• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κακλαμάνης καλεί τον Βενιζέλο να απαντήσει για τα συνεχή ολισθήματα του ΥΠ.ΕΞ

12 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πέντε καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα άφησε ουσιαστικά αναπάντητο το μείζον ζήτημα της πρόκλησης από τη πλευρά της Τουρκίας, η οποία σε επίσημο έγγραφο της χαρακτήρισε ως «εκλιπούσα τη Κυπριακή Δημοκρατία», κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζει, ότι παρά την έντονη αντίδραση, που υπήρξε από την πλευρά της Κύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους, ο Ε. Βενιζέλος δεν απάντησε επί του συγκεκριμένου ζητήματος, γεγονός που αφήνει έκθετη την ελληνική πλευρά, σε ότι αφορά τη διπλωματική υποστήριξη προς την Κύπρο.

Χαρακτηριστικά, ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρει ότι: «Τα συνεχή ολισθήματα του ΥΠ.ΕΞ το τελευταίο διάστημα σε θέματα που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις αλλά και στην εθνική ασφάλεια της χώρας μας πολλαπλασιάζονται και γίνονται πλέον επικίνδυνα ακόμα και για την ενότητα του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο».

Καταλήγει δε: «Το να φτάσουμε όμως στο σημείο ως υπουργείο Εξωτερικών της μητέρας-πατρίδας να «απαιτήσουμε» από την Λευκωσία να «συνετίσει» μία ευρωβουλευτή μέσω μίας ρηματικής διακοίνωσης, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε μία εποχή που κανείς δεν θέλει να θυμάται».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Κύπρος 1974, Κύπρος 2014. Δυστυχώς, μετά από ακριβώς 40 χρόνια και μετά από μία εθνική καταστροφή φαίνεται ότι κάποια παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα για τις πολιτικές ηγεσίες των Αθηνών.
Το να σταθούμε στην τοποθέτηση της Ευρωβουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού Ελένης Θεοχάρους, μίας επιστήμονος εγνωσμένης αξίας και μίας αγωνίστριας για τα δίκαια του Ελληνισμού δεν έχει νόημα, αφού το ζήτημα της επερώτησης διαφεύγει πλέον της ουσίας του Κυπριακού και στέκεται δυστυχώς στα νέα διπλωματικά ήθη, που φαίνεται να ακολουθεί η ηγεσία του ΥΠ.ΕΞ. στην Αθήνα.

Φυσικά, το μείζον είναι η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, με έναν τρόπο ώστε να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του Ελληνισμού και ουδείς είναι δυνατόν να αμφισβητεί τη διαχρονική πρόθεση των ελληνικών κυβερνήσεων επί του θέματος.

Όμως, τα ολισθήματα του ΥΠ.ΕΞ το τελευταίο διάστημα, σε θέματα που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις αλλά και στην εθνική ασφάλεια της χώρας μας, πολλαπλασιάζονται και γίνονται πλέον επικίνδυνα ακόμα και για την ενότητα του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το να υπενθυμίσουμε τη «βασιλικότερη του Βασιλέως» στάση της Αθήνας στα θέματα της Συρίας, της Ουκρανίας αλλά και τη μη επαρκή ενημέρωση για το μέγιστο ζήτημα της καταστροφής των χημικών της Δαμασκού στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη γύρο από την Ελλάδα αποτελεί πλεονασμό.

Το να φτάσουμε όμως στο σημείο ως υπουργείο Εξωτερικών της μητέρας-πατρίδας να «απαιτήσουμε» από την Λευκωσία να «συνετίσει» μία ευρωβουλευτή μέσω μίας ρηματικής διακοίνωσης, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε μία εποχή που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

– Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης, η οποία επιδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία;

– O υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έδρασε σε συνεννόηση με τον φυσικό προϊστάμενό του ή κινήθηκε αυτοβούλως;

– Γιατί ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν ακολουθεί την ίδια «αποφασιστική» στάση απέναντι στις έκνομες ενέργειες και προσβολές της Τουρκίας προς την νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου και κατ’ επέκταση τον Ελληνισμό;

– Αντιλαμβάνεται ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ότι με τέτοιου είδους αψυχολόγητες (;) ενέργειες υποβιβάζει τη σχέση Αθήνας-Λευκωσίας σε επίπεδο τυπικών διακρατικών σχέσεων δύο διαφορετικών εθνών-κρατών; Ή μήπως ο κυπριακός Ελληνισμός, για τον ίδιο, δεν είναι και αυτός μέρος του εθνικού κορμού;

– Τέλος, αντιλαμβάνεται ο υπουργός Εξωτερικών, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως οι διακρατικές σχέσεις και ειδικά δύο αδελφικών κρατών δεν προσομοιάζουν σε εσωτερικές πολιτικές;

Πηγή: Hellasforce

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΒΟΜΒΕΣ Σαλμά για Novartis, Γεωργιάδη και «υπόθαλψη της ακρίβειας από τον Μητσοτάκη
Slider

ΒΟΜΒΕΣ Σαλμά για Novartis, Γεωργιάδη και «υπόθαλψη της ακρίβειας από τον Μητσοτάκη

by admin
6 ώρες ago
ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
1 ημέρα ago
ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

by admin
3 ημέρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Παραιτήθηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Παραιτήθηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Παράξενα συμπτώματα που σημαίνουν… καρκίνος

Παράξενα συμπτώματα που σημαίνουν... καρκίνος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr