Ανησυχούν διότι όπως λένε, «μια τέτοια πράξη θα τους αφήσει έξω από το διοικητικό έλεγχο της Χιμάρας». Για το σκοπό αυτό, έχουνε στείλει μια επιστολή- αναφορά προς τον Αλβανό Υπουργό Bledar Cuci.
Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:
Είμαστε πάνω από 200 οικογένειες, και ζούμε στην πόλη των Αγίων Σαράντα, περιοχή στην Ρετζέπι αρ.4 . Σας μεταφέρουμε την ανησυχία μας που κρατάει πολλά χρόνια, ότι παρά τις προσπάθειες το πρόβλημα μας παραμένει άλυτο από παραλήψεις προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά και υποσχέσεις πως θα αποκατασταθεί με κάποιο νόμο η αδικία εις βάρος της γειτονιάς μας, και που το ήμισυ της γειτονιάς ανήκει ακόμη και σήμερα στα διοικητικά όρια του Λούκοβο.
Το πρόβλημα αρχίζει από το 2008 με την απόφαση που ελήφθη από την τότε κυβέρνηση η οποία ήταν μεροληπτική, καθώς δεν προηγήθηκε διαβούλευση με μας αλλά και την συγκατάθεση των νόμιμων δομών των διοικητικών μονάδων του δήμου των Αγίων Σαράντα για την διαχείριση του εδάφους.
Για το πρόβλημα αυτό, υπάρχουν τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που ενέκρινε επίσης το νομό, για τα αγροτεμάχια όπου στο οικόπεδο 4 που πέρασε στο Λούκοβο, βρίσκονται περίπου 80 οικογένειες, όπου στο κέντρο της συνοικίας έχει κτιστεί το τζαμί ( Τεκέ), “Reshat Dede Baba Bardhi”.
Επειδή σήμερα είμαστε πριν από το νέα Διοικητική Εδαφική Μεταρρύθμιση ανησυχούμε και ζητάμε με την παρούσα επιστολή να ενταχθούμε στο Δήμο της Χιμάρας.
Πηγή: www.himara.gr
Πηγή: Hellasforce






