• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανασφάλιστος υπερήλικας στον πρωθυπουργό: Με καταδικάζετε σε θάνατο

12 έτη ago
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από υπερήλικα συμπολίτη μας, που «καταδίκασε σε θάνατο» η κυβέρνηση για 31 ολόκληρα ευρώ!

Ο καρδιοπαθής Σ.Α., ο οποίος πέρασε τα νιάτα του στο εξωτερικό ως μετανάστης, επέστρεψε στη πατρίδα του και στην ηλικία των 71 ετών καλείται να επιβιώσει με το «υπέρογκο» ποσό των 31 ευρώ το μήνα!

Σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύει η «Ροδιακή», ο υπερήλικας παραδέχεται πως είναι και ο ίδιος υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα έχει δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, όπως τονίζει, και τώρα το κόμμα του τον «πληρώνει» κόβοντας του την σύνταξη.

Πρόκειται για περίπτωση ανασφάλιστου υπερήλικα, που έπαιρνε από τον ΟΓΑ σύνταξη της τάξης των 342 ευρώ το μήνα, η οποία τώρα κόβεται από το «εύσπλαχνο» ελληνικό κράτος, που… ανακάλυψε ότι ο 71χρονος λαμβάνει σύνταξη 31 ευρώ το μήνα από τον Καναδά, όπου είχε μεταναστεύσει σε ηλικία 19 ετών.

Ο 71χρονος απευθύνθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ενημερώθηκε ότι η διακοπή της συνταξιοδότησής του, οφείλεται στην εφαρμογή του νόμου 4093/12 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) που προβλέπει ότι ο ΟΓΑ οφείλει να διακόψει τη σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα σε όσους λαμβάνουν σύνταξη από άλλο Ταμείο. Έστω και 31 ευρώ… Ανάλογες περιπτώσεις είναι και αυτές των συμπολιτών μας που λαμβάνουν τη σύνταξη Εθνικής Αντίστασης.

Η κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν δεσμευτεί ότι θα αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος των ανασφάλιστων υπερηλίκων, με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο, η λύση παραμένει στα χαρτιά…

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο 71χρονος, επικοινώνησε και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Καναδά κι όταν ζήτησε να του διακόψουν τη σύνταξη ώστε να μπορεί να λαμβάνει τα 242 ευρώ από τον ΟΓΑ, του είπαν: «κύριε εδώ έχουμε σοβαρό κράτος, εργαστήκατε, κάποια χρόνια και τώρα που συμπληρώσατε το όριο ηλικίας σας δικαιούστε αυτό το ποσό. Έχουμε κρατικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να σας κόψουμε τη σύμβαση. Κοιτάξτε να πείσετε και το δικό σας κράτος να σοβαρευτεί!».

Ο 71χρονος αποφάσισε να απευθυνθεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας.

Διαβάστε την επιστολή που δημοσίευσε η «Ροδιακή»:

Αγαπητέ πρόεδρε, θέλω να μάθετε την αληθινή μου ατυχία. Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που για αυτήν έχω δώσει προσωπικά μεγάλους αγώνες, με «πληρώνει» σήμερα, κόβοντάς μου τη σύνταξη των 342 ευρώ που έπαιρνα, από τις 23 Δεκεμβρίου 2013. Η δικαιολογία είναι ότι επειδή παίρνω σύνταξη 31 ευρώ από τον Καναδά στον οποίο εργάστηκα όταν είχα μεταναστεύσει από τα 19 μου χρόνια μέχρι τα 27 μου χρόνια που επέστρεψα στη Ρόδο.
Ουσιαστικά με καταδικάζετε σε θάνατο. Σήμερα, τόσους μήνες μετά, όπου κι αν πήγα ότι κι αν έκανα κανείς δεν μου έδωσε λύση. Μου είπαν έτσι λέει ο νόμος. Κι εγώ τους έλεγα ότι τους νόμους τους φτιάχνετε εσείς.

Πρέπει να σας αναφέρω, ότι είμαι καρδιοπαθής. Κι ότι επίσης είμαι άνθρωπος. Και πρέπει να φάω, να ντυθώ, να πληρώσω το νερό και το ρεύμα στο σπίτι μου. Με 31 ευρώ το μήνα, τίποτα από αυτά δεν γίνεται ούτε στο ελάχιστο.
Με το νόμο αυτό, που αδικεί κατάφωρα εμένα και πολλούς άλλους φαντάζομαι, μου στέρησαν το χαμόγελο. Μου διέλυσαν την καθημερινή μου ζωή.

Η κυβέρνηση με εγκατέλειψε. Λυπάμαι που είμαι Έλληνας και που επέστρεψα στη χώρα και στο νησί μου. Η κυβέρνηση κύριε Σαμαρά και η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς αν δεν λειτουργήσει με ευαισθησία για ανθρώπους σαν κι εμένα θα διαλυθεί.

Σας ικετεύω κύριε Σαμαρά να κοιτάξετε σήμερα κιόλας το ζήτημα αυτό και να αναθεωρήσετε με άλλο νόμο την αδικία αυτή. Σε άλλη περίπτωση κανείς δεν πρόκειται ν’ αντέξει..!».
Σας ευχαριστώ από τη Ρόδο

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή
Slider

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή

by admin
2 εβδομάδες ago
Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.

by admin
2 εβδομάδες ago
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου
Slider

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου

by admin
1 μήνα ago
Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη
Slider

Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Ουκρανία: Αρχίζουν οι εργασίες περισυλλογής στο σημείο της συντριβής του Boeing 777

Ουκρανία: Αρχίζουν οι εργασίες περισυλλογής στο σημείο της συντριβής του Boeing 777

Έμπολα: Τρόποι μετάδοσης, συμπτώματα, ποσοστό θνησιμότητας

Έμπολα: Τρόποι μετάδοσης, συμπτώματα, ποσοστό θνησιμότητας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr