AND POLICY

https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2008/08/study-bacterial-pneumonia-was-main-killer-1918-flu-pandemic?fbclid=IwAR3iEGhhdQ49TQ5rscqlGy7BlKwGBVJTcx93_R8RwYUdg2BCqxuWD-RfHeE

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ (ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ) ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008 !!!!!!!!

ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ”ΠΑΝΔΗΜΙΑ” ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ”ΑΦΗΓΗΜΑ”

ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ

ΠΩΣ

ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ  ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞ ΑΡΧΗΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ !!!!!!!!!!

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…….

ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΪΟ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ……ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ…..

Μελέτη: Η βακτηριακή πνευμονία ήταν ο κύριος δολοφόνος στην πανδημία γρίπης του 1918

22 Αυγούστου 2008 (CIDRAP News) – Ήταν δευτερογενής βακτηριακή πνευμονία – όχι ο ίδιος ο ιός της γρίπης – που σκότωσε τα περισσότερα από τα εκατομμύρια που χάθηκαν στην πανδημία της γρίπης του 1918, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα παρασκευάσματα πανδημίας πρέπει να περιλαμβάνουν αποθήκευση αντιβιοτικών και βακτηριακών εμβολίων. , οι ερευνητές ανέφεραν αυτήν την εβδομάδα.

Εμπειρογνώμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) εξέτασαν κομμάτια πνευμονικού ιστού που διατηρήθηκαν από 58 θύματα πανδημίας του 1918 και εξέτασαν αναφορές που αποστάχθηκαν από χιλιάδες αυτοψίες για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο από το Journal of Infectious Diseases.

“Τα ιστολογικά και βακτηριολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των θανάτων από γρίπη προήλθαν από δευτερογενή βακτηριακή πνευμονία”, λέει η έκθεση των David M. Morens, MD, Jeffery K. Taubenberger, MD, PhD και του διευθυντή του NIAID Anthony S. Fauci, MD.

Πολλοί λογαριασμοί σχετικά με την πανδημία του 1918 έχουν τονίσει πόσο γρήγορα οι ασθενείς υπέκυψαν από τη μόλυνση, δημιουργώντας την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος των θυμάτων πέθανε από τις άμεσες επιπτώσεις του ιού στους πνεύμονες ή την έντονη ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στη λοίμωξη. Ωστόσο, η νέα έκθεση δείχνει ότι περισσότερο από το 90% πέθανε στην πραγματικότητα από εισβολή βακτηριακής πνευμονίας, αφού ο ιός εξάλειψε τα κύτταρα που περιβάλλουν τους βρογχικούς σωλήνες και τους πνεύμονες.

“Στην ουσία, ο ιός προσγειώθηκε το πρώτο χτύπημα, ενώ τα βακτήρια έδωσαν το νοκ άουτ”, δήλωσε ο Fauci σε ένα δελτίο τύπου του NIAID.

Τμήματα πνευμόνων και κριτικές αυτοψίας
Οι ερευνητές εφάρμοσαν δύο στρατηγικές. Πρώτον, εξέτασαν τμήματα που είχαν πρόσφατα κοπεί από μπλοκ ιστού πνευμόνων που διατηρήθηκαν από 58 στρατιωτικά μέλη που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιπροσωπεύοντας όλα τα γνωστά κρούσματα γρίπης του 1918 σε μια συλλογή ιστών στο Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεύτερον, εξέτασαν τη βιβλιογραφία της εποχής του 1918 για την παθολογία και τη βακτηριολογία της γρίπης, συγκεντρώνοντας 109 αναφορές που παρέχουν χρήσιμες βακτηριολογικές πληροφορίες από 173 σειρές αυτοψιών. Αυτά κάλυψαν 8.398 αυτοψίες από 15 χώρες.

Σχεδόν όλες οι εξετάσεις του πνευμονικού ιστού απέδωσαν “συναρπαστικά ιστολογικά στοιχεία σοβαρής οξείας βακτηριακής πνευμονίας, είτε ως κυρίαρχη παθολογία είτε σε συνδυασμό με υποκείμενα παθολογικά χαρακτηριστικά που πιστεύεται ότι σχετίζονται με μόλυνση από τον ιό της γρίπης”, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης στο βρογχικό επιθήλιο, η έκθεση. λέει. Τα βακτήρια υπήρχαν συχνά σε “τεράστιο αριθμό”.

Μελετώντας τις σύγχρονες μελέτες αυτοψίας, οι συγγραφείς βρήκαν 96 αναφορές αποτελεσμάτων καλλιέργειας πνευμονικών ιστών από 5.266 ασθενείς, στις οποίες μόνο 4,2% δεν έδειξαν βακτηριακή ανάπτυξη. Σε 68 σειρές αυτοψίας “υψηλότερης ποιότητας”, που αντιπροσωπεύουν 3.074 ασθενείς, το 92,7% των πνευμονικών καλλιεργειών ήταν θετικό για τουλάχιστον ένα βακτηριακό είδος. Οι καλλιέργειες δειγμάτων αίματος από άλλα 1.887 θύματα ήταν θετικές για βακτήρια στο 70,3% των περιπτώσεων.

Την εποχή της πανδημίας, σχεδόν όλοι οι ειδικοί συμφώνησαν ότι οι θάνατοι σχεδόν ποτέ δεν προκλήθηκαν από τον ίδιο τον τότε ιό της γρίπης, αλλά προέκυψαν άμεσα από σοβαρή δευτερογενή πνευμονία που προκλήθηκε από γνωστά βακτηριακά «πνευμονοπαθογόνα» που αποικίζουν την ανώτερη αναπνευστική οδό, “αναφέρει η έκθεση. Τα πιο κοινά παθογόνα ήταν πνευμονόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι και σταφυλόκοκκοι.

Οι συγγραφείς εξέτασαν επίσης στοιχεία από τη σχετικά ήπια πανδημία του 1957-58 και διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε δευτερογενή βακτηριακή πνευμονία. Επιπλέον, τα «λίγα σχετικά δεδομένα από την πανδημία 1968-1969» αντικατοπτρίζουν το ίδιο μοτίβο, γράφουν.

“Πιστεύουμε ότι το βάρος των 90 χρόνων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού αλλά σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένου έργου μιας παλαιότερης γενιάς παθολόγων, δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πνευμονικών θανάτων από ιούς πανδημίας γρίπης οφείλονται σε ανεπαρκώς κατανοητές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του μολυσματικού ιού και των δευτερογενών λοιμώξεις που οφείλονται σε βακτήρια που αποικίζουν την ανώτερη αναπνευστική οδό », αναφέρει η έκθεση.

Η σοβαρότητα εξακολουθεί να είναι ανεξήγητη
Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματά τους αφήνουν ανεξήγητη την ακραία σοβαρότητα της πανδημίας του 1918. Επειδή βρήκαν στοιχεία για πολλούς διαφορετικούς τύπους βακτηρίων που εισβάλλουν, πιθανότατα δεν οφείλεται σε συγκεκριμένα μολυσματικά βακτηριακά στελέχη. Αντ ‘αυτού, εικάζουν ότι «οποιοσδήποτε ιός της γρίπης με αυξημένη ικανότητα εξάπλωσης και βλάβης των βρογχικών και / ή βρογχιολικών επιθηλιακών κυττάρων» θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τα βακτήρια στην άνω αναπνευστική οδό να εισβάλουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν σοβαρή λοίμωξη.

Οι συγγραφείς προτείνουν ότι, όπως και στις προηγούμενες πανδημίες, η δευτερογενής βακτηριακή πνευμονία είναι πιθανό να είναι ο κύριος δολοφόνος στην επόμενη πανδημία – εάν προκαλείται από “έναν ιό προσαρμοσμένο στον άνθρωπο παρόμοιο με εκείνο που αναγνωρίζεται από το 1918.” Αν συμβαίνει αυτό, ισχυρίζονται ότι τα παρασκευάσματα πανδημίας πρέπει να υπερβαίνουν την ανάπτυξη και την αποθήκευση εμβολίων γρίπης και αντιιικών φαρμάκων. Οι προσπάθειες πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν τη συσσώρευση αντιβιοτικών και βακτηριακών εμβολίων για την προστασία από βακτηριακή πνευμονία.

Ωστόσο, οι ερευνητές γράφουν επίσης ότι εάν ένα παράγωγο του ιού της γρίπης των πτηνών H5N1 προκαλεί μια μελλοντική πανδημία, τα μαθήματα από προηγούμενες πανδημίες μπορεί να μην είναι “αυστηρά εφαρμόσιμα”. Οι παθογόνοι μηχανισμοί αυτού του ιού μπορεί να είναι άτυποι επειδή είναι ελάχιστα προσαρμοσμένοι στον άνθρωπο και επειδή προκαλεί ασυνήθιστη παθολογία στα ζώα. Από την άλλη πλευρά, λένε ότι εάν ο ιός H5N1 προσαρμόζεται πλήρως στον άνθρωπο, το φάσμα της προκύπτουσας ασθένειας θα μπορούσε να επανέλθει σε κάτι παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε στις προηγούμενες πανδημίες.

Η μελέτη μπορεί να αλλάξει τη σκέψη Ο
William Schaffner, MD, εμπειρογνώμονας της γρίπης και πρόεδρος του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ, δήλωσε ότι η νέα μελέτη μπορεί να αλλάξει τη γενική κατανόηση των αιτιών θανάτου στην πανδημία του 1918.

“Η γενική ιδέα τουλάχιστον μέχρι σήμερα είναι ότι υπήρχαν δύο είδη θανατηφόρων ασθενειών, η πρώτη που προκαλείται από τον ιό από μόνη της”, δήλωσε ο Schaffner στο CIDRAP News. “Γνωρίζουμε ότι ο ιός της γρίπης μπορεί να προκαλέσει πρωτοπαθή πνευμονία και η χρονική πορεία ήταν τόσο σύντομη από την έναρξη έως το θάνατο σε πολλούς ασθενείς που πιστεύεται ότι αυτό οφείλεται πιθανώς σε έναν εξαιρετικά μολυσματικό ιό γρίπης – έναν ιό της γρίπης στα στεροειδή.”

Ωστόσο, θεωρείται επίσης ότι η βακτηριακή πνευμονία συχνά περιπλέκει τα κρούσματα της γρίπης, όπως συμβαίνει σήμερα, και ήταν θανατηφόρα για πολλούς ασθενείς σε εκείνη την προ-αντιβιοτική εποχή, πρόσθεσε. «Έτσι, η γενική ιδέα ήταν ότι υπήρχαν δύο αιτίες θανάτου. Η γενική έννοια ήταν ότι ο πρώτος, ο ιός, ήταν πιο σημαντικός από τον δεύτερο. Αυτό προέρχεται κυρίως από επαναλαμβανόμενες ιστορίες σχετικά με την ταχύτητα με την οποία μετέφεραν τους ανθρώπους».

Αλλά τα ευρήματα του Morens και των συναδέλφων του δείχνουν ότι η δευτερογενής βακτηριακή πνευμονία ήταν η πιο κοινή αιτία θανάτου. “Το εντυπωσιακό είναι ότι, αν και αυτό είναι ένα μικροσκοπικό δείγμα αυτού που συνέβη, έδειξαν ότι η βακτηριακή πνευμονία ήταν εξαιρετικά συχνή”, δήλωσε ο Schaffner. “Νομίζω ότι κάνουν το σημείο ότι ήταν σε κάθε ένα από τα τμήματα της αυτοψίας που εξέτασαν. Πρέπει να σας πω ότι με έκανε να σηκωθώ.”

Πρότεινε μια πιθανή πηγή ακούσιας προκατάληψης στη μελέτη: Επειδή τα στοιχεία προέρχονται από αυτοψίες, τα θέματα που περιλαμβάνονται στη μελέτη θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν ένα λοξό δείγμα. Τα θύματα που πιθανότατα να υποβληθούν σε αυτοψία ήταν εκείνα που πέθαναν σε νοσοκομεία και πιθανότατα ήταν λιγότερο άρρωστοι αρχικά και είχαν μακρύτερη πορεία ασθένειας από αυτά που πέθαναν στο σπίτι, δήλωσε ο Schaffner. Όσοι πέθαναν στο σπίτι ήταν πολύ λιγότερο πιθανό να υποβληθούν σε αυτοψία.

Ωστόσο, η μελέτη είναι μια σημαντική συμβολή για να δείξει ότι η βακτηριακή πνευμονία ήταν συχνή στην πανδημία του 1918, πρόσθεσε ο Schaffner. “Δεν είμαι ακόμη πεπεισμένος ότι η διτροπική έννοια [των αιτιών θανάτου το 1918] δεν είναι αλήθεια”, είπε. “Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν καρφώσει το δεύτερο μέρος. Δεν είμαι σίγουρος ότι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο τον πληθυσμό των θανάτων.”

Ο Schaffner παρατήρησε ότι η ιδέα της συμπερίληψης της βακτηριακής πνευμονίας στον προγραμματισμό πανδημίας έχει ήδη συζητηθεί για λίγο. “Αλλά το γεγονός ότι ο Τόνι Φάουι δίνει το όνομά του σε αυτές τις συζητήσεις τους δίνει ώθηση λόγω του κεντρικού ρόλου του στη διαδικασία προγραμματισμού πανδημίας στην Ουάσινγκτον”, είπε.

Είπε ότι το ομοσπονδιακό απόθεμα φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία περιλαμβάνει ορισμένα αντιβιοτικά, αλλά προορίζονται κυρίως για ασθένειες που σχετίζονται με τη βιοτρομοκρατία, όπως η σιπροφλοξασίνη για τον άνθρακα. Ωστόσο, ορισμένα από τα αντιβιοτικά μπορεί να είναι χρήσιμα τόσο για ασθένειες που σχετίζονται με τη βιοτρομοκρατία όσο και για την πνευμονία, είπε.

Δεν έχουν συμπεριληφθεί εμβόλια για την πρόληψη της βακτηριακής πνευμονίας στο ομοσπονδιακό απόθεμα, δήλωσε ο Schaffner. Ωστόσο, σημείωσε ότι μεταξύ 40% και 50% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, όπως συνιστάται από τις ομοσπονδιακές οδηγίες.

Morens DM, Taubenberger JK, Fauci AS. Κυρίαρχος ρόλος της βακτηριακής πνευμονίας ως αιτία θανάτου στην πανδημία γρίπης: επιπτώσεις στην ετοιμότητα της πανδημικής γρίπης. J Infect Dis 2008 Οκτ. 198 (δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο στις 18 Αυγούστου) [ Πλήρες κείμενο ]

Δείτε επίσης:

Συνοδευτικά σχόλια του Jonathan A. McCullers για την παραπάνω έκθεση

http://www.journals.uchicago.edu/doi/full/10.1086/592165

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ :

Study: Bacterial pneumonia was main killer in 1918 flu pandemic

Aug 22, 2008 (CIDRAP News) – It was secondary bacterial pneumonia—not the influenza virus by itself—that killed most of the millions who perished in the 1918 flu pandemic, which suggests that current pandemic preparations should include stockpiling of antibiotics and bacterial vaccines, influenza researchers reported this week.

Experts at the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) examined pieces of lung tissue preserved from 58 victims of the 1918 pandemic and reviewed reports distilled from thousands of autopsies to reach their conclusions, published online by the Journal of Infectious Diseases.

“Histological and bacteriologic evidence suggests that the vast majority of influenza deaths resulted from secondary bacterial pneumonia,” says the report by David M. Morens, MD, Jeffery K. Taubenberger, MD, PhD, and NIAID Director Anthony S. Fauci, MD.

Many accounts of the 1918 pandemic have emphasized how quickly patients succumbed to the infection, creating an impression that a large share of the victims died of the virus’s direct effects on the lungs or the immune system’s intense response to the infection. But the new report suggests that more than 90% actually died of invading bacterial pneumonia after the virus wiped out cells lining the bronchial tubes and lungs.

“In essence, the virus landed the first blow while bacteria delivered the knockout punch,” said Fauci in an NIAID news release.

Lung sections and autopsy reviews
The researchers pursued two strategies. First, they examined sections newly cut from blocks of lung tissue preserved from 58 military members who died during the pandemic, representing all known 1918 flu cases in a tissue collection at the Armed Forces Institute of Pathology.

Second, they reviewed 1918-era literature on influenza pathology and bacteriology, gleaning 109 reports providing useful bacteriologic information from 173 series of autopsies. These covered 8,398 autopsies from 15 countries.

Nearly all of the lung tissue examinations yielded “compelling histologic evidence of severe acute bacterial pneumonia, either as the predominant pathology or in conjunction with underlying pathologic features now believed to be associated with influenza virus infection,” including damage to the bronchial epithelium, the report says. Bacteria were often present in “massive numbers.”

In perusing the contemporary autopsy studies, the authors found 96 reports of lung tissue culture results from 5,266 patients, in which only 4.2% showed no bacterial growth. In 68 “higher quality” autopsy series, representing 3,074 patients, 92.7% of the lung cultures were positive for at least one bacterial species. Cultures of blood samples from another 1,887 victims were positive for bacteria in 70.3% of cases.

At the time of the pandemic, nearly all experts agreed that deaths were almost never caused by the then-unidentified flu virus itself, “but resulted directly from severe secondary pneumonia caused by well-known bacterial ‘pneumopathogens’ that colonized the upper respiratory tract,” the report states. The most common pathogens were pneumococci, streptococci, and staphylococci.

The authors also reviewed evidence from the relatively mild pandemic of 1957-58 and determined that most deaths were due to secondary bacterial pneumonia. In addition, the “few relevant data from the 1968-1969 pandemic” reflect the same pattern, they write.

“We believe that the weight of 90 years of evidence, including the exceptional but largely forgotten work of an earlier generation of pathologists, indicates that the vast majority of pulmonary deaths from pandemic influenza viruses have resulted from poorly understood interactions between the infecting virus and secondary infections due to bacteria that colonize the upper respiratory tract,” the report says.

Severity still unexplained
The researchers say their findings leave the extreme severity of the 1918 pandemic unexplained. Because they found evidence of many different types of invading bacteria, it was probably not due to specific virulent bacterial strains. Instead, they speculate that “any influenza virus with an enhanced capacity to spread to and damage bronchial and/or bronchiolar epithelial cells” could pave the way for bacteria in the upper respiratory tract to invade the lungs and cause a severe infection.

The authors suggest that, as in past pandemics, secondary bacterial pneumonia is likely to be the leading killer in the next pandemic—if it is caused by “a human-adapted virus similar to those recognized since 1918.” If that’s the case, they assert, pandemic preparations must go beyond the development and stockpiling of influenza vaccines and antiviral drugs; efforts should also include the stockpiling of antibiotics and bacterial vaccines to protect against bacterial pneumonia.

However, the investigators also write that if a derivative of the H5N1 avian flu virus causes a future pandemic, lessons from past pandemics may not be “strictly applicable.” That virus’s pathogenic mechanisms may be atypical because it is poorly adapted to humans and because it causes unusual pathology in animals. On the other hand, they say that if the H5N1 virus fully adapts to humans, the spectrum of resulting disease could revert to something more similar to what was seen in past pandemics.

Study may change thinking
William Schaffner, MD, an influenza expert and chairman of the Department of Preventive Medicine at the Vanderbilt University School of Medicine in Nashville, said the new study may change the general understanding of the causes of death in the 1918 pandemic.

“The general notion at least heretofore is that there were two kinds of deadly illnesses, the first caused by the virus all by itself,” Schaffner told CIDRAP News. “We know that the influenza virus can cause primary pneumonia, and the time course was so brief from onset to death in many patients that it was thought this was likely due to an extremely virulent influenza virus—an influenza virus on steroids.”

But it has also been assumed that bacterial pneumonia often complicated flu cases then, as it does today, and was fatal for many patients in that pre-antibiotic era, he added. “So the general notion was that there were two causes of death. The general sense was that the former, the virus, was more important than the latter. This comes largely from repeated stories about the rapidity with which this carried people off.”

But the findings of Morens and colleagues indicate that secondary bacterial pneumonia was the more common cause of death. “The impressive thing is, though this is a tiny, tiny sample of what went on, they showed bacterial pneumonia was extraordinarily common,” Schaffner said. “I think they make the point that it was in every one of the autopsy sections they examined. I have to tell you that made me sit up.”

He suggested one possible source of inadvertent bias in the study: Because the evidence is derived from autopsies, the subjects included in the study could represent a skewed sample. The victims most likely to be autopsied were those who died in hospitals, and they probably were less sick initially and had a longer course of illness than those who died at home, Schaffner said. Those who died at home were much less likely to be autopsied.

Nevertheless, the study is an important contribution for showing that bacterial pneumonia was common in the 1918 pandemic, Schaffner added. “I’m still not convinced that that bimodal concept [of the causes of death in 1918] is not true,” he said. “These fellows have nailed the second part; I’m just not sure they represent the entire population of deaths.”

Schaffner observed that the idea of including bacterial pneumonia in pandemic planning has already been under discussion for a while. “But the fact that Tony Fauci lends his name to these discussions gives them impetus because of his central role in the pandemic planning process in Washington,” he said.

He said the federal stockpile of drugs and medical supplies for public health emergencies includes some antibiotics, but they are mainly intended for bioterrorism-related diseases, such as ciprofloxacin for anthrax. But some of the antibiotics might be useful for both bioterrorism-linked diseases and pneumonia, he said.

No vaccines to prevent bacterial pneumonia have been included in the federal stockpile, Schaffner said. However, he noted that between 40% and 50% of people aged 65 and older have been vaccinated against pneumococcal disease, as recommended by federal guidelines.

Morens DM, Taubenberger JK, Fauci AS. Predominant role of bacterial pneumonia as a cause of death in pandemic influenza: implications for pandemic influenza preparedness. J Infect Dis 2008 Oct;198 (published online Aug 18) [Full text]

See also:

Accompanying commentary by Jonathan A. McCullers on the above report
http://www.journals.uchicago.edu/doi/full/10.1086/592165

ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ 2008 !!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ…..ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΤΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ :

https://academic.oup.com/jid/issue/198/7

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΪΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟ 1918 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ :

https://academic.oup.com/jid/article/198/7/962/2192118

Κύριος ρόλος της βακτηριακής πνευμονίας ως αιτία θανάτου στην πανδημική γρίπη:

Επιπτώσεις στην ετοιμότητα της πανδημικής γρίπης

Το περιοδικό των μολυσματικών ασθενειών , τόμος 198, τεύχος 7, 1 Οκτωβρίου 2008,
σελίδες 962–970, https://doi.org/10.1086/591708
Δημοσίευσε:
01 Οκτωβρίου 2008

Ιστορικό άρθρου

Ιστορικό .

Παρά τη διαθεσιμότητα δημοσιευμένων δεδομένων για 4 πανδημίες που έχουν συμβεί

τα τελευταία 120 χρόνια, υπάρχουν λίγες σύγχρονες πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες θανάτου

που σχετίζονται με πανδημίες γρίπης.

Μέθοδοι . Εξετάσαμε σχετικές πληροφορίες από την πιο πρόσφατη πανδημία γρίπης που εμφανίστηκε

κατά την εποχή πριν από τη χρήση αντιβιοτικών, το 1918-1919 «Ισπανική γρίπη». πανδημία.

Εξετάσαμε τομές πνευμονικού ιστού που ελήφθησαν κατά 58 αυτοψίες και εξετάσαμε παθολογικά και

βακτηριολογικά δεδομένα από 109 δημοσιευμένες σειρές αυτοψίας που περιέγραψαν 8398

μεμονωμένες έρευνες αυτοψίας.

Αποτελέσματα . Τα δείγματα μετά τη νεκροτομή που εξετάσαμε από άτομα που πέθαναν από γρίπη

κατά τη διάρκεια του 1918-1919 παρουσίασαν ομοιόμορφα σοβαρές αλλαγές ενδεικτικές

της βακτηριακής πνευμονίας.

Τα βακτηριολογικά και ιστοπαθολογικά αποτελέσματα από δημοσιευμένες σειρές αυτοψίας εμπλέκονται

σαφώς και με συνέπεια δευτερογενή βακτηριακή πνευμονία

που προκαλείται από κοινά βακτήρια ανώτερης αναπνευστικής οδού στους περισσότερους θανάτους

της γρίπης.

Συμπεράσματα . Η πλειονότητα των θανάτων στην πανδημία γρίπης του 1918-1919 πιθανότατα προήλθε

άμεσα από δευτερογενή βακτηριακή πνευμονία που προκαλείται από κοινά βακτήρια

ανώτερης αναπνευστικής οδού.

Λιγότερα ουσιαστικά δεδομένα από τις επακόλουθες πανδημίες του 1957 και του 1968 συνάδουν με αυτά

τα ευρήματα.

Εάν η σοβαρή πανδημία γρίπης είναι σε μεγάλο βαθμό ένα πρόβλημα ιογενούς-βακτηριακής

 συμπαθογένεσης, ο προγραμματισμός πανδημίας πρέπει να υπερβεί την αντιμετώπιση της ιογενούς αιτίας

με (π.χ. εμβόλια γρίπης και αντιιικά φάρμακα).

Η πρόληψη, η διάγνωση, η προφύλαξη και η θεραπεία της δευτερογενούς βακτηριακής πνευμονίας,

καθώς και η αποθήκευση αντιβιοτικών και βακτηριακών εμβολίων,

θα πρέπει επίσης να αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για τον προγραμματισμό πανδημιών.

σύστημα

βακτήρια

μικροβιολογία

πνευμονικό παρέγχυμα

πανδημίες

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο triklopodia@hotmail.gr
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "triklopodia@hotmail.gr" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Next Post

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Triklopodia