• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός με τις παρακολουθήσεις αντιεμβολιαστών! ΣΥΡΙΖΑ: «Να κληθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ στη Βουλή» – Το Μαξίμου μιλάει για “υβριδικές απειλές”

5 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα με τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ, που ευχόμαστε να μην ισχύει.

Να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο Διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις πολιτών ζητεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις βουλευτών της Κουμουνδούρου προς τον πρωθυπουργό οι οποίοι «πατούσαν» πάνω σε επίμαχο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Πιο συγκεκριμένα, στη Βουλή έφεραν το θέμα παρακολουθήσεων πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Καμίνης.

Οι σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις κατατέθηκαν από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ.

Στη δήλωσή του, ο Χρήστος Σπίρτζης κάνει λόγο για «σύγχρονο ακραία δεξιό εφιάλτη, που δημιούργησε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».

Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΕΥΠ είχε εντολές παρακολούθησης για δημοσιογράφους, δικηγόρους, ανήλικα προσφυγόπουλα, οργανώσεις που ασχολούνται με το μεταναστευτικό, δημόσιους υπαλλήλους και αντιεμβολιαστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Την έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητούν με αίτημά τους προς τον πρόεδρό της οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μετέχουν σε αυτή ως μέλη.

Οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Βούτσης, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης ζητούν την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής προκειμένου να κληθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ σε ακρόαση σε σχέση με ανησυχητικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με δραστηριότητες της υπηρεσίας που διευθύνει. ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας “Εφημερίδα των Συντακτών”, η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο διοικητής της ΕΥΠ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της υπηρεσίας του, γιατί ζητά την καταγραφή του ιδεολογικού υποβάθρου και προσωπικών στοιχείων διαμαρτυρομένων πολιτών, γιατί πρέπει να παρακολουθείται όποιος υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών και ποια απειλή για τη δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα 12χρονο προσφυγόπουλο που έφτιαξε σκίτσο που δημοσιεύτηκε».

Η πρώτη κυβερνητική αντίδραση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ήταν αυτός που πήρε θέση απαντώντας τα εξής:

«Καλό θα ήταν η δουλειά και ο ρόλος της ΕΥΠ να μένει έξω από την δημόσια πολιτική αντιπαράθεση. Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αυτό μας διακατέχει οριζόντια όσον αφορά την λειτουργία των κρατικών οργάνων, η ΕΥΠ επιτελεί έναν πολύ σημαντικό και σπουδαίο ρόλο με πολύ μεγάλη επάρκεια σε ό,τι αφορά τις απειλές για την εθνική ασφάλεια των πολιτών για τον ομαλό κοινωνικό βίο είτε αυτό αφορά εσωτερικές είτε εξωτερικές απειλές είτε είναι το οργανωμένο έγκλημα.

Υπάρχουν απειλές που έχουν και πιο υβριδικά χαρακτηριστικά στον Έβρο είτε με την υγειονομική κρίση που ορισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις που εγκυμονούν μεγάλες απειλές για την απώλεια ζωής των συμπολιτών μας. (σ.σ. τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής;;;;;;)

Να προσθέσω ότι η ΕΥΠ εποπτεύεται από ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή απολύτως επιφορτισμένη με τον ρόλο αυτό. Θα ήταν καλό και αυτό ακολουθείται κατά κόρον στα ευρωπαϊκά κράτη η ΕΥΠ η δουλειά της και ο ρόλος της να μένει έξω από τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση και αυτή και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί απέναντι στον διοικητή και τον επικεφαλής της για λόγους προφανείς.

Με την αξιωματική αντιπολίτευση που διαθέτει η χώρα δεν περιμέναμε να έχει τέτοιες ευαισθησίες ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η ΕΥΠ και να γίνεται κομμάτι μιας δημοσίας πολιτικής αντιπαράθεσης όταν ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διοικητής της ΕΥΠ είναι απολύτως στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ενημερώνεται ή να απαντά στα ερωτήματά του».

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και δεν θα πρέπει να μείνει ούτε μία «σκιά» πάνω στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση σύσσωμη (και όχι κάποιος τυχαίος) ζητά να γίνουν έρευνες.

el.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
5 ώρες ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
1 ημέρα ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
2 ημέρες ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΚΟΦΙΛΤ : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΚΟΦΙΛΤ : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ

Εκπληκτικά αποτελέσματα από το Ισραηλινό εμβόλιο BriLife που δεν έχει ουδεμία σχέση με mRNA. Λειτουργεί κατά όλων των γνωστών μεταλλάξεων

Εκπληκτικά αποτελέσματα από το Ισραηλινό εμβόλιο BriLife που δεν έχει ουδεμία σχέση με mRNA. Λειτουργεί κατά όλων των γνωστών μεταλλάξεων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr