• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Υπό τη Σπάθη Δικαστικού Εκβιασμού Ο Αναστασιάδης Προς Τουρκική Λύση ..Πληροφορίες από τη Μόσχα

9 έτη ago
in ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΘΝΙΚΑ, ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
0
Υπό τη Σπάθη Δικαστικού Εκβιασμού Ο Αναστασιάδης Προς Τουρκική Λύση ..Πληροφορίες από τη Μόσχα
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το Μαστίγιο της Νούλαντ στον Νορβηγό Έϊντε (Πληροφορίες από τη Μόσχα) 

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης, εκτεθειμένος για ξέπλυμα ρώσικου χρήματος, εκβιάζεται να υπογράψει λύση  που ευνοεί την Τουρκία, τονίζει τίτλος δεκασέλιδης έρευνας του Αμερικανού  blogger John Helmer από τη Μόσχα, που αναδημοσιεύεται  στην ηλεκτρονική εφημερίδα Russia Today.

Κορυφαίες  επισημάνσεις του  αρθρογράφου είναι ότι:

  • ΗΠΑ και Βρετανία  συναποτελούν τη σιαγώνα της μέγγενης που περισφίγγει τον πρόεδρο της Κύπρου οικογενειακώς.
  • Η Βίκυ Νούλαντ απομακρύνθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά στον χειρισμό του μηχανισμού των πιέσεων την έχουν  διαδεχθεί  ο αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις  Νορβηγός ΄Εσπεν Μπαρθ ΄Εϊντε και ο νέος Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτιέρες, με τους οποίους συγκρούστηκε ο κ. Κοτζιάς.
  • Η προωθούμενη λύση, που έχει αποδεχθεί ο Αναστασιάδης, προβλέπει την ά μ ε σ η αναγνώριση της ιδιότητος και των δικαιωμάτων πολιτών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης σε Τούρκους μετανάστες στην Κύπρο, με αντάλλαγμα την μ ε λ λ ο ν τ ι κ ή απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.
  • Παρά τις εκρηκτικές συνέπειες της λύσης για τα σχέδια επανεκλογής του, ο Αναστασιάδης αισθάνεται αναγκασμένος να επιμείνει  επειδή είναι ευάλωτος οικογενειακώς. Αντιδρά με επιθέσεις, για υπονόμευση της λύσης του Κυπριακού, κατά του κ. Κοτζιά και κατά της Ρωσίας, (πόζα  αρεστή στη Δύση.)
  • Η στάση της Ρωσίας έναντι της εκμαιευόμενης  λύσης είναι διστακτική. Το υπουργείο των Εξωτερικών απέρριψε τις σπερμολογίες του περιβάλλοντος Αναστασιάδη και τόνισε την εμμονή της Μόσχας  στις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο και την επιθυμία για λύση αποδεκτή από το σύνολο του πληθυσμού.

Παραδοσιακή επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής είναι η αποτροπή ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου. Αλλά η στάση της ρωσικής Προεδρίας επηρεάζεται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του τομέα της ενέργειας, που εισηγούνται πιεστικά στον Πρόεδρο Πούτιν να ευνοήσει τον Ερντογάν.  Εάν απαιτηθεί απόδοση ευθύνης για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων να την επιρρίψει στους Κοτζιά και Αναστασιάδη.

  • «Τώρα αυτό  για το οποίο πρωτίστως ενδιαφέρονται οι στρατιωτικοί και των μυστικών υπηρεσιών σύμβουλοι του Πούτιν είναι να καλοπιάνει τον Ερντογάν, προτού η κυβέρνηση Τραμπ αρχίσει να μοιράζει λουκούμια στους Τούρκους.»
  • Μολονότι το κουβάρι των εγκληματικών υποθέσεων του Λεμπέντεφ ξεκίνησε από τη Ρωσία, στο Κρεμλίνο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι απρόθυμοι να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν για τις διασυνδέσεις του Λεμπέντεφ με τον Αναστασιάδη. Το αφήνουν στην φροντίδα του ανωτάτου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, το οποίο στις 13 Ιανουαρίου διέταξε να σταματήσει η συγκάλυψη.

Η συγκάλυψη αφορά τα στοιχεία τα οποία ο συνεταίρος του Αναστασιάδη δικηγόρος Θεοφάνης Φιλίππου, ένας από τους δικηγόρους του Λεμπέντεφ, αρνήθηκε να παρουσιάσει στο δικαστήριο της Λευκωσίας,  όπου αναγκάστηκε να παρουσιαστεί πρόσφατα για την υπόθεση Λεμπέντεφ, κατόπιν παραγγελίας της Αμερικανικής Δικαιοσύνης. Και τα στοιχεία αυτά αφορούν στα πρακτικά που κρατούσε ο Φιλίππου  από τις συνεννοήσεις για την διαχείριση των διαφόρων υποθέσεων του Λεμπέντεφ και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν ανταλλαγεί μεταξύ Λεμπέντεφ και Αναστασιάδη.

Οι ποινικοί φάκελοι του Λεμπέντεφ που απασχόλησαν στο δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη τον ίδιο (πριν γίνει πρόεδρος) τις δυο θυγατέρες και τον συνεταίρο του Φιλίππου, αφορούν                                 α) στην κατηγορία της υπεξαίρεσης άνω των 200 εκ. δολαρίων

από περιφερειακή επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρωσία.β) την μεταφορά των χρημάτων σε  εταιρείες στην Κύπρο, γ) την αποστολή μέρους αυτού του κεφαλαίου σε λογαριασμούς του στην Νέαν Υόρκη και     δ) την κατηγορία για κλοπή 180 εκ. δολαρίων από την γερμανική τράπεζα Κόμερτζμπανκ.

Υπάρχει επιπλέον το μυστήριο της απόκτησης της κυπριακής υπηκοότητας από τον Λεμπέντεφ, με φροντίδα του Γραφείου Αναστασιάδη και την αγορά κατοικίας στη Λεμεσό, για τα οποία ωστόσο ο Φιλίππου κατέθεσε στο δικαστήριο αργότερα ότι διαβατήριο, κατοικία και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Λεμπέντεφ στην Κύπρο δεν υπάρχουν.

Η δικηγορική εταιρεία Αναστασιάδη εμπλέκεται ευθέως στις εταιρείες Λεμπέντεφ στην Κύπρο, σ’ ένα αμερικανικό τραστ του Λεμπέντεφ, στους λογαριασμούς του στη Νέα Υόρκη και στις δικαστικές υποθέσεις άλλων αστικών διεκδικήσεων σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη και των εταιρειών του.

Για την σύγκρουση του Νίκου Κοτζιά με τον ΄Εϊντε, ο John Helmer αποδίδει στον πρώτο τις ακόλουθες φράσεις: « Κύριε Εϊντε, είσαι ένας υπάλληλος του ΟΗΕ, δεν είσαι μεσολαβητής και οφείλεις να  κινηθείς σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Πρέπει να καταλάβεις ότι ο στρατός κατοχής πρέπει να αποχωρήσει.»

Ο Έϊντε είναι πρώην υπουργός Αμύνης της Νορβηγίας, που αποβλέπει να διαδεχθεί τον Νορβηγό Γιεν Στόλντεμπεργκ στη θέση του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στις συνομιλίες προωθεί την από πεντηκονταετίας ατλαντική στρατηγική να διατηρηθεί η Κύπρος υπό ΝΑΤΟϊκόν έλεγχο, με τις βρετανικές βάσεις στον Νότο και την τουρκική στρατιωτική κατοχή στον Βορρά.

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

by admin
8 ώρες ago
Παρασκευή Σιδέρη: Οι Hell’s angels, ο φιλόσοφος και ο σκηνοθέτης, η “σχεδιασμένη” πνευματικότητα της Δηλου, η “κάθαρση” των παραβατικών Ελλήνων
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή Σιδέρη: Οι Hell’s angels, ο φιλόσοφος και ο σκηνοθέτης, η “σχεδιασμένη” πνευματικότητα της Δηλου, η “κάθαρση” των παραβατικών Ελλήνων

by admin
10 ώρες ago
Αποστόλου: Τεκτονικές δονήσεις στη ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου τρέμει μόνο τον Σαμαρά;
Slider

Αποστόλου: Τεκτονικές δονήσεις στη ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου τρέμει μόνο τον Σαμαρά;

by admin
23 ώρες ago
Tι μας λένε οι τούρκοι; τα πρώτα 24ωρα της σύρραξης θα εξοντώσουμε τους ηγέτες σας, όπως το έκανε το Ισραήλ στο Ιράν;
Slider

Tι μας λένε οι τούρκοι; τα πρώτα 24ωρα της σύρραξης θα εξοντώσουμε τους ηγέτες σας, όπως το έκανε το Ισραήλ στο Ιράν;

by admin
23 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Το τέλος των εμφυτευμάτων; Ιάπωνες επιστήμονες δοκιμάζουν φάρμακο που «φυτρώνει» νέα δόντια

Το τέλος των εμφυτευμάτων; Ιάπωνες επιστήμονες δοκιμάζουν φάρμακο που «φυτρώνει» νέα δόντια

7 ημέρες ago
Από την Άλωση, στην παρακμή – Η προειδοποίηση “Μακρυγιάννη” για τον σύγχρονο ελληνισμό και την ψευδαίσθηση της ασφάλειας

Από την Άλωση, στην παρακμή – Η προειδοποίηση “Μακρυγιάννη” για τον σύγχρονο ελληνισμό και την ψευδαίσθηση της ασφάλειας

23 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr