• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

100χρονος Βρετανός: Είμαι Βαθιά Απογοητευμένος… Η Βρετανία έχει Γίνει Αυτό εναντίον του Οποίου Πολεμήσαμε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ – ΑΞΙΖΕΙ)

8 μήνες ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Δρ. Peter F. Mayer

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος «δεν άξιζε να διεξαχθεί», λέει ένας 100χρονος Βρετανός βετεράνος. Ποιος κέρδισε, λοιπόν, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Αν ρωτήσετε τους περισσότερους Δυτικούς, θα σας πουν αμέσως: Οι Σύμμαχοι κέρδισαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό άλλωστε, ισχυρίζονται και τα ιστορικά βιβλία. Αλλά ισχύει όντως αυτό; Είναι η Δυτική Ευρώπη σε καλύτερη θέση σήμερα από ό,τι πριν από τον παγκόσμιο πόλεμο; Δυστυχώς όχι, λένε. Αυτό λένε τώρα εκείνοι που μπορούν να θυμούνται τη διαφορά.

Ένας 100χρονος Βρετανός βετεράνος επέκρινε σκληρά την τρέχουσα κατάσταση της χώρας του την Παρασκευή, εκφράζοντας την βαθιά του απογοήτευσή που οι πολιτικοί κατέστρεψαν την χώρα του μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

«Πόσες πολλές θυσίες δεν άξιζαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Άλεκ Πένστοουν (Alec Penstone). «Πολεμήσαμε για την ελευθερία μας – παλέψαμε γι’ αυτήν. Ακόμα και σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι τότε, εγώ αγωνίστηκα γι’ αυτήν».

Είτε θέλει κανείς να το παραδεχτεί είτε όχι, μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης έχει ασπαστεί ακριβώς το είδος του ολοκληρωτισμού που υποσχέθηκε να νικήσει τη δεκαετία του 1940. Οι πολιτικές ελευθερίες στην Ευρωπαϊκή ήπειρο ουσιαστικά εξαφανιστεί, … η Δημοκρατία είναι σχεδόν νεκρή… οι κυβερνήσεις της συντονισμένα κυβέρνησαν με σιδηρά πυγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid και η αστυνομία συλλάμβανε συστηματικά ανθρώπους επειδή ασκούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου & της έκφρασης.

Αυτός δεν είναι καθόλου ο καλύτερος τρόπος για να ανταμείβουμε έντιμους άνδρες όπως είναι ο βετεράνος ναυτικός ο Άλεκ Πένστοουν ο οποίος έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, για χάριν της ελευθερίας.

Ο Άλεκ Πένστοουν υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και βρισκόταν στο πλοίο HMS Campania κατά τη διάρκεια της Απόβασης στη Νορμανδία της D-Day (6 Ιουνίου 1944). Αυτή την Κυριακή Μνήμης, όπου οι άνθρωποι σε όλη τη Βρετανική Κοινοπολιτεία φορούν κόκκινες παπαρούνες για να τιμήσουν τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο 100χρονος βετεράνος Πένστοουν ρωτήθηκε στην εκπομπή «Good Morning Britain» (Καλημέρα Βρετανία) τι σημαίνει αυτή η ημέρα για αυτόν.

«Παλέψαμε για την ελευθερία μας – παλέψαμε για αυτή. Ακόμα και σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι τότε, όταν παλέψαμε και θυσιαστήκαμε για αυτή», είπε ο βετεράνος Πένστοουν.

«Το μήνυμά μου είναι το εξής: Μπροστά στα μάτια μου βλέπω ατέλειωτες σειρές από λευκές πέτρες, που συμβολίζουν τους εκατοντάδες φίλους μου και όλους τους άλλους που έδωσαν τη ζωή τους – για ποιο λόγο όμως;» απάντησε στους παρουσιαστές της εκπομπής. «Η χώρα που αντικρίζω σήμερα … Όχι, λυπάμαι, …είναι απογοητευτική… η θυσία δεν άξιζε το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα.»

«Τι εννοείτε με αυτό;» ρώτησε ένας από τους παρουσιαστές.

«Πολεμήσαμε για την ελευθερία μας – πολεμήσαμε γι’ αυτήν. Αλλά, ακόμα και σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι όταν εγώ αγωνίστηκα γι’ αυτήν», είπε ο Πένστοουν.

«Λυπάμαι πολύ που σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο, έτσι, γιατί θέλω να ξέρετε ότι όλες οι επόμενες γενιές, συμπεριλαμβανομένου εμού και των παιδιών μου, σας είναι τόσο πολύ ευγνώμονες για το θάρρος σας», εξήγησε ένας άλλος συν-παρουσιαστής. «Είναι τώρα δική μας δουλειά να κάνουμε τη χώρα αυτό για το οποίο εσείς αγωνιστήκατε, έτσι δεν είναι;»

Οι γενιές που επωφελήθηκαν από τη θυσία αυτού του ανθρώπου, και τόσων άλλων σαν αυτόν, έχουν σπαταλήσει τόσο πολύ την κληρονομιά μας, που πλέον δεν πιστεύει ότι άξιζε τον κόπο. Αυτό είναι το χτύπημα που αξίζει στην Δύση. Είτε θα ξεσηκωθούμε και θα θυμηθούμε τον εαυτό μας, είτε θα ανήκουμε στους… — Andrew Kolvet (@AndrewKolvet) 7 Νοεμβρίου 2025

The generations that benefitted from this man’s sacrifice, and so many others like him, have so squandered our inheritance that he no longer believes it was worth it.

That’s the gut punch the West deserves. We either will rise up and remember ourselves, or we will belong to the… https://t.co/m4lzq31pCD

— Andrew Kolvet (@AndrewKolvet) November 7, 2025

tkp.at

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
Slider

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
4 λεπτά ago
Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων
Slider

Μάικ Άνταμς- Ωρολογιακή Βόμβα 400 Εκατομμυρίων Θυμάτων: Η Σιωπή των MME για την Παγκόσμια Κατάρρευση Τροφίμων

by admin
8 ώρες ago
Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη
Slider

Συναγερμός στη Σίλικον Βάλεϊ: Στελέχη Τεχνητής Νοημοσύνης Θωρακίζονται με Ιδιωτική Ασφάλεια Καθώς η Αντίδραση Γίνεται Βίαιη

by admin
8 ώρες ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
Slider

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
12 ώρες ago
Next Post
Δραματικό μήνυμα Putin: Σχεδιάζουν πόλεμο με Ρωσία – Η ΕΕ έχασε τα μυαλά της, πάει στην άβυσσο – Η Ελλάδα σε τεράστιο κίνδυνο

Δραματικό μήνυμα Putin: Σχεδιάζουν πόλεμο με Ρωσία - Η ΕΕ έχασε τα μυαλά της, πάει στην άβυσσο - Η Ελλάδα σε τεράστιο κίνδυνο

Κωνσταντίνος Bαθιώτης: Veni, vidi, xeftiliki για τον προπαγανδιστή με την περικεφαλαία

Κωνσταντίνος Bαθιώτης: Veni, vidi, xeftiliki για τον προπαγανδιστή με την περικεφαλαία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr