• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στραπάτσο για το Φανάρι! Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση με Βαρθολομαίο-”Παγωμάρα” στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

7 έτη ago
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Άλλαξαν τα δεδομένα μεταξύ του Κιέβου και του Φαναρίου και αυτό διεφάνη από τις ξεκάθαρες αποστάσεις Ζελένσκι από Βαρθολομαίο χθες κατά την συνάντησή τους στο Φανάρι.
»Οι αρχές δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας» έστειλε μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος στον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά το στραπάτσο για τους υπερφίαλους Φαναριώτες ήρθε όταν ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους αρνήθηκε να συνυπογράψει κοινή δήλωση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το Γραφείο του Προέδρου, μάλιστα, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την άρνηση του Vladimir Zelensky να υπογράψει κοινή δήλωση που εκπόνησε το Φανάρι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Πριν από τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Βλάντιμιρ Ζέλενσκι και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, υπήρξαν παρεξηγήσεις μεταξύ των αντιπροσώπων της Κωνσταντινούπολης και του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου, αναφέρει το ουκρανικό BBC News.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, επιβεβαιωμένες από πηγές τόσο στο Κίεβο όσο και στην Κωνσταντινούπολη, στη χθεσινή συνάντηση, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βλάντιμιρ Ζέλενσκι έπρεπε να υπογράψουν κοινή δήλωση. Υπενθυμίζεται πως με τον προηγούμενο πρόεδρο Ποροσένκο ο κ. Βαρθολομαίος είχε υπογράψει συμφωνία “μετά βαϊων και κλάδων”, αλλά κατά πως φαίνεται αυτά ανήκουν στο παρελθόν!!

Ωστόσο, λοιπόν, την τελευταία στιγμή «τα μέρη δεν κατανόησαν ο ένας τον άλλον» και η ομάδα του προέδρου αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο που συνέταξε το Φανάρι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφεραν πηγές, η δήλωση αφορούσε κυρίως περιβαλλοντικά ζητήματα και δεν περιείχε πολιτικά προκλητική γλώσσα και επομένως δεν είναι καθόλου σαφές τι ήταν αυτό που δεν άρεσε στην ομάδα του Zelensky.

Το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας αρνήθηκε να σχολιάσει στους δημοσιογράφους την άρνηση υπογραφής της κοινής δήλωσης.

Στο τέλος της συνάντησης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Vladimir Zelensky έκανε ένα σύντομο σχόλιο στους δημοσιογράφους.

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα μίλησαν, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απάντησε: «Σχετικά με όλα.»

«Μιλήσαμε για όλα όσα ανησυχούν όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε ισχυρή υποστήριξη εδώ όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο «, δήλωσε ο Ζέλενσκι.

Στο μεταξύ είχαμε και την πρώτη αντίδραση από την κανονική εκκλησία για την συνάντηση των δύο ανδρών. Η Ορθόδοξη Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας θεωρεί πως υφίσταται ένα καλό μήνυμα στις παρατηρήσεις του Zelensky κατά την συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εξέφρασε την ικανοποίησή της.

«Οι αρχές δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές υποθέσεις, θα υπερασπιστώ την ανεξαρτησία της εκκλησίας», δήλωσε ο Ζέλενσκι στον πατριάρχη.

«Αυτό θα στείλει ένα καλό μήνυμα στην εκκλησία. Θα επιθυμούσαμε να ελπίζουμε ότι η εποχή της ακατάπαυστης χρήσης του παράγοντα της εκκλησίας και της ακαθάριστης κρατικής παρέμβασης στις εκκλησιαστικές υποθέσεις μένει πίσω», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του UOC, π.Nikolay Danilevich αναφέροντας πως υπάρχει κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Ίσως, στο μέλλον, οι καταλήψεις των εκκλησιών μας θα σταματήσουν και θα επιστραφούν στους πιστούς.» τόνισε.

yiorgosthalassis

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«π. ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ (1886-1983)»
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«π. ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ (1886-1983)»

by admin
13 ώρες ago
Δέος! Δεν έχουν τέλος τα θεοσημεία του Φίλου του Χριστού στη χώρα μας!
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δέος! Δεν έχουν τέλος τα θεοσημεία του Φίλου του Χριστού στη χώρα μας!

by admin
16 ώρες ago
ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΚΝΑΝΑΣ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΚΝΑΝΑΣ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ

by admin
18 ώρες ago
Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Πυκνά σύννεφα στον τραπεζικό ορίζοντα – Ο λογαριασμός δεν βγαίνει… υποβαθμισμένα κεφάλαια, αδύναμα κέρδη, ακριβές μετοχές

Πυκνά σύννεφα στον τραπεζικό ορίζοντα – Ο λογαριασμός δεν βγαίνει… υποβαθμισμένα κεφάλαια, αδύναμα κέρδη, ακριβές μετοχές

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς Βερολίνο & Τ.Σόρος έστησαν την αναγνώριση των Σκοπίων από Α.Τσίπρα με εκατομμύρια ευρώ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς Βερολίνο & Τ.Σόρος έστησαν την αναγνώριση των Σκοπίων από Α.Τσίπρα με εκατομμύρια ευρώ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr