• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Το Σανχεντρίν διέταξε όλους τους Εβραίους να έρθουν στο Ισραήλ ΑΜΕΣΩΣ.

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

israel365news.com:  Το εκκολαπτόμενο Σανχεντρίν στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε επίσημη απόφαση καλώντας τους Εβραίους που ζουν εκτός Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Είμαστε το beis din (ραβινικό δικαστήριο) της Yerushalayim (Ιερουσαλήμ) και έχουμε αποφασίσει (επισήμως) ότι όλοι οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν υποχρέωση και hiyuv (θρησκευτική απαίτηση) αυτή τη στιγμή να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να έρθουν στο Eretz Yisrael (γη του Ισραήλ), και αυτό είναι μια mitzvah της Τορά (βιβλική απαίτηση). Και αυτό είναι μια μιτζβά του σήμερα, ειδικά λόγω των όσων συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και των κινδύνων που διατρέχουν όλοι οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να έρθουμε στο Έρετζ Ισραήλ και εμείς, ως μπέης Ντιν, έχουμε αποφασίσει ότι όλοι οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στο Ερέτζ Ισραήλ το συντομότερο δυνατό».

Η απόφαση του Σανχεντρίν απευθυνόταν στους Εβραίους σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό γράφτηκε στα Αγγλικά, Εβραϊκά, Γίντις, Γαλλικά και Ισπανικά.

Η απόφαση του Sanhedrin ήταν σύντομη, έτσι το Israel365 News πήρε συνέντευξη από τον Josh Wonder, ο οποίος έλαβε smicha (χειροτονία) από το Sanhedrin, για να μάθει τις λεπτομέρειες και τις συνέπειες της ραβινικής απόφασης.

Ως προκάτοχος, ο Γουόντερ εξήγησε ότι από τότε που δόθηκε η Τορά στο Όρος Σινά, το Σανχεντρίν, που αποτελείται από 71 πρεσβυτέρους, ήταν η ανώτατη δικαστική αρχή του εβραϊκού λαού. Συγκρίσιμο με το Ανώτατο Δικαστήριο σε κοσμικά θέματα, το Σανχεντρίν είχε επίσης ανώτατη εξουσία σε θρησκευτικά ζητήματα και συνεδρίαζε στο Ναό ενώ βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ.

Αν και πολλοί Εβραίοι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του τρέχοντος Σανχεντρίν, στην πραγματικότητα, ο νόμος της Τορά απαγορεύει συγκεκριμένα στους Εβραίους να αναγνωρίζουν την εξουσία ενός νομικού συστήματος ή νομικού σώματος που δεν βασίζεται στην Τορά.

Υπήρχαν προηγούμενες προσπάθειες αποκατάστασης του Σανχεντρίν. Ο σημερινός nasi, ή επικεφαλής του Σανχεντρίν, είναι ο Ραβίνος Eliyahu Abergel, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ραβινικής αυλής στην Beersheba και αργότερα ο επικεφαλής της ραβινικής αυλής στην Ιερουσαλήμ.

Ο Wonder εξήγησε ότι η χαλάχικη απόφαση του Sanhedrin δεν είναι εγγενώς αμφιλεγόμενη.

«Η εντολή που δίνει εντολή στους Εβραίους να ζουν στο Ισραήλ είναι ξεκάθαρα γραμμένη στην Τορά», είπε ο Wander. «Αυτή είναι η πηγή. Όποιος το αμφισβητεί αυτό αμφισβητεί την Τορά. Και δεν υπάρχουν αναγνωρισμένες halakhic αρχές που να λένε το αντίθετο. Υπάρχει συναίνεση».

«Αυτό που λέγεται, μεμονωμένοι Εβραίοι μπορεί να αποφασίσουν να μην τηρήσουν αυτή τη ραβινική απόφαση», είπε ο Wander.

Ο Wonder εξήγησε ότι το Sanhedrin κάνει αυτή την ανακοίνωση κάθε χρόνο, αλλά φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία και τραβάει περισσότερη προσοχή από ό,τι στο παρελθόν.

«Έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο Vander. «Οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο αισθάνονται την πίεση και είναι πιο ανοιχτοί στο μήνυμα. Ο αντισημιτισμός παίρνει διαστάσεις και μορφές που δεν είδαμε από το Ολοκαύτωμα».

«Η ανησυχία μου είναι ότι με τη νίκη του Τραμπ, πολλοί Εβραίοι στη Βόρεια Αμερική, ίσως οι περισσότεροι Εβραίοι στον κόσμο, αισθάνονται πιο ασφαλείς», είπε ο Wander. «Αισθάνονται πολύ πιο άνετα που δεν έρχονται στο Ισραήλ. Πάντα έλεγα ότι η Kamala Harris είναι υποψήφια για aliyah. Ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει κάνει τίποτα για να ανακόψει το ρεύμα. Ο ανοιχτός αντισημιτισμός είναι αποδεκτός στο Δημοκρατικό Κόμμα».

«Αλλά ακόμα και με όλο αυτόν τον αντισημιτισμό, οι Εβραίοι είναι ακόμα εκεί», είπε ο Βάντερ. «Το χειρότερο είδος εξορίας είναι αυτό που δεν συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι».

Η εβραϊκή παράδοση διδάσκει ότι όταν οι Εβραίοι εξορίστηκαν από το Ισραήλ, η σεκινά (θεϊκή παρουσία) πήγε επίσης στην εξορία.

«Αλλά διδάσκεται επίσης ότι όταν τελειώσει η εξορία, η σεχίνα θα εγκαταλείψει την εξορία και θα επιστρέψει στο Ισραήλ», είπε ο Wander.

Ο Wonder αναφέρθηκε σε μια εβραϊκή πηγή που ονομάζεται Meshech Chochma, που γράφτηκε από τον Ραβίνο Meir Simcha HaCohen στη Λετονία στις αρχές του 20ού αιώνα.

«Αυτό ήταν περίπου δέκα χρόνια πριν ο Χίτλερ έρθει στην εξουσία», είπε ο Wander. «Ο ραβίνος έγραψε ότι καθώς οι Εβραίοι μετατρέπουν το Βερολίνο τους στην Ιερουσαλήμ τους, ο Θεός θα πρέπει να προκαλέσει μια τεράστια καταιγίδα που θα εξαφανίσει την Ευρώπη. Ο ραβίνος είπε ότι ο Θεός δεν επιτρέπει στους Εβραίους να νιώθουν πολύ άνετα στην εξορία. Έχουμε δει ξανά και ξανά στην ιστορία ότι όταν οι Εβραίοι αισθάνονται πολύ άνετα στην εξορία, ο Θεός χρειάζεται να ταρακουνήσει τα πράγματα για να τους κάνει λίγο λιγότερο άνετους».

«Αυτό βλέπουμε σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή», είπε ο Wonder. «Ο Θεός κάνει τους Εβραίους να νιώθουν άβολα ώστε να επιστρέψουν σπίτι τους στο Ισραήλ».

Σχόλιο από τους συντάκτες του The Big The One: Τα νέα σχετικά με την εντολή του Σανχεντρίν να έρθουν όλοι οι Εβραίοι στο Ισραήλ αναδημοσιεύονται τώρα από πολλές εσχατολογικές πηγές και συζητούνται σε εξειδικευμένες πλατφόρμες συζητήσεων. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό τόσο από την άποψη της εσχατολογίας όσο και από την άποψη της παγκόσμιας κατάστασης στον κόσμο. 

Στο Ισραήλ σήμερα, η ζωή δεν είναι πάγος: πύραυλοι πετάνε καθημερινά και μπορούν να στρατευτούν στο στρατό, και ένα σωρό ηλίθιοι στην Τεχεράνη απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή κάθε μέρα. Ωστόσο, δεδομένου του τι έρχεται στον υπόλοιπο κόσμο, το Ισραήλ φαίνεται έτοιμο να γίνει κάτι σαν Κιβωτός του Νώε. Και οι ραβίνοι προφανώς το γνωρίζουν σίγουρα από τις πηγές τους. 

Όταν έρθει η ώρα, οι ραβίνοι δεν λένε, αλλά γράφουν:  κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να έρθετε στο Eretz Israel αμέσως τώρα. Προφανώς, δεν μιλάμε για μήνες εδώ – μετράμε σε εβδομάδες, επομένως παρακολουθούμε τις εξελίξεις.  

thebigtheone.com

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Συγκλονιστική Ανάλυση Ντούγκιν για το Τέλος της «Ειδικής Επιχείρησης» & τον Πόλεμο κατά της Δύσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συγκλονιστική Ανάλυση Ντούγκιν για το Τέλος της «Ειδικής Επιχείρησης» & τον Πόλεμο κατά της Δύσης

by admin
3 ώρες ago
Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ!
Slider

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ!

by admin
3 ώρες ago
Μια εσφαλμένη ανάγνωση πινακίδας από την κάμερα Flock οδήγησε σε ένοπλη καταδίωξη αθώου οδηγού στη Μινεσότα.
ΔΙΕΘΝΗ

Μια εσφαλμένη ανάγνωση πινακίδας από την κάμερα Flock οδήγησε σε ένοπλη καταδίωξη αθώου οδηγού στη Μινεσότα.

by admin
4 ώρες ago
ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι αλλάζει από 3/8 σε ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
Slider

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι αλλάζει από 3/8 σε ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Γ.Μ : Άγιος Πορφύριος: όλα χαλάνε, θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, προς το κακό….

Γ.Μ : Άγιος Πορφύριος: όλα χαλάνε, θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, προς το κακό....

Οι υποψήφιοι Τραμπ είναι στόχοι απειλών για βόμβες καθώς ριζοσπαστικές ομάδες σχεδιάζουν μαζικές διαδηλώσεις για την Ημέρα των Ορκωμοσίας

Οι υποψήφιοι Τραμπ είναι στόχοι απειλών για βόμβες καθώς ριζοσπαστικές ομάδες σχεδιάζουν μαζικές διαδηλώσεις για την Ημέρα των Ορκωμοσίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr