ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Το καθεστώς του Γκρούεφσκι ήταν καλύτερα οργανωμένο από τη μαφία του Αλ Καπόνε»

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Δεκ 2017 - 15:00
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΛιούμπτσε Τοπσεφ: Το καθεστώς του Γκρούεφσκι ήταν καλύτερα οργανωμένο από τη μαφία του Αλ Καπόνε

Τα πρώτα 3-4 χρόνια μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 8 Σεπτεμβρίου του 1991, η χώρα αισθάνθηκε το πνεύμα της ελευθερίας και του VMRO.

Το 1994-1995,  αυτή η ελευθερία άρχισε να εξαφανίζεται καθώς οι πρώην κομμουνιστές   που μετονομάσθηκαν σε Σοσιαλδημοκράτες ήρθαν στην εξουσία.

Αλλά, καθώς οι κομμουνιστές βρίσκονταν σε κακή στιγμή, δεν είχαν τίποτε συγκρίσιμο με το VMRODPMNE του Νίκολα Γκρούεφσι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα επί 10 χρόνια, από το 2006 έωε το 2016.

Η εξουσία του δεν είχε να κάνει  με την πραγματικότητα. Μου θυμίζει  το καθεστώς ύ καθιερώθηκε στη Σερβία (του τότε Βασιλείου της Σερβίας- 1919-1941 υπό του σκήπτρου του βασιλιά Πέτρου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια του γιού του Αλέξανδρου Α΄ .
Όταν κοιτάζω τα Σκόπια του Γκρούεφσκι είναι σα να επιστρέφω την εποχή του βασιλιά Πέτρου. Στα Σκόπια επί Γκρούεφσκι τα πράγματα ήταν κακά, κανείς δεν ήξερε που βαδίζει η χώρα.

Η χώρα κυβερνιόταν  από  μία οικογένεια. Την οικογένεια αυτή καθοδηγούσε ο Σάσο Μιγιάλκοφ, ούτε καν ο Γκρούφσκι. Στην πραγματικότητα ο Γκρούεφκι ήταν  ανιψιός, επειδή  η μητέρα του ήταν αδελφή του Μιγιάλκοφ. Έτσι μια οικογένεια  κυβερνούσε  και η εξουσία που ασκούσε ήταν καλύτερη από αυτή των κομμουνιστών. Έλεγχαν την εκλογική διαδικασία, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις ήταν  δικές τους καθώς κέρδιζαν όλες τις δημόσιες συμβάσεις. Με μία λέξη η διαχείριση του Γκρούεφσκι και του Σάσο ήταν συγκρίσιμη με τη Μαφία, αλλά  ήταν μια Μαφία  καλύτερα οργανωμένη από αυτήν του Αλ Καπόνε. 

Η ανάλυση είναι του Λούμπτσιο  Τόπτσεφ, μέλος της λεγόμενης «μακεδονική πατριωτική οργάνωσης»  των ΗΠΑ, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘bgnes.com’

(Στοιχεία από bgnes.com)

echedoros-a.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter