• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ για τις “ληξιπρόθεσμες” και τους “απολυμένους”

12 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Δύο νέες πρωτοβουλίες της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκαν σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Κουτσούκου, των Υφυπουργών Έυης Χριστοφιλοπούλου και Βασίλη Κεγκέρογλου, των Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και στελεχών των ασφαλιστικών Ταμείων.

Πρόκειται για νέα βελτιωτική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και μία που αφορά μέτρα “στήριξης” των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν σε συναντήσεις που θα ζητηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, από τους οποίους και θα ζητηθεί η προώθηση των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και των άλλων σχετικών ενεργειών.

Αναλυτικά οι προτάσεις όπως αναλύονται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

1.  Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών Ταμείων.

Όπως εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει η ισχύουσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν είναι αποδοτική, δεν προσφέρει λύση για επαγγελματίες και επιχειρήσεις (ως γνωστόν αυτή προβλέπει 35 δόσεις για παλιές οφειλές και 12 για τις μετά την 31-12-2012), που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες ως αποτέλεσμα της ύφεσης στην οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 300.000 οφειλέτες ελάχιστοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση (υπολογίζονται γύρω στους 12.000).

Διαγράφεται ο κίνδυνος να υπάρξει στο τέλος του 2014 σημαντική υστέρηση εσόδων για τα ασφαλιστικά Ταμεία και μεγάλο έλλειμμα έναντι των προβλεπόμενων στόχων.

Επειδή το πρόβλημα μεγεθύνεται και η λήψη κατασταλτικών μέτρων (αναγκαστικές εκτελέσεις) οδηγεί σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και επαγγελματίες, είναι αναγκαίο να αποφασίσει η Κυβέρνηση μια νέα «γενναία» πρόταση ρύθμισης των οφειλών και να πετύχει την υιοθέτησή της μέσα από τη σχετική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας.

Μόνο έτσι θα καταστεί δυνατόν να αρχίσουν να πληρώνουν οι οφειλέτες, αλλά και να καταβάλλουν και τις τρέχουσες εισφορές, μην έχοντας το άγχος προστίμων, τόκων και κατασχέσεων για τις παλαιότερες.

Το σχέδιο που προτείνουμε έχει ως εξής:

«Για τους οφειλέτες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων, αναστέλλεται η διαδικασία λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων μέχρι την 30-06-2017. Προϋποθέσεις της αναστολής αυτής είναι:

α) η υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών φορέων μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος νόμου.

β) η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1-6-2014 και εφεξής.

γ) η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% επί της κεφαλαιοποιημένης μέχρι την 31-05-2014 συνολικής οφειλής, μετά των αναλογούντων προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων. Το ποσό αυτό σε ότι αφορά το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών καταβάλλεται υποχρεωτικά σε μηνιαία βάση και δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πενήντα ευρώ (50,00) ούτε μεγαλύτερο των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00).

Από την 1-07-2017 παύει η περίοδος αναστολής  των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης   και το υπόλοιπο ποσό της οφειλής εξοφλείται σε 12 μηνιαίες δόσεις, με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου από 8,25% σε 3,25%.»

Σημείωση: Ανάλογη πρωτοβουλία θα υπάρξει και για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.

2.  Μέτρα στήριξης απολυμένων Δημοσίου.

Είναι γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την υλοποίηση της δέσμευσης της χώρας για τις διαθεσιμότητες και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ πίεσε ιδιαίτερα για την έγκαιρη προκήρυξη κάποιων θέσεων στο Δημόσιο και στους φορείς όπου θα επανατοποθετηθούν οι «διαθέσιμοι» Δ. Υ. Αλλά και πρόσφατα δια του Προέδρου Ε. Βενιζέλου έθεσε θέμα για την ανάγκη νέας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας ώστε να αποτραπεί ένας δεύτερος «κύκλος» διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, που θα δημιουργήσει και πάλι γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Σε κάθε περίπτωση και από τις ως τώρα ενέργειες, προκύπτει ένας σημαντικός αριθμός απολυμένων Δ. Υ. , οι οποίοι πρέπει να έχουν το σύνολο της προστασίας και των ευκαιριών επανένταξης στην εργασία, που προβλέπονται και για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικά όμως για τους απολυμένους που είναι άνω των 50-55 ετών που βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο συνταξιοδότησης πρέπει να παρθούν και πρόσθετα μέτρα για να μην οδηγηθούν αυτοί σε επικίνδυνα κοινωνικά αδιέξοδα.

Τρείς είναι οι προτεραιότητές μας:

Α) Η άμεση χορήγηση αποζημιώσεων απόλυσης στους Δ.Υ. που αποχωρούν και η ένταξή τους στο σύνολο των προγραμμάτων ανέργων του ΟΑΕΔ.

Υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΔΜΗΔ που προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ, η οποία όμως ακόμη εκκρεμεί στο ΥΠΟΙΚ .

Το θέμα αυτό τέθηκε πρόσφατα στον Αναπληρωτή Υπουργό Χ. Σταϊκούρα.

Β) Η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης (ως 4 έτη) για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η εξαγορά θα γίνει από τους ενδιαφερόμενους  με διαδικασία δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, ενώ ειδική περίπτωση αποτελούν οι Σχολικοί Φύλακες οι οποίοι έχουν παράσχει για κάποια (ως 5) χρόνια πραγματική εργασία σε δημόσιους φορείς, για την οποία δεν αναγνωρίστηκαν συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Και για το σύνολο των ηλικιωμένων απολυθέντων (Δημοτικοί Αστυνομικοί, ΕΡΤ κλπ)αλλά και για τους Σχολικούς Φύλακες έχουν κατατεθεί σχέδια διατάξεων στα αρμόδια Υπουργεία.

Γ) η επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από ανέργους πρώην ΔΥ (αλλά και άλλους άνεργους).

Σχετική πρόταση έχει κατατεθεί αναλυτικά. Προβλέπεται η επιδότηση 7.000 ευρώ κατά άνεργο για τη δημιουργία και την πρώτη (και τις σχετικές συμβουλευτικές υπηρεσίες) συνεταιριστικών επιχειρήσεων κοινωνικής εργασίας (με τουλάχιστον 5 άνεργους) σε τομείς όπως καθαριότητα, φύλαξη, απασχόληση παιδιών, περίθαλψη ηλικιωμένων, φροντιστήρια κ.α.

Μάλιστα μπορεί να ενεργοποιηθεί το άρθρο του Ν. 4019/2011 που προβλέπει τις Δημόσιες Συμβάσεις Κοινωνικής Αναφοράς για απευθείας αναθέσεις εργασιών από δημόσιους φορείς, σε τέτοιες συνεταιριστικές επιχειρήσεις”.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
22 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
2 ημέρες ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
2 ημέρες ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Η Ελλάδα στον χάρτη των τζιχαντιστών

Η Ελλάδα στον χάρτη των τζιχαντιστών

«Πούτιν και Ποροσένκο θα συνεχίσουν τη συνεργασία για απελευθέρωση κρατουμένων – ομήρων»

«Πούτιν και Ποροσένκο θα συνεχίσουν τη συνεργασία για απελευθέρωση κρατουμένων – ομήρων»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr