Το απόλυτο χάος στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον: Κοινές περιπολίες Αμερικανών & Κούρδων στα σύνορα με την Τουρκία – Βίντεο-ντοκουμέντο

Το απόλυτο χάος επικρατεί στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, καθώς την στιγμή που ο Ν. Τραμπ πιέζει την Άγκυρα να αγοράσει τους Patriot, την ίδια στιγμή ΗΠΑ και YPG, πραγματοποίησαν κοινή περιπολία στα σύνορα με την Τουρκία στο πλαίσιο συμφωνίας για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η Άγκυρα βλέπει τις Δημοκρατικές Δυνάμεις κυρίως του συριακού Κουρδιστάν, ως τη σπονδυλική στήλη του Ισραηλινού Κράτους υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., ενώ οι Τούρκοι πιέζουν για μια ασφαλή ζώνη, με σκοπό να εξασφαλίσουν την άμυνα  των συνόρων τους.

Η περιπολία πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Ras al-Ayn, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA. Μάλιστα είχαμε και βίντεο που έδειξε θωρακισμένα οχήματα με αμερικανικές σημαίες παράλληλα με κουρδικές πολιτοφυλακές πάνω σε φορτηγά να κινούνται,  προκαλώντας σοκ και δέος στην Τουρκία.

Οι κουρδικές δυνάμεις του SDF, υλοποίησαν και την Τρίτη περιπολία κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, ενώ επέλεξαν να αφαιρέσουν οχυρώσεις σε συγκεκριμένα σημεία ως μέρος του σχεδίου ασφαλούς ζώνης, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Κούρδων.

Ο Ilham Ahmed, συμπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του  SDF, δήλωσε στο Associated Press ότι η ασφαλής ζώνη έχει ξεκινήσει καλά, αλλά η ειρήνη θα διατηρηθεί μόνο εάν η Τουρκία απομάκρυνε τα χιλιάδες στρατεύματά της.

«Θέλουμε να πούμε στον κόσμο ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σοβαρά βήματα για να φτάσουμε στο διάλογο», δήλωσε ο Ahmed.

Διαβάστε επίσης :

Χρήστος Μαντζιάρης : Εμείς οι Έλληνες είμαστε ο περιούσιος λαός, σύμφωνα με τον Χριστό

Αυτά όλα όμως είναι «ψιλά γράμματα» για την Τουρκία η οποία βλέπει τον εχθρό της να βρίσκεται στα σύνορα της, απειλώντας με  συνένωση και το ιρακινό Κουρδιστάν, πιέζοντας παράλληλα  την μελλοντική «ενσωμάτωση» και τουρκικού εδάφους στο οποίοι ζουν σήμερα 30 εκατομμύρια Κούρδοι.

Η παρουσία Κούρδων στα τουρκικά σύνορα αποτελεί σαφώς πρόκληση για την οποία ο Τούρκος ηγέτης απείλησε σήμερα με μονομερή εισβολή των δυνάμεων του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

«Στη χώρα μας έχουμε 3.650.000 πρόσφυγες.Τώρα προέκυψε και το Ιντλίμπ. Έχουμε κι αυτούς που έρχονται από το Αφγανιστάν. Όμως να ξέρετε πως αυτή η πορεία θα μας φτάσει σε διαφορετικά σημεία. Ποιο είναι το σημείο αυτό; H θα γίνει αυτό ( σ.σ. η ζώνη ασφαλείας) ή θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας» είπε ο τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει.

«Ως ένα όριο αντέχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος αυτό. Δείτε κι εσείς τι είναι να σηκώνεις το βάρος αυτό. Δεν έχουμε πάρει την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο και για να πάρουμε τη στήριξη ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό» είπε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα σενάριο εμπλοκής των Τούρκων στο συριακό έδαφος χωρίς την άδεια των ΗΠΑ, εισερχόμενοι  οι ίδιοι σε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου στο συριακό έδαφος, έχοντας απέναντι τους Σύρους,  Κούρδους και φυσικά τους Αμερικανούς.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο triklopodia@hotmail.gr
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "triklopodia@hotmail.gr" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Next Post

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Triklopodia