Tην ανάγκη να αναζητηθούν πολιτικά και θεμιτά μέσα συναίνεσης, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και τη συνέχεια της χώρας, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είναι πλέον δύσκολη υπόθεση» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Σημειώνει ότι η Βουλή, με τη σημερινή της σύνθεση, μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως δηλώνει, η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση, επαναφέροντας την ανάπτυξη και προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις.
«Είναι υποχρεωμένη για το κοινό συμφέρον να ολοκληρώσει την πορεία αυτή και αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της προεδρικής εκλογής» τονίζει, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες των πολιτών.
Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να συμβολίζει την εθνική συνεννόηση και την ενότητα και για αυτό θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες σύγκλισης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.
Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού» με τη συμμετοχή προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λέει «εφόσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».
Πηγή: Hellasforce



![Ηγέτης διά Καλπονοθείας; [Ενώ μετά βίας συγκεντρώνει μόλις 3,8% οι δημοσκόποι τον χρίζουν στην 2η θέση!]](https://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2026/06/tsiprastikasdamanakiP2AAA-1-350x250.jpg)




