ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

150 σεισμοί στην Ουάσινγκτον.

ΚΛΟΙΟΣ. - 7 Ιαν 2018 - 9:00
Loading...

Το όρος St Helens, ένα ενεργό ηφαίστειο στη νότια Ουάσινγκτον, χτυπήθηκε από σεισμό μεγέθους 3,9 ρίχτερ το πρωί της Τετάρτης – τον ισχυρότερο από το 1981.
Μετά από τον έντονο τρόμο, περίπου 11 χλμ βορειοανατολικά του ηφαιστείου, ένα σμήνος  μέχρι 150 σεισμούς, έπληξε την περιοχή.

Το 1980, ένας σεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ χτύπησε το όρος St Helens, πυροδοτώντας μια βίαιη έκρηξη που σκότωσε 57 ανθρώπους και εξαπέλυσε τρομακτικές καταστροφές.

Τον περασμένο μήνα, οι σεισμολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον κατέγραψαν πάνω από 80 σεισμούς στο ηφαίστειο – μια συγκλονιστική ακολουθία μεγαλύτερη από τριπλάσια του μέσου όρου.

Σεισμοί σμήνους στο ηφαίστειο, ένας σεισμικά ενεργός χώρος, είναι συνηθισμένοι και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μια έκρηξη είναι επικείμενη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

mount rainier
Αλλά οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι η πτώση των σεισμών θα μπορούσε να οδηγήσει στη διατάραξη ενός κοντινού ηφαιστείου που θεωρείται ακόμη πιο επικίνδυνο από το όρος St Helens.
Ο Seth Moran, επικεφαλής του παρατηρητηρίου Volcano Cascades της US Geological Survey (USGS), δήλωσε ότι το Mount Rainier είναι το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο στην Ουάσινγκτον.

Κάθε 500 έως 1.000 χρόνια, το Mount Rainier, το υψηλότερο βουνό της Ουάσινγκτον, απελευθερώνει καταρράκτες ηφαιστειακής λάσπης γνωστών σαν lahars.

https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/671658/mount-st-helens-rainier-washington-volcano-eruption-earthquake-swarm-1980
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY STAR: Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter