γράφει ο Διονύσης Κλαδάς (Μποτίλια στο Πέλαγος)
Προχθές έτυχε να παρακολουθήσω σε σελίδα τού Γερμανικού εναλλακτικού διαδικτύου κάποιο ενδιαφέρον βίντεο, που πραγματεύεται τις καλυμμένες παρεμβάσεις απατεώνων στο διαδίκτυο, συστημικών και μή.
Επειδή το βίντεο αυτό είναι στα Γερμανικά μεταφράζω στην συνέχεια εγγράφως κάποια από τα σημεία του, που με οδήγησαν να κάνω κάποιες σκέψεις σχετικά με πεπραγμένα τού Ελλαδικού διαδικτύου, σε συνδυασμό με την εφαρμογή από νοσηρά κυκλώματα τής λεγόμενης “τεχνητής νοημοσύνης”, χρήση τής οποίας γίνεται από το κατεστημένο προφανώς εδώ και περισσότερα χρόνια.
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)
“….Το επόμενο θέμα που αφορά μια βασική μορφή ψηφιακού πολέμου, που συστηματικά με αυξανόμενο ρυθμό προωθείται, αποτελείται από τα τρολς. Αυτά εισχωρούν στις διάφορες διαδικτυακές κοινότητες, με στόχο να προκαλέσουν ένταση, αναστάτωση και αποπροσανατολισμό. Πρόκειται για διαδικτυακά υποκείμενα, που διέπονται από σύστημα παγιωμένων προθέσεων, που στοχεύουν στην ανατροπή συγκεκριμένων απόψεων και αντιλήψεων με υποθαλπτικές μεθόδους. Συχνά τα τρολς είναι οργανωμένα σε ομάδες, που επιδιώκουν την απαξίωση συγκεκριμένων ανθρώπων και αξιών. Οι ανειλικρινείς και στημένες μέθοδοι που εφαρμόζουν στηρίζονται στην προκλητική εφαρμογή χυδαίων προσβολών, με στόχο να απαξιώσουν την αξιοπρέπεια και το κύρος αυτών που στοχοποιούν. Κάθε υποψιασμένος και σοβαρός διαχειριστής ενός ιστοχώρου οφείλει να αποκλείει την είσοδο σε τρολς. Είναι αδύνατον να διεξαχθεί η όποια σοβαρή συζήτηση με τρολς και μπότς, ή να επηρεαστούν αυτά στο ελάχιστο μέσω επιχειρημάτων, επειδή διεκπεραιώνουν συγκεκριμένη ατζέντα.
Στην υπηρεσία αρκετών τρολς έχουν τεθεί συγκεκριμένα πακέτα προγραμμάτων, για να δίνουν μορφή σε περιεχόμενο φθοράς, που τούς έχει ανατεθεί να προωθούν. Τα τρολς στηρίζονται στην ανοχή, που διέπεται από αφέλεια, η οποία οδηγεί σε αδυναμία διαπίστωσης τού ρόλου τους. [ σημ.Διόδοτου: στηρίζονται και στην υπερβάλλουσα κι αυτοκαταστροφική δημοκρατικότητα κάποιων ιστολόγων ]
Στην φάση, που οι κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μετατίθενται όλο και πιο έντονα στο διαδίκτυο, είναι επόμενο τα κυκλώματα που αποσκοπούν σε κοινωνικό έλεγχο, υποβολή και συνειδησιακή χειραγώγηση, να εντείνουν την δράση τους. Πίσω από την κάλυψη τής ανωνυμίας δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί εκ των προτέρων κατά πόσο πρόκειται για μεμονωμένα πρόσωπα, ή συνασπισμένες ομάδες και κατά πόσο αυτοί κάνουν χρήση ενός εξελιγμένου λογισμικού, που είναι σε θέση να συνθέτει αληθοφανή παραπληροφόρηση.
Ο άκρατος ναρκισσισμός, η ειρωνική και βάναυσα απρεπής συμπεριφορά τέτοιων υποκειμένων είναι βασικά κριτήρια σαν αφορμή για να ερευνάται συγκεκριμένα η διάγνωση τής φθοροποιού δραστηριότητάς τους…”
( Σημ. συντάκτη : Ο εκπονητής τού βίντεο έχει προαναγγείλει, ότι η συνέχεια με το δεύτερο μέρος θα αναρτηθεί σήμερα το απόγευμα . Στην περίπτωση, που αυτό περιέχει σημαντικά στοιχεία σε σχέση με την παρούσα ανάρτηση, θα ενσωματωθεί και αυτό.)
Ὁλόκληρο τό θέμα τό διαβάζετε, ΕΔΩ
( τό εἴδαμε στόν Διόδοτο) ὁ ὁποῖος κάνει καί τήν παρακάτω ἀφιέρωσιν :
Σχόλιο Κ-Τ: Αφιερωμένο στον.. “μπροστινούλη”, χαχαχα
Καί τό παρακάτω,σχετικόν ποίημα, ἐπίσης ἀπό ΕΔΩ :
ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Σε θρόνο από άχυρα και ύφος μέγα μπόγια
πλέοντας σε λασπόνερα με γαρνιτούρα λόγια
και κάργα υβρεολόγιο
την πέφτει το λαμόγιο.
*
Μάσκα τού κήνσορα φορά, τα πάντα απαξιώνει
με άκρως χυδαία εκφορά
σε παραλήρημα αχταρμά
σκαρώνει δήθεν “πόνημα” σεντόνι στο σεντόνι.
*
Μα άλλοι κρυμμένοι πίσω του
το κόπρανο αναδεύουν
με νοημοσύνη τεχνητή
το ψέμα μεθοδεύουν.
*
Κι αυτόν τον σπρώχνουνε μπροστά
με ξιπασμό βεζίρη
το όλο συνονθύλευμα
με στόμφο να σερβίρει.
*
Έτσι κυκλώματα αισχρά
για να μοιράσουν φρίκη
με επιχειρήματα σαθρά
στολίζουν το καθίκι.
*
Κι αφού δεν βρίσκεται κανείς
να τρέχει μια βδομάδα
τζάμπα να αναλώνεται αράδα την αράδα
για να ανατρέψει με έρευνα όσα άδειασε η μπουγάδα
*
σε όσους δεν κάναν κριτική στην σάπια ταμπακιέρα
βάζουν το θλιβερό χτικιό να τούς πετάει δίπροκα
σφίγγοντας στην σφεντόνα του
κακιάς γριάς ζαρτιέρα.
*
Έτσι με έπαρση ψευδή
και ανώμαλη υστερία
χλευάζουν τα ανθρωποειδή
έθνος και ιστορία.
*
Με νοημοσύνη τεχνητή το σύστημα κατάντησε
να φτιάχνει και την σάλτσα
αδυνατούν να αντιληφθούν, ότι τούς πήραν στο ψιλό
αφού έφτασε το κόπρανο πιο κάτω από την κάλτσα.
*
Το παίζουν διαφωτιστές φτύνοντας τον κοσμάκη
εξαπολύοντας παντού πικροχολο φαρμάκι
μια και οι προκλήσεις και οι προσβολές δεν σκιάζουν τις δυνάμεις
βραβείο τούς απονέμω εδώ τής ανοικτής παλάμης
*
Νομίζουν ότι είναι αήττητοι
με ορχήστρα κλακαδόρων
μα είναι πλέον αντιληπτό
ότι είναι οι ελεεινότεροι συστημικών κοκόρων.
Διονύσιος Κλαδᾶς
Μεγάλη προσοχή λοιπόν στό τί διαβάζετε. Κᾶντε τήν ἀξιολόγησιν βάσει τῆς λογικῆς καί ἀπορρίψτε τά ἐπικίνδυνα,νοσηρά,ἀπαξιωτικά δημοσιεύματα.
Μένει στήν δική σας κρίσιν…
Ἡ Πελασγική





