• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

ΣΥΡΙΓΟΣ “Και με στρατιωτικά μέσα η Ελλάδα να μην επιτρέψει γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας”

7 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

“Εάν η Τουρκία διαπιστώσει ότι έχει το περιθώριο, θα θελήσει να προχωρήσει και σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας” δηλώνει ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο. “Εάν επιχειρήσει να προχωρήσει σε γεώτρηση θα επιλέξει κάποια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου” εκτιμά και θεωρεί θετική εξέλιξη μέτρα της ΕΕ κατά της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου TPAO.

Βασίλης Σκουρής

«Η Ελλάδα πρέπει να περάσει το μήνυμα πως δεν θα επιτρέψει διενέργεια γεωτρήσεως εντός της υφαλοκρηπίδας της. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η ελληνική πλευρά, περιλαμβανομένων, εάν χρειασθεί, και στρατιωτικών μέσων. Το 1976 και το 1987 η Ελλάδα είχε κινητοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσει τη διενέργεια σεισμικών ερευνών σε περιοχές της υφαλοκρηπίδας. Οι σεισμικές έρευνες είναι ήσσονος σημασίας ενέργειες εν συγκρίσει προς μία γεώτρηση. Η γεώτρηση αποτελεί παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων επί της υφαλοκρηπίδας με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα» τονίζει με συνέντευξή του στο News 24/7 ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ Άγγελος Συρίγος.

Ο Άγγελος Συρίγος εκτιμά πως “εάν η Τουρκία επιχειρήσει να προχωρήσει σε γεώτρηση θα επιλέξει κάποια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου” και προτείνει η ελληνική πλευρά να περάσει από τώρα «το σωστό μήνυμα» προς την τουρκική πλευρά: «Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η δημοσιοποίηση του χάρτη με τις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου που ή Ελλάδα θεωρεί ότι αποτελούν τμήμα της υφαλοκρηπίδας της. Σύμφωνα με τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας οι συντεταγμένες αυτών των περιοχών πρέπει να κατατίθενται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Το δεύτερο βήμα είναι το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε γεωτρήσεις εντός αυτής της περιοχής”.
Η διάθεση της Άγκυρας αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Πιστεύει ότι μέσω αυτών θα μπορέσει να διακόψει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και να ξαναμπεί στα δρώμενα της ανατολικής Μεσογείου διατηρώντας την ηγεμονική της θέση. Είναι αποφασισμένη αλλά προχωρά προσεκτικά, βήμα-βήμα, μετρώντας τις διεθνείς αντιδράσεις. Εάν διαπιστώσει ότι έχει το περιθώριο, θα θελήσει να προχωρήσει και σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» εκτιμά ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ σε ερώτηση για τις διεθνείς αντιδράσεις και τι θα πρέπει να αποφασιστεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 Μαΐου, απαντά: «Η Κύπρος έχει ορθώς επιλέξει να κινηθεί σε ένα πεδίο που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων: την ΕΕ. Οι έως τώρα αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας κινούνται σε ρητορικό επίπεδο. Δεν παύουν όμως να αποτελούν επιτυχία της κυπριακής πλευράς. Πρώτη φορά μετά το 1974 υπάρχει ρητή, έστω, καταδίκη της τουρκικής συμπεριφοράς. Σε αυτή τη φάση οι αντιδράσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν επαρκείς. Ως προς το Συμβούλιο Κορυφής θα αποτελούσε εξαιρετική εξέλιξη, εάν αποφάσιζε να λάβει μέτρα κατά της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου, της ΤΡΑΟ, αντίστοιχα με αυτά που έχουν ληφθεί κατά ιρανικών εταιρειών. Η μέχρι στιγμής στάση πολλών κρατών-μελών δεν είναι ευνοϊκή. Απαιτείται επιμονή και λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί και από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα. Επίσης η Κύπρος πρέπει να αποφύγει την στρατιωτικοποίηση της κρίσεως. Στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του ενεργειακού της προγράμματος».

Η συνέντευξη του Άγγελου Συρίγου στο News 24/7 έχει ως εξής:

Μέχρι πού θα το πάει η Τουρκία, κατά τη γνώμη σας, στη κυπριακή ΑΟΖ κ. Συρίγο;
«Η Τουρκία έχει βρεθεί εκτός των ενεργειακών σχεδιασμών στην ανατολική Μεσόγειο. Αντιθέτως, η Κύπρος εδώ κι αρκετά χρόνια έχει αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ξεκίνησε με τις θαλάσσιες οριοθετήσεις με τα γειτονικά της κράτη. Συνέχισε μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς και δημιούργησε οικονομικά συμφέροντα με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες αλλά και τις χώρες πίσω τους. Η Κύπρος παράλληλα είναι ο αδύναμος κρίκος. Δεν έχει στρατιωτική ισχύ. Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν ανακαλυφθεί έως τώρα στην ΑΟΖ της, δεν είναι πολύ μεγάλα για να αποκτήσει μία αυτόνομη και διακριτή παρουσία στον ενεργειακό χάρτη, όπως π.χ. το Κουβέιτ. Το 36% του εδάφους της κατέχεται από Τουρκία. Τέλος, η παρουσία Τουρκοκυπρίων στο νησί χρησιμοποιείται ως πρόφαση για το ενδιαφέρον της Τουρκίας. Η διάθεση της Άγκυρας αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Πιστεύει ότι μέσω αυτών θα μπορέσει να διακόψει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και να ξαναμπεί στα δρώμενα της ανατολικής Μεσογείου διατηρώντας την ηγεμονική της θέση. Είναι αποφασισμένη αλλά προχωρά προσεκτικά, βήμα-βήμα, μετρώντας τις διεθνείς αντιδράσεις. Εάν διαπιστώσει ότι έχει το περιθώριο, θα θελήσει να προχωρήσει και σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.»
Εκτιμάτε ότι οι αντιδράσεις της διεθνούς Κοινότητας, κυρίως της ΕΕ, είναι επαρκείς έως τώρα; Και τι θα πρέπει να αποφασιστεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 28 Μαΐου;
«Η Κύπρος έχει ορθώς επιλέξει να κινηθεί σε ένα πεδίο που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων: την ΕΕ. Οι έως τώρα αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας κινούνται σε ρητορικό επίπεδο. Δεν παύουν όμως να αποτελούν επιτυχία της κυπριακής πλευράς. Πρώτη φορά μετά το 1974 υπάρχει ρητή, έστω, καταδίκη της τουρκικής συμπεριφοράς. Σε αυτή τη φάση οι αντιδράσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν επαρκείς. Ως προς το Συμβούλιο Κορυφής θα αποτελούσε εξαιρετική εξέλιξη, εάν αποφάσιζε να λάβει μέτρα κατά της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου, της ΤΡΑΟ, αντίστοιχα με αυτά που έχουν ληφθεί κατά ιρανικών εταιρειών. Η μέχρι στιγμής στάση πολλών κρατών-μελών δεν είναι ευνοϊκή. Απαιτείται επιμονή και λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί και από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα. Επίσης η Κύπρος πρέπει να αποφύγει την στρατιωτικοποίηση της κρίσεως. Στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του ενεργειακού της προγράμματος.
Είπατε ότι η Άγκυρα θα θελήσει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός του ελληνικού χώρου. Ποιές είναι οι πιθανές περιοχές;
«Με δύο αποφάσεις της το 2004 και το 2012 η Τουρκία διεκδίκησε όλη τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Πάφο και στη Ρόδο ή όπως λέμε ανάμεσα στον 32 και στον 28 μεσημβρινό. Εάν επιχειρήσει να προχωρήσει σε γεώτρηση θα επιλέξει κάποια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.»
Πρόσφατα δηλώσατε πως η Ελλάδα σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει από τώρα να προειδοποιήσει πως θα βυθίσει το τουρκικό πλοίο. Ποιο το σκεπτικό σας;
«Η Ελλάδα πρέπει να περάσει το μήνυμα πως δεν θα επιτρέψει διενέργεια γεωτρήσεως εντός της υφαλοκρηπίδας της. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η ελληνική πλευρά, περιλαμβανομένων, εάν χρειασθεί, και στρατιωτικών μέσων. Το 1976 και το 1987 η Ελλάδα είχε κινητοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσει τη διενέργεια σεισμικών ερευνών σε περιοχές της υφαλοκρηπίδας. Οι σεισμικές έρευνες είναι ήσσονος σημασίας ενέργειες εν συγκρίσει προς μία γεώτρηση. Η γεώτρηση αποτελεί παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων επί της υφαλοκρηπίδας με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.»
Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, δεν θα οδηγηθούμε σε έναν γενικευμένο ελληνοτουρκικό πόλεμο, έστω και περιορισμένης διάρκειας; Δεν θα έχει κάτι τέτοιο τρομερές επιπτώσεις στη χώρα, την οικονομία της, τον τουρισμό της;
«Για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις,είναι κρίσιμο η ελληνική πλευρά να περάσει από τώρα, που είναι νωρίς ακόμη, το σωστό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά. Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η δημοσιοποίηση του χάρτη με τις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου που ή Ελλάδα θεωρεί ότι αποτελούν τμήμα της υφαλοκρηπίδας της. Σύμφωνα με τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας οι συντεταγμένες αυτών των περιοχών πρέπει να κατατίθενται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Το δεύτερο βήμα είναι το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε γεωτρήσεις εντός αυτής της περιοχής.»
Συνεπώς θα πρέπει να έχουμε και αύξηση των στρατιωτικών δαπανών…
«Στη γειτονιά που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την ελευθερία μας, να δαπανούμε υψηλά ποσά. Οφείλουμε, όμως, να επανεξετάσουμε το θέμα της συμμετοχής της εγχώριας βιομηχανίας στις στρατιωτικές μας δαπάνες. Είναι θλιβερό ότι, ενώ είχαμε υπέρογκες δαπάνες για αγορά οπλικών συστημάτων μετά την κρίση στα Ίμια, δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε την υποδομή στοιχειώδους ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.»
Θετικότερο για τη χώρα μας «να τα βρουν» για τους S-400 Τουρκία και ΗΠΑ ή να διαρρήξουν τις σχέσεις τους;
«Η Τουρκία θα εξοπλισθεί είτε με τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 είτε με τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35. Δυνητικά τα αεροσκάφη αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα. Το πραγματικό ερώτημα είναι σε ποιον βαθμό θέλουμε να διαρρήξουν τις σχέσεις τους οι ΗΠΑ με τη Τουρκία. Εδώ πρέπει να παρατηρήσουμε ότι, παρά την έντονα φιλοτουρκική στάση του ΝΑΤΟ, οι δύο χώρες δεν συγκρούστηκαν πολεμικά τα τελευταία 67 χρόνια. Σε αυτό έπαιξε κυρίαρχο ρόλο η συμμετοχή της Τουρκίας στον δυτικό συνασπισμό. Δεν θέλουμε δίπλα μας μια Τουρκία που θα μετατραπεί σε σουνιτικό Ιράν ή σε Πακιστάν. Καλό είναι να συνεχιστεί για καιρό η παρούσα φθοροποιός διαμάχη χωρίς να διαρρήξει οριστικά η Τουρκία τις σχέσεις της με τη Δύση. Βεβαίως αυτά τα πράγματα έχουν τη δική τους δυναμική. Το κρίσιμο δεν είναι τι θέλουμε αλλά πώς θα εκμεταλλευτούμε την παρούσα κατάσταση. Πρέπει να δημιουργήσουμε ρίζες στις σχέσεις μας με τα άλλα κράτη της ανατολικής Μεσογείου με τα οποία τώρα συνεργαζόμαστε. Πρέπει επίσης Ελλάδα και Κύπρος να συνεχίσουν να προβάλουν ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κακές σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπικότητα του Ερντογάν. Εάν φύγει από την εξουσία, το πλέον πιθανόν είναι ότι θα βελτιωθούν ριζικά οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.»

news247.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Θα υπάρχει ελληνικό Έθνος σε 30 χρόνια;»- Ηλίας Παπαναστασίου
Slider

«Θα υπάρχει ελληνικό Έθνος σε 30 χρόνια;»- Ηλίας Παπαναστασίου

by admin
7 ώρες ago
Για «Κατάληψη της  Κύπρου, των νησιών του Αιγαίου & της Δ.Θράκης μέσα σε μία εβδομάδα» αλλά & βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ μιλάει η Άγκυρα αν…
Slider

Για «Κατάληψη της Κύπρου, των νησιών του Αιγαίου & της Δ.Θράκης μέσα σε μία εβδομάδα» αλλά & βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ μιλάει η Άγκυρα αν…

by admin
20 ώρες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ

by admin
21 ώρες ago
H «μαύρη» 7ετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά με αριθμούς και γεγονότα
Slider

H «μαύρη» 7ετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά με αριθμούς και γεγονότα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ο Μπόλτον και ο Πομπέο ψάχνουν για μάχη με το Ιράν και στη μέση είναι παγιδευμένος ο Τραμπ. – Ρον Πολ.

Ο Μπόλτον και ο Πομπέο ψάχνουν για μάχη με το Ιράν και στη μέση είναι παγιδευμένος ο Τραμπ. - Ρον Πολ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr