Τίτλοι τέλους για τον Τ. Σόρος: «Λουκέτο» σε ίδρυμα στην Βουδαπέστη – Τεραστια νίκη για τα έθνη-κράτη – Χτύπημα στη ΝΤΠ

Λόγω εχθρότητας που αντιμετωπίζει εδώ και έναν χρόνο, το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος, Open Society (OSF), που χρηματοδοτεί πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανακοίνωσε το επικείμενο κλείσιμο του γραφείου του στη Βουδαπέστη με τις δραστηριότητές του να μεταφέρονται στο Βερολίνο.

Σε επιβεβαίωση του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έρχεται η είδηση πως κλείνουν τα γραφεία του ιδρύματος Τ. Σόρος στη Βουδαπέστη. Ο αρχιερέας της ΝΤΠ και οι ΜΚΟ του ”παίρνουν πόδι” από την Ουγγαρία.

«Πηγαίνουν ακόμη ορισμένοι συνάδελφοι στο γραφείο, αλλά θα τα κλείσουμε όλα οριστικά στις 31 Αυγούστου. Το γραφείο του Βερολίνου θα ασχολείται με την Ουγγαρία”, είπε ο Ντάνιελ Μακόνεν, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η διευθύντρια του ιδρύματος, Κάταλιν Κοντζ, η οποία θα παραμείνει στη Βουδαπέστη, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «168ora” όπου δηλώνει ότι «αισθάνεται πολύ άσχημα” καθώς εργαζόταν εκεί επί 25 χρόνια και τώρα «παρακολουθεί πώς ένα ίδρυμα στο οποίο έδωσε τη ζωή της ερημώνεται, όλοι μαζεύουν τα πράγματά τους. Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι ένα φανταστικό γραφείο, με άριστες συνθήκες, περιμένει τους φίλους μου στο Βερολίνο, απ’ όπου θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη δουλειά”.

Το κλείσιμο του OSF ανακοινώθηκε τον Μάιο, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, τις οποίες κέρδισε ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει κατηγορήσει τον ουγγρικής καταγωγής Σόρος ότι θέλει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες, μέσω των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί.

Όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο Τζ. Σόρος δέχεται απανωτά χαστούκια από πατριωτικές δυνάμεις καθώς χάνει τον έλεγχο και την επιρροή του.

Ο Τζορτζ Σόρος μίλησε στην Washington Post, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο τελευταίος διαχώριζε τη θέση του από τους υπόλοιπους ηγέτες της G7, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης στον διαφαινόμενο «εμπορικό πόλεμο».

Ο Σόρος ήταν ένας από τους βασικότερους χρηματοδότες της προεκλογικής καμπάνιας που έκανε η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς Χίλαρι Κλίντον, δαπανώντας ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 10,5 εκατ. δολαρίων.

Οι δε απώλειες κερδών που είχε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την ήττα της πρώην «πρώτης κυρίας» και υπουργού, ανήλθαν στο ένα δισ. δολάρια.

Από τότε ο 87χρονος Σόρος, που το 2013 σε ηλικία 82 ετών παντρεύτηκε την 42χρονη Τάμικο Μπόλτον αλλά έχει το θράσος να κατηγορεί τον Τραμπ για «ναρκισσιστή», έχει πάθει μεγάλη σύγχυση. Δεν είναι και λίγο να χάνεις ένα δισ. επειδή στοιχημάτισες στη Χίλαρι;

Ο αμφιλεγόμενος Τζορτζ Σόρος από τους οπαδούς του λατρεύεται ως «θεός» και από τους πολέμιούς του θεωρείται η ενσάρκωση του «κακού». Σε κάθε περίπτωση είναι μια προσωπικότητα σταθερά αντίθετη στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Όπως είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ η φιλο-ισλαμική νοοτροπία του Τζ. Σόρος πλήττεται και αντιμεταναστευτικά κινήματα πλημμυρίζουν την Ευρώπη

Μετά την Ουγγαρία, η οποία υπό την καθοδήγηση του πατριωτικού ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν πέταξε κλωτσηδόν τον Σόρος και τα φερέφωνά του από την χώρα , τώρα έρχεται η σειρά της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας να έρθει σε ανοιχτή κόντρα με τον πολυεκατομμυριούχο παράγοντα και “προστάτη” της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

«Οι Ιταλοί ήταν πάντοτε φιλοευρωπαϊστές επειδή οι κυβερνήσεις τους ήταν διεφθαρμένες και δεν υπηρετούσαν τα συμφέροντα των πολιτών.Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην Ιταλία» υποστηριξε χθες ο Τζορτζ Σόρος και οι δηλώσεις του άναψαν φωτιές!

Κρίνοντας την νέα ιταλική κυβέρνηση στην οποία μετέχει η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) ο Σόρος σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Corriere della Sera εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε «μπορεί να πέσει, προκαλώντας εκλογές στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου».

Ο Τζωρτζ Σόρος, γεννηθείς στις 12 Αυγούστου του 1930 με το πραγματικό όνομα György Schwartz είναι Ουγγρο-Αμερικανός-Εβραιος κερδοσκόπος, επενδυτής, επιχειρηματίας, ευεργέτης, και πολιτικός ακτιβιστής.

Κέρδισε φήμη ως ο «άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας” αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992.

Βιογραφία

Είναι ο πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό στην Ουγγαρία (1984-1989),[3] και έδωσε τη μεγαλύτερη ποτέ επιχορήγηση στην ηπειρωτική Ευρώπη για τη σύσταση του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη.

Αργότερα, η χρηματοδότηση που εξασφάλισε στην Επανάσταση των Ρόδων της Δημοκρατίας της Γεωργίας θεωρήθηκε από τη Ρωσία πως αποτέλεσε τον κύριο παράγοντα επιτυχίας της επανάστασης αυτής.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι γνωστός για τις προσπάθειές και τις δωρεές του στο σκοπό της μη-επανεκλογής του Τζορτζ Μπους το 2004.

Έχει ιδρύσει το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο.

Ο πρώην διοικητής του Ομοσπονδιακού Συστήματος Αποθεμάτων της Αμερικής Πωλ Βόλκερ, στον πρόλογο του βιβλίου του Τζωρτζ Σόρος Η Αλχημεία της Χρηματοοικονομικής έγραψε:

«Ο Τζωρτζ Σόρος άφησε το στίγμα του ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος κερδοσκόπος, αρκετά σοφός ώστε να αποσύρεται από τις αγορές όσο είναι ακόμα μπροστά στο παιχνίδι. Ο κύριος όγκος των τεραστίων προσόδων του είναι πλέον αφιερωμένος στη μετάβαση και τις προσπάθειες των αναδυόμενων εθνών να γίνουν ανοιχτές κοινωνίες, ανοιχτές όχι μόνο με την έννοια της οικονομικής ελευθερίας αλλά, κυρίως, με την έννοια της ανεκτικότητας και του σεβασμού της ελεύθερης σκέψης και συμπεριφοράς».

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο triklopodia@hotmail.gr
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "triklopodia@hotmail.gr" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Next Post

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Triklopodia