• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Φωτιά» στα Βαλκάνια – Για «εδαφικές προσαρμογές» στο Κοσσυφοπέδιο μιλούν οι ΗΠΑ – Κίνδυνος στα Βόρεια ελληνικά σύνορα;

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ραγδαίες  εξελίξεις αναμένονται στα Βαλκάνια με τις  ΗΠΑ να ετοιμάζουν εδώ και μήνες, κάτω από άκρα μυστικότητα, στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κοσσυφοπέδιο και τώρα να μιλούν μέσω του γραμματέα ασφαλείας  για…«εδαφικές προσαρμογές», με μια  γλώσσα που σπάει κόκαλα προκαλώντας αντιδράσεις  στην Μόσχα για τις πραγματικές προθέσεις τους, παρά την σερβική συγκατάβαση.

Ο περιβόητος γραμματέας  Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ και γνωστό «γεράκι» Τζον Μπόλτον δήλωσε πριν λίγο  ότι η Ουάσινγκτον δεν αντιτίθεται στην αμφιλεγόμενη ιδέα ανταλλαγής εδαφών μεταξύ της Σερβίας και της πρώην σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου, μιλώντας  όμως για «εδαφικές προσαρμογές» αποστέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην ΕΕ.

Όμως η δήλωση του ίδιου εκτιμάται από Έλληνες αμυντικούς αναλυτές ως de facto αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και νέο πόλεμο, καθώς  η νέα στάση της Ουάσιγκτον στο θέμα αυτό μπορεί να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων ακόμα και την ένοπλη σύρραξη, λόγω της μεγάλης ρωσικής επιρροής στην Σερβία και του μεγάλου αλβανικού εθνικισμού που οραματίζεται την Μεγάλη Αλβανία και δεν …κρατιέται με τίποτα.

«Η αμερικανική πολιτική θέλει  τα δύο μέρη μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, και να καταλήξουν σε συμφωνία, δεν αποκλείουμε τις εδαφικές προσαρμογές», δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο Μπόλτον από το Κίεβο.

«Δεν θα σταθούμε στο δρόμο (μιας συμφωνίας) και δεν νομίζω ότι κανείς στην Ευρώπη θα αποτελούσε εμπόδιο, αν τα δύο μέρη της διαμάχης κατέληγαν σε μια ικανοποιητική διευθέτηση», διεμήνυσε ο Μπόλτον , μόνο που δεν λέει ότι οι ΗΠΑ ευρίσκονται από σχέδιο ανωμαλίας στην Βαλκανική χερσόνησο διότι αποκλείεται να συμφωνήσουν Σέρβοι και Αλβανοί λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων  .

Το Βελιγράδι φέρεται  και αυτό να προωθεί την ιδέα της ανταλλαγή εδαφών Σερβίας – Κοσόβου ως τρόπο επίλυσης της διαμάχης με τους Αλβανούς και την είσοδο  στην ΕΕ.

Αλλά δεν βλέπει την μεγάλη παγίδα διότι περί αυτού πρόκειται  , πολύ απλά διότι, για άλλο πράγμα ομιλεί η σερβική πλευρά και άλλο οι ΗΠΑ.

Η Σερβία κάνει λόγο για περιοχές με αμιγή σερβικό πληθυσμό όπως το  Βόρειο Κοσσυφοπέδιο και την σερβική δημοκρατία της Βοσνίας δίνοντας ως ανταλλαγή το Πρέσεβο , και άλλο θέλουν οι ΗΠΑ-Αλβανοί που οραματίζονται την μεγάλη Αλβανία  με πλήθος  χαρτών να περιλαμβάνουν μάλιστα  και ελληνικά εδάφη.

Εφόσον ανοίξει τέτοιου είδους συζήτηση , η όλη υπόθεση μπορεί να πάει αλλού ταχύτατα,  λόγω του ότι υπάρχουν άλυτα  εθνικά θέματα που «σιγοκαίνε” από την εποχή του πολέμου της Βοσνίας  1995  και του πολέμου του Κοσόβου το 1999.

Τα προβλήματα αυτά είναι ικανά να βάλουν «φωτιά» στην ΕΕ, κάτι που δεν θέλει η Γερμανία  η οποία όμως  είχε βάλει το « χεράκι της» το 1991 στην διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα και πολλές χώρες της περιοχής συμπεριλαμβανομένων της ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου κά , μόνο να χάσουν θα είχαν δίνοντας λόγο στον αλβανικό εθνικισμό και στα σχέδια των ΗΠΑ για πόλεμο στην αποκαλούμενη πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας οφείλει και θα είναι σε ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζουμε για την ιστορία επίσης,  ένα από τα πραγματικά πολλά άρθρα μας με τίτλο (Eρχονται αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια – Το «προφητικό» δημοσίευμα Αλβανικής εφημερίδας – Το ύποπτο παιχνίδι Χαν με Τίρανα και «Τσάμηδες»), στο οποίο είχαμε αναφέρει την άκρως ύποπτη δήλωση στην οποία είχε προβεί  ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν.

Μια δήλωση-προοίμιο νέου ξεπουλήματος του Ελληνισμού, σε μια πιθανή συμφωνία με την Αλβανία, αμέσως μετά από την συμφωνία των Πρεσπών, που ουσιαστικά εκχωρεί Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στην ΠΓΔΜ.

Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας»…γιατί τι ήξερε ο συγκεκριμένος ;

Ας γίνει κατανοητό από όλους  λοιπόν ότι, κάθε …αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια σημαίνει …έναν άγριο και μεγάλο πόλεμο που απειλεί ευθέως όλες τις χώρες της περιοχής. 

pentapostagma.gr
Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τι ήταν αυτό! Αντί για μαζικό χτύπημα στην Ουκρανία, ενεργοποιήθηκε το «Σχέδιο Β» – Μια πονηρή κίνηση από τους στρατηγούς
ΔΙΕΘΝΗ

Τι ήταν αυτό! Αντί για μαζικό χτύπημα στην Ουκρανία, ενεργοποιήθηκε το «Σχέδιο Β» – Μια πονηρή κίνηση από τους στρατηγούς

by admin
3 ώρες ago
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτ: Ο 21ος Αιώνας είναι ο Τελευταίος Αιώνας για τους Λευκούς
Slider

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτ: Ο 21ος Αιώνας είναι ο Τελευταίος Αιώνας για τους Λευκούς

by admin
3 ώρες ago
«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»: Η Γη τρέμει σαν τρελή – Βενεζουέλα, Ιαπωνία, Καλιφόρνια και η τρομακτική προειδοποίηση της Αποκάλυψης!
Slider

«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»: Η Γη τρέμει σαν τρελή – Βενεζουέλα, Ιαπωνία, Καλιφόρνια και η τρομακτική προειδοποίηση της Αποκάλυψης!

by admin
5 ώρες ago
Αρχίζει να Χάνει η Ρωσία τον Πόλεμο;
ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζει να Χάνει η Ρωσία τον Πόλεμο;

by admin
5 ώρες ago
Next Post
Ραγδαίες εξελίξεις: Ελεύθερη η Τουρκάλα πρώην βουλευτής που ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα (pics-vid)

Ραγδαίες εξελίξεις: Ελεύθερη η Τουρκάλα πρώην βουλευτής που ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα (pics-vid)

ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ;

ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr