Η στάχτη που μένει στο τζάκι, στην ξυλόσομπα ή στον φούρνο δεν είναι καθόλου για πέταμα όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας διαβάζοντας τη λίστα που ακολουθεί.
Από την αρχαιότητα ακόμα τη χρησιμοποιούσαν για πολλά πράγματα ενώ η γνωστή αλισίβα (διάλυμα στάχτης και νερού) αποτελούσε άριστο καθαριστικό των ασπρόρουχων αλλά και απαραίτητο υλικό για την παρασκευή… κουραμπιέδων. Κι αν σας κάνει εντύπωση αυτό, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις έξυπνες χρήσεις της στάχτης και να τις απομνημονεύσετε:
Διαβάστε τη συνέχεια στο