• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Στη Σουηδία περιζήτητα τα σπίτια με καταφύγια σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

2 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Σουηδικό σπίτι προς πώληση, με ένα καταφύγιο πυρηνικού πολέμου»

Σπίτια που δημιουργήθηκαν κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, και διαθέτουν ισχυρά καταφύγια,  βρίσκονται τελευταία στην προσοχή των Σουηδών οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους καταφύγιο εν καιρώ πολέμου, καθώς ξεδιπλώνεται η κλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη, αποκαλύπτοντας φόβους για τις εξελίξεις στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και την επέκτασή του, στη χώρα που πρόσφατα και μετά δυσκολίας εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδία έχει ένα δίκτυο καταφυγίων που αποτελείται από 64.000 δημόσια καταφύγια και στοχεύουν να φιλοξενήσουν 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ξεκίνησε η κατασκευή τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά τα περισσότερα από αυτά κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Μετά όμως το έτος 2002, δηλαδή, μετά το τέλος της απειλής από τη Σοβιετική Ένωση, σταμάτησαν να λειτουργούν και παραμελήθηκαν.

 Αν και θεωρητικά είναι έτοιμα, έχουν καταστεί σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένα, αλλά τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, από το ξέσπασμα της Ρωσο-Ουκρανικής σύγκρουσης.

Μάρκετινγκ καταφυγίου

Οι Σουηδοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για ακίνητα που περιέχουν καταφύγια και καταφύγια χτισμένα σε βράχους και υπόγεια τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με κτηματομεσίτες, και την ίδια στιγμή οι εταιρείες άρχισαν να εμπορεύονται ιδιωτικά καταφύγια κατά των πυρηνικών επιθέσεων, με το μάρκετινγκ κατασκευής ιδιωτικών καταφυγίων για πλούσιους στα σπίτια τους.

Οι δηλώσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Γαλλία πρότεινε την ιδέα να υποστηρίξει τον ουκρανικό στρατό με στρατιώτες του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν μακριά από τα πεδία των μαχών, στην οποία η Ρωσία απάντησε αμέσως ότι ήταν ένα βήμα που θα μπορούσε οδηγήσει σε έναν βέβαιο πυρηνικό πόλεμο.

Το καταφύγιο Katarinaberget στη Στοκχόλμη

Τα περισσότερα από τα δίκτυα καταφυγίων της Σουηδίας, που επισημαίνονται με ένα πορτοκαλί και μαύρο τρίγωνο, βρίσκονται κάτω από κτίρια κατοικιών, σχολεία και αθλητικές αίθουσες και χρησιμοποιούνται συχνά ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και ποδηλάτων ή χώροι αποθήκευσης, αλλά υπάρχουν επίσης καταφύγια μεγαλύτερης χωρητικότητας σε μεγαλύτερες πόλεις, όπως το τεράστιο καταφύγιο Katarinaberget στη Στοκχόλμη, που είναι και χώρος στάθμευσης, μπορεί να φιλοξενήσει 16.000 άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το κράτος προετοιμάζεται

Τα τελευταία δύο χρόνια, με το ξέσπασμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, οι κλιμακούμενοι φόβοι για πόλεμο οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τέτοια καταφύγια, καθώς εντάθηκαν οι επιθεωρήσεις σε χιλιάδες καταφύγια, τα οποία υποτίθεται ότι θα είναι έτοιμα για χρήση μόλις χρειαστούν, αφού η ίδια η κυβέρνηση προειδοποίησε τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για τον πόλεμο τον περασμένο Ιανουάριο.

Μάλιστα, η Υπηρεσία Πολιτικής Έκτακτης Ανάγκης έλαβε 7 εκατομμύρια λίρες στερλίνες για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες προετοιμασίες για καταφύγια, όπως σημειώνει ο Guardian.

Αυτοί οι φόβοι προκύπτουν καθώς η Ρωσία ελέγχει το ένα τέταρτο της χώρας της Ουκρανίας, με τις συνεχιζόμενες σκληρές μάχες στο επίπεδο όλων των αξόνων της σύγκρουσης, καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μια σοβαρή αμυντική συστολή, μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης πριν από μήνες, και έλλειψη εξοπλισμού από τους συμμάχους, που ώθησε τη Μόσχα να ελέγξει περισσότερα εδάφη, η τελευταία από τις οποίες ήταν η πόλη Αβντίιβκα.

echedoros.blog

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία
Slider

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία

by admin
5 ώρες ago
Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση
Slider

Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση

by admin
5 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
7 ώρες ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την ενιαία ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα παρά τις αντιδράσεις: «Έρχεται η κοινωνία των κωδικών QR»

Η Ευρωβουλή ενέκρινε την ενιαία ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα παρά τις αντιδράσεις: «Έρχεται η κοινωνία των κωδικών QR»

Γ.Μ : Ο  ἕκτος ἄγγελος….

Γ.Μ : Ο ἕκτος ἄγγελος....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr