• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Το Ισραήλ κατέστρεψε τη «ραχοκοκαλιά της πυραυλικής βιομηχανίας του Ιράν» διακόπτοντας την παραγωγή για χρόνια

ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας αναφέρουν ότι το Ισραήλ έπληξε 12 «πλανητικούς αναμικτήρες» που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή στερεών καυσίμων για βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, το χτύπημα έπληξε 12 «πλανητικούς αναμικτήρες», αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή στερεών καυσίμων για βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πυραυλικού οπλοστασίου του Ιράν..

Πηγές καλά ενημερωμένες για την πυραυλική βιομηχανία του Ιράν αναφέρουν ότι η τοποθεσία θα απαιτήσει πιθανότατα τουλάχιστον 2 χρόνια για να ξαναρχίσει η λειτουργία της

Το Ισραήλ στόχευσε ένα ιρανικό εργοστάσιο στερεών καυσίμων που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων Kheibar και Qasem, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανέφερε το Σάββατο η σαουδαραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Elaph.

Οι πύραυλοι στερεού καυσίμου, που παράγονται με αυτούς τους αναμικτήρες, επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμυντικά πλεονεκτήματα αποφεύγοντας την ανάγκη για ορατό ανεφοδιασμό που παρατηρείται με συστήματα υγρών καυσίμων.

«Με την πρόσθετη ζημιά στα συστήματα αεράμυνας του Ιράν, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ένας Ισραηλινός αξιωματούχος που γνωρίζει το χτύπημα, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε ιρανικά αντίποινα «κινδυνεύει μια ακόμη πιο ισχυρή απάντηση, με εξασθενημένη άμυνα που τα αφήνει ευάλωτα».

Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν ότι το Ισραήλ στόχευσε ένα «κρίσιμο στοιχείο» στις εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς του Ιράν . Ισραηλινές πηγές περιέγραψαν το χτύπημα στις εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων εδάφους-εδάφους του Ιράν ως «στρατηγικό πλήγμα» που θα παρεμπόδιζε σοβαρά τις δυνατότητες κατασκευής πυραύλων της Τεχεράνης για τα επόμενα χρόνια. Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το χτύπημα πλήττει την ικανότητα παραγωγής πυραύλων του Ιράν.

Παράλληλα, οι ισραηλινές πηγές υποστήριξαν ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι εξαιρετικά εξελιγμένος και το Ιράν δεν μπορεί να τον παράξει μόνο του και πρέπει να τον αγοράσει από την Κίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποκατάστασή του μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ενώ το Ιράν έχει ακόμη ένα μεγάλο απόθεμα βαλλιστικών πυραύλων, ισραηλινές πηγές λένε ότι το γεγονός ότι η Τεχεράνη δεν μπορεί να προχωρήσει στην παραγωγή νέων θα περιoρίσει επίσης την ικανότητά της να αναπληρώνει τα αποθέματα βαλλιστικών πυραύλων των αντιπροσώπων της, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούθι.

Οι ισραηλινές πηγές είπαν ότι η επίθεση έπληξε επίσης τέσσερις συστοιχίες αεράμυνας S-300 που βρίσκονταν σε στρατηγικές τοποθεσίες και προστάτευαν την Τεχεράνη και τις πυρηνικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Ο ιρανικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η ισραηλινή επίθεση διεξήχθη από τον ιρακινό εναέριο χώρο και πρόσθεσε ότι αρκετά συστήματα ραντάρ υπέστησαν περιορισμένες ζημιές που βρίσκονται σε διαδικασία επισκευής.

Ο ιρανικός στρατός δεν ανέφερε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και διαμήνυσε ότι το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει. Ισραηλινές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από τον εναέριο χώρο της Συρίας και του Ιράκ, μερικά από αυτά κοντά στα ιρακινά σύνορα με το Ιράν.

Επίσης, οι πηγές ανέφεραν ότι η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής drones και πραγματοποίησε ένα «συμβολικό» χτύπημα σε μια εγκατάσταση στην πόλη Parchin που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για την έρευνα και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

 

ภาพถ่ายดาวเทียมของความเสียหายที่เกิดขึ้นกับสถานที่ Parchin ในอิหร่านจากการโจมตีของอิสราเอล ตามที่เผยแพร่โดยแพลตฟอร์มของอิสราเอล
pic.twitter.com/m2nudkjKnv

— MaMaMoDK (@MaMaMoDK) October 26, 2024

Συνολικά, περισσότερα από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν στην επίθεση σε ιρανικούς στόχους, ανέφερε το Ynet, δηλώνοντας ότι η αποστολή τους ήταν να χτυπήσουν τα πιο προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας και να αναπτύξουν εκεί αεροπορική υπεροχή για οποιεσδήποτε πιθανές επερχόμενες επιχειρήσεις της IAF – σε τέτοιες έναν τρόπο που τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούν να πετούν ακόμη και σε σχετικά χαμηλό ύψος στον ουρανό της ίδιας της Τεχεράνης στο μέλλον.

pentapostagma.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»
ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»

by admin
5 ώρες ago
Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”
Slider

Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”

by admin
5 ώρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
6 ώρες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Η Χεζμπολάχ ζητά εκκένωση 25 οικισμών στο βόρειο Ισραήλ γιατί «θα κτυπηθούν»! (βίντεο)

Η Χεζμπολάχ ζητά εκκένωση 25 οικισμών στο βόρειο Ισραήλ γιατί «θα κτυπηθούν»! (βίντεο)

ΤΑΧΤΣΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ : 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024… ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΟΥ

ΤΑΧΤΣΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ : 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024... ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΟΥ

Comments 1

  1. Φασόλι says:
    2 έτη ago

    η επιθεση του ψευδοισραηλ στο ιραν δεν εγινε τυχαια ουτε για να κατευνασει τις ΗΠΑ και το κλιμα, εγινε με βομβαρδιστικα , τα οποια περασαν για πλακα την αεραμηνα του ΙΡΑΝ αυτο επιδιωκαν

    ηταν αναγνωριστικη επιθεση με βομβαρδιστικα , οποτε εχουν σκοπο να επιτεθουν στις υπογειες πυρινικες εγκαταστασεις συντωμα , παλι με βομβαρδιστικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr