• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τηλεοπτικές άδειες: Προβοκάτσια για να καλύψει το σκάνδαλο Καλογρίτσα ετοιμάζει η κυβέρνηση

10 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Τρύπες» στα πόθεν έσχες και των υπολοίπων υπερθεματιστών του διαγωνισμού θα «εμφανιστούν» ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ τις επόμενες ημέρες, ώστε να… εξομοιωθεί το «κουμπαριά gate».

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το «θέμα Καλογρίτσα», καθώς μέρα με την ημέρα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα το σκάνδαλο να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πλέον, οι αποκαλύψεις για τις παράτυπες δανειοδοτήσεις του Καλογρίτσα, αλλά και για το εικονικό πόθεν έσχες που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης των καναλιών έχουν λάβει διαστάσεις πολιτικού «τυφώνα», με στελέχη της κυβέρνησης να μην μπορούν πια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μιλούν ακόμη και για ενδεχόμενες «ποινικές ευθύνες» στην υπόθεση.

Τα «χαριστικά» δάνεια

Όπως αποκαλύφθηκε, ο νεόκοπος καναλάρχης έχει αφειδώς χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό ίδρυμα, και μάλιστα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών το έλαβε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μέχρι εδώ όλα καλά… Ωστόσο, τα δάνεια αυτά, όπως έγινε γνωστό, ελήφθησαν με αμφίβολες εξασφαλίσεις και εγγυήσεις τις εργολαβίες τις οποίες θα (!) έπαιρνε ο κ. Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πόρισμα που συντάχθηκε μετά από έλεγχο που διενήργησαν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα Αττικής, ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει από το πιστωτικό ίδρυμα 127,6 εκατομμύρια ευρώ, με τα 77,6 εκατ. να τα λαμβάνει αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην… εξίσωση!

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό, ότι πατέρας και υιός Καλογρίτσα φέρονται να ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη, καθώς εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον επιχειρηματία από τον αρχικό έλεγχο είχε βεβαιωθεί μεγαλύτερο ποσό φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά από προσφυγή του στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αναπροσαρμόστηκε στα 27,5 εκατ. ευρώ. Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί το μέτρο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει καταβάλει τα ποσά που του καταλογίζονται.

Η άλλη δικογραφία εκκρεμεί στον ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη -Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιο του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση αυτή το ποσό της φοροδιαφυγής αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω μετά από προσφυγή του ελεγχόμενου στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τον ελεγχόμενο και πλέον οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ξεμπλοκαριστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, φαίνεται πως δεν σταματούν εδώ, καθώς, υπενθυμίζεται, ότι ο βασικός λόγος που το πόθεν έσχες του υπερθεματιστή βρίσκεται «στον αέρα» είναι εξαιτίας του περίφημου «βοσκοτοπιού».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, η εταιρία «ΑΓΥΙΑ» του Σπύρου Καραμπάτσου έχει σε οριστική καθυστέρηση μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο είχε βάλει ενέχυρο το διαβόητο οικόπεδο των 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκης!

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω οικόπεδο είχε παραχωρήσει ο κ. Καραμπάτσος στον κ. Καλογρίτσα και εν συνεχεία εμφανίστηκε με εκτιμώμενη αξία 100 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του.

Το δάνειο με ενέχυρο το βοσκοτόπι είχε δοθεί το 2007 και είχε αρχική αξία ένα εκατομμύριο ευρώ. Το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται, έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως «κόκκινο» και πλέον η αξία του μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις φτάνει τα 1,8 εκατ. ευρώ.

Προβοκάτσια μπας και γλιτώσουμε…

Με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πια δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια.

Κάθε μέρα «ξεσπάει» και ένα νέο σκάνδαλο στην υπόθεση Καλογρίτσα, με αποτέλεσμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο να επικρατεί πανικός.

Η αρχική σκέψη – απόφαση Τσίπρα ήταν να αποσυρθούν από το διαγωνισμό όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα, φωτογραφίζοντας το «σχήμα» Καλογρίτσα. Ωστόσο, «γραμματείς και φαρισαίοι» του Μαξίμου τον μετέπεισαν και του δίδαξαν «πώς παίζεται το παιχνίδι»:

Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες θα «σκάσει θέμα» και με άλλους δύο από τους τέσσερις υπερθεματιστές!

Συγκεκριμένα, όλος τυχαίως και ΞΑΦΝΙΚΑ τα πόθεν έσχες άλλων δύο νέων καναλαρχών θα «αποδειχτούν» ελλειμματικά ή προβληματικά, σε μια προσπάθεια να εξομοιωθεί το θέμα Καλογρίτσα με τα νέα που θα προκύψουν.

Κι όλα αυτά, ενώ η επόμενη εβδομάδα είναι γεμάτη από ραγδαίες εξελίξεις, καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου οι υπερθεματιστές καλούνται να καταβάλλουν το 30% του τιμήματος που προσέφεραν, κάτι που θα αποτελέσει την πρώτη «πραγματική» δοκιμασία για την επάρκεια της οικονομικής επιφάνειάς τους, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεδριάσει για να κρίνει εάν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

newsbomb.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς
Slider

«Η Ελλάδα σε εποπτεία μέχρι το 2064 και το μέγα ψεύδος Μητσοτάκη»-Νότης Μαριάς

by admin
6 ημέρες ago
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες
Slider

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

by admin
1 μήνα ago
«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Βρέχει κάθε εβδομάδα»: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε μυστικό κέντρο ελέγχου καιρού των ΗΑΕ – Η συνωμοσία της «γεωμηχανικής» αποκαλύπτεται;

by admin
2 μήνες ago
«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!
Slider

«Η Ελλάδα συζητά να «φιλοξενήσει» γαλλικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της» αποκαλύπτει ο Μακρόν!

by admin
4 μήνες ago
Next Post
Μητροπολίτης Πειραιά: Κρύβεται ο Καμμένος για τα θρησκευτικά!

Μητροπολίτης Πειραιά: Κρύβεται ο Καμμένος για τα θρησκευτικά!

Τελικά ο Πάπας έφερε ¨τρανταχτές¨ ευλογίες στην Μυτιλήνη;

Τελικά ο Πάπας έφερε ¨τρανταχτές¨ ευλογίες στην Μυτιλήνη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr