Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πανδημίας, η μακρινή Αυστραλία ήταν, από όλες τις πολιτισμένες χώρες, στην πρώτη γραμμή, ενώ ο Καναδάς και η Βρετανία ανταγωνίζονταν για τη δεύτερη θέση. Αλλά σήμερα, έρχονται από εκεί ειδήσεις που, όταν τις διαβάσαμε, μας έκαναν να δακρύσουμε:
Καλώς ήρθατε στην Αυστραλία: ένα πακέτο καπνού 30 γραμμαρίων κοστίζει τώρα 98,95 δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο πακέτο κόστιζε 88,85 δολάρια.
Αυξήθηκε κατά 10,10 δολάρια μέσα σε μόλις 7 ημέρες.
Φαίνεται λογικό…
Θυμάμαι όταν ένα πακέτο 30 γραμμαρίων κόστιζε 9,20 δολάρια.
Αυτό είναι αύξηση 900% σε 30 χρόνια.
100 δολάρια για μια ουγγιά – δηλαδή 3 δολάρια το γραμμάριο. Αυτή είναι η μέση τιμή ενός γραμμαρίου μαριχουάνας σε χώρες όπου είναι νόμιμη:
Οι καπνιστές στην Αυστραλία λένε ότι οι μαχητές για την υγεία του έθνους έχουν τρελαθεί εντελώς, ενώ άλλοι μαχητές ακολουθούν επίσης τον σωστό δρόμο – οι τιμές του καπνού ανεβαίνουν παντού. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, το ζήτημα δεν αφορά τα κέρδη των καπνοβιομηχανιών ούτε τους φόρους.
Στην πραγματικότητα, ο καπνός επηρεάζει κάτι με κάποιο τρόπο. Είτε σκοτώνει τον COVID, είτε καθαρίζει το μυαλό των ανθρώπων, είτε δρα στους παγκόσμιους ηγέτες όπως το σκόρδο και ο άργυρος στους βρικόλακες και τους εξωγήινους. Εξ ου και, από τη μια πλευρά, οι παγκόσμιες απαγορεύσεις του καπνίσματος, και από την άλλη, η αδιανόητη αύξηση των τιμών.
Υποψιαζόμαστε ότι οι μαχητές για την υγεία δεν θα σταματήσουν εδώ και στον νέο, υπέροχο κόσμο, ο καπνός θα κοστίζει 3.000 δολάρια την ουγγιά. Ή θα εξομοιωθεί με τα ναρκωτικά, και για τον αυτοφυή καπνό του παππού θα στέλνουν σε στρατόπεδο εργασίας του Skynet για πάντα-πάντα. Ή θα σε μετατρέψουν σε servitor.
Αν και, πιθανότατα, όλα αυτά θα συμβούν πολύ νωρίτερα, και στον νέο, υπέροχο κόσμο, οι χώρες και οι λαοί θα εισέλθουν ήδη ανανεωμένοι – οι καπνιστές, οι αντιεμβολιαστές και οι πολέμιοι του 6G δεν θα είναι πια ανάμεσά τους, οπότε παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.








