• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοιράζει θέσεις με φόντο την επόμενη μέρα στο κόμμα

12 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως αρκετοί από το εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης τους… περιμένουν στην γωνία.
Για τους λόγους αυτούς και για πολλούς άλλους το περιβάλλον Σαμαρά έχει ήδη αρχίσει να «σφάζει» με το βαμβάκι τους επίδοξους δελφίνους που ενδέχεται να διεκδικήσουν ηγετικό ρόλο στο άμεσο μέλλον όποτε τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο το μέγαρο Μαξίμου – λένε οι «κακές γλώσσες» φρόντισε για παράδειγμα να απομακρύνει τον Ν. Δένδια από το δημοφιλές υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να τον μεταφέρει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως ακριβώς έκανε και με τον Μάκη Βορίδη που τον τοποθέτησε στο Υγείας ένα υπουργείο που συγκεντρώνει το θυμό του κόσμου (λόγω των σφοδρών περικοπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
Οι ίδιες «κακές γλώσσες» λένε ότι ο κ. Σαμαράς κρατά εκτός κυβέρνησης τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ στο νέο υπουργικό ο κ. Σαμαράς ξέχασε να συμπεριλάβει κάποιον από το λεγόμενο «Καραμανλικό μπλόκ».

Στέλνει τη Ντόρα στις Βρυξέλλες για να έχει την ησυχία του

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο διορισμός της Ντ. Μπακογιάννη στην Κομισιόν καθαρίζει το εσωκομματικό πεδίο για τον Αντώνη Σαμαρά.

Την εβδομάδα που μας έρχεται θα κλείσει πιθανότατα το ζήτημα του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσουν τη σεναριολογία. Το ραντεβού με τη Ντόρα Μπακογιάννη δύο χρόνια μετά την τελευταία κοινή τους εμφάνιση, φαίνεται πως ήταν το καθοριστικό και ο Αντώνης Σαμαράς θα πει τελικά το “ναι” για το διορισμό της.

Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού επικρατούν πολλές εισηγήσεις σχετικά με το πως θα ήταν καλύτερα να αξιοποιηθεί η επιλογή του προσώπου που θα μετακομίσει στις Βρυξέλλες, ωστόσο φαίνεται να επικρατεί το σενάριο που θέλει να γίνονται κινήσεις πλέον που θα λαμβάνουν υπόψη και το εσωκομματικό πεδίο. Στο εσωτερικό της ΝΔ γίνονται συνεχείς διεργασίες στο παρασκήνιο από απογοητευμένους βουλευτές και κομμένους υπουργούς, οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Τα μηνύματα αυτά έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, που ήδη έχει λάβει τα μέτρα του για μερικούς από τους εμπλεκόμενους.

Σ’ αυτή τη λογική δείχνει να κερδίζει έδαφος το σενάριο που θέλει την κυρία Μπακογιάννη να μετακομίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας ως… αντάλλαγμα στον πρωθυπουργό «εσωκομματική ηρεμία». Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θα καλύψει τα «νώτα» του απέναντι σε ένα κομμάτι που στο παρελθόν τον είχε αμφισβητήσει έντονα, εξασφαλίζοντας πιθανότατα κάποιες στρατηγικές συμμαχίες με πρόσωπα του περιβάλλοντος της κυρίας Μπακογιάννη και μπορούν να παίξουν ρόλο απέναντι στα νέα μέτωπα αμφισβήτησης που διαμορφώνονται εντός της ΝΔ.

Από την πλευρά της, η «ψηλή» δε διαρρέει τίποτα δημόσια, στέλνοντας όμως αρκετά μηνύματα με ιδιαίτερη σημειολογία. Κινήσεις όπως αυτή με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν αλλά και η απρόσμενη επίσκεψή της στο Υπουργείο Εξωτερικών, θέλοντας να κόψει τον αέρα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επιθυμούσε σφόδρα να πάρει τη θέση Επιτρόπου ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, μόνον ως τυχαία περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ο πρώην Υπουργός επανέρχεται επιδιώκοντας να εξελιχθεί σε πόλο εντός της ΝΔ
Στο πολιτικό προσκήνιο επιστρέφει ο Κωστής Χατζηδάκης, λίγο διάστημα μετά την απομάκρυνση του από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο χαμηλών τόνων πολιτικός, πραγματοποίησε συνάντηση για τους συνεργάτες του στο Υπουργείο αλλά και το πολιτικό του γραφείο, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει επαφή και να έρθει κοντά με ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν στις επόμενες κινήσεις του.

Ο Χατζηδάκης, ο οποίος σήμερα διατηρεί σημαντικό μηχανισμό στη Β’ Αθήνας, μελετά προσεκτικά τις εξελίξεις αναμένοντας την απόφαση της κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας την επόμενη πενταετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για το ενδιαφέρον του έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου, από το οποίο πάντως τηρούν σιγή ιχθύος, έπειτα και από το ραντεβού του πρωθυπουργού με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρώην Υπουργός γνωρίζει πως έχει λίγες πιθανότητες να είναι αυτός που θα πάει στις Βρυξέλλες και για το λόγο αυτό ανασυντάσσει το μηχανισμό του, θέλοντας να εξελιχθεί σε πόλο εντός της Νέας Δημοκρατίας σε μία περίοδο που το κόμμα θυμίζει κινούμενη άμμο. Η επόμενη μάχη των εθνικών εκλογών άλλωστε, δείχνει πως θα είναι σφοδρή στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας όπου εκλέγεται ο Χατζηδάκης, οπότε θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πως θα είναι στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις.

Όπως λένε συνεργάτες του, το επόμενο διάστημα ο Κ. Χατζηδάκης αναμένεται να πυκνώσει τις παρεμβάσεις του στα Μέσα, υπερασπιζόμενος το έργο του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και παίρνοντας μέρος στην εσωκομματική συζήτηση για τη διεύρυνση της ΝΔ. Θέση του είναι πως το κόμμα πρέπει να συνεχίσει να έχει φιλελεύθερες καταβολές αποκλείοντας περαιτέρω στροφή προς τα δεξιά, ενώ για το πολιτικό του μέλλον στις συνομιλίες του δείχνει να είναι ξεκάθαρος. Όπως λένε συνομιλητές του, δεν έχει σκοπό να βγει στο αντάρτικο εναντίον της κυβέρνησης αλλά ούτε και να μετέχει στα «δείπνα» που διοργανώνουν τελευταία οι κομμένοι από τον τελευταίο ανασχηματισμό του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχος στο εσωκομματικό «μπρα ντε φερ», διεκδικώντας ρόλο στο τραπέζι για την επόμενη μέρα της ΝΔ. Άλλωστε αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνεις συμμαχίες και κινήσεις συσπείρωσης, όπως επισημαίνει και κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
Slider

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
9 ώρες ago
ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

by admin
2 ημέρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
3 ημέρες ago
Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες
Slider

Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Βίντεο – αναπαράσταση του φόνου της Στέενκαμπ από τον Πιστόριους

Βίντεο - αναπαράσταση του φόνου της Στέενκαμπ από τον Πιστόριους

Σεισμός 4,2R νότια της Κρήτης

Σεισμός 4,2R νότια της Κρήτης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr