• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα identity politics και η “φεγγαρόφωτη” των νεοφιλελέδων

7 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
globinfo freexchange
Το χθεσινό άρθρο του Liberal που αφορά το πρόσωπο της νέας υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Αμερικανοί ονομάζουν identity politics.
Με τον όρο identity politics, οι Αμερικανοί περιγράφουν έναν τρόπο άκρως επιφανειακής πολιτικής προσέγγισης, που στην ουσία αποτελεί ένα τέχνασμα της νεοφιλελεύθερης σχολής, το οποίο έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει το κοινό από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα Αμερικανικά ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016. Το φιλελεύθερο μιντιακό κατεστημένο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, αντίπαλου της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και αυτό, γιατί έβλεπε με τρόμο ότι οι σοσιαλιστικές πολιτικές που πρέσβευε ο Μπέρνι Σάντερς (εντελώς αντίθετες με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου), είχαν τεράστια απήχηση στο Αμερικανικό κοινό και ειδικότερα στην Αμερικανική νεολαία.
Χαρακτηριστικό αυτής της απήχησης ήταν το γεγονός ότι ακόμα και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον αναγκάστηκε να “ρετουσάρει” λίγο τη ρητορική της, προκειμένου να φανεί ότι δεν ακολουθεί την άκαμπτη νεοφιλελεύθερη στάση που της επέβαλαν οι πλούσιοι δωρητές της εκστρατείας της.
Παρόλα αυτά, επειδή η διαφορά απέναντι στον γεμάτο ουσία πολιτικό λόγο του Μπέρνι Σάντερς, ήταν ολοφάνερη, το μιντιακό κατεστημένο εφάρμοσε κατ’επανάληψη την τακτική των identity politics. Έτσι, επιχείρησε να επικεντρώσει όλη την πολιτική επιχειρηματολογία υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στο γεγονός ότι είναι γυναίκα και άρα, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να κάνουν ένα τεράστιο βήμα προς μια πιο προοδευτική κατεύθυνση, εκλέγοντας απλά την πρώτη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι η ιδεολογία και οι πολιτικές της Κλίντον ήταν απλά η διατήρηση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας και της ατζέντας των νεοσυντηρητικών που σχεδιάζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, εδώ και δεκαετίες, κρύφτηκε με μιας κάτω από το χαλί.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο στρατός των μιντιακών τρολ στα σόσιαλ μίντια, έφτασε στο σημείο να κατηγορεί ως “μισογύνηδες” όσους απλά και μόνο τολμούσαν να δηλώσουν πως υποστηρίζουν τον Σάντερς έναντι της Κλίντον!
Και η παράνοια των μιντιακών φερέφωνων έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να κατηγορούν πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο τον Μπέρνι Σάντερς ως μισογύνη! Έναν από τους πιο προοδευτικούς πολιτικούς αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, με διαχρονικούς αγώνες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Ο στόχος απλός: να οδηγήσουν τις γυναίκες ψηφοφόρους στη Χίλαρι Κλίντον.
Έτσι λοιπόν και δω, με βάση το άρθρο του Liberal, η Δόμνα Μιχαηλίδουδέχθηκε επίθεση επειδή είναι … γυναίκα. Και έτσι, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας η ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία φυσικά είναι αυτά που η ίδια πρεσβεύει σε πολιτικό επίπεδο.
Άσχετα λοιπόν με την απόπειρα που έκανε ο Απόστολος Δοξιάδης για να την καλύψει, η ουσία είναι ότι η ίδια συμμετείχε σε ένα πάνελ τυπικού νεοφιλελεύθερου αναθεωρητισμού, που με ύπουλο και υπόγειο τρόπο, επιχειρεί να ελαττώσει το ειδικό βάρος οποιουδήποτε ιστορικού γεγονότος αποτελεί εμπόδιο απέναντι στο δικό του αφήγημα. Και οι νέες γενιές, στις οποίες ανήκει η Μιχαηλίδου, οι οποίες έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα στα εκκολαπτήρια του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού, είναι ιδανικά εργαλεία γι’αυτή τη δουλειά.
Το άρθρο του Liberal, εξαφάνισε ως δια μαγείας και το γεγονός ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου, ως σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε σχεδόν υπερηφανευτεί στο φιλικό περιβάλλον του Σκάϊ, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να μειώσει πάρα πολύ το κόστος εργασίας!
Αλλά ποιος δίνει τώρα σημασία σε τέτοιες “λεπτομέρειες”. Είναι σίγουρο ότι οι “βρομοαριστεροί” μισούν τη γλυκιά Δόμνα επειδή είναι νέα, μορφωμένη, όμορφη, χαμογελαστή και … φεγγαρόφωτη! Το ότι λόγω φανατικής προσήλωσης στην ιδεολογία της, αναμένεται να πετσοκόψει τους εργαζόμενους για χάρη του κεφαλαίου, δεν έχει καμιά σημασία.
Κανονίστε λοιπόν να μην είστε αχάριστοι, κακομούτσουνοι και γκρινιάρηδες, όταν η “φεγγαρόφωτη” των νεοφιλελέδων ανοίξει, με το όμορφο χαμόγελό της, το δρόμο στους σύγχρονους αποικιοκράτες σας!
failedevolution
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
4 ώρες ago
ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
1 ημέρα ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
2 ημέρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ …

ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ...

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Ο “σκύλος” ξανά στην πόρτα μας ,αλλά ” “Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός”

Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Ο "σκύλος" ξανά στην πόρτα μας ,αλλά " "Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr