Η Rheinmetall θα προμήθευε το σύστημα προσομοίωσης μάχης (simulator). Το κέντρο θα ήταν παρόμοιο με το Gefechtsübungszentrum Heer (GÜZ) του γερμανικού Στρατού. Η εταιρία χάνει 100 εκατομμύρια ευρώ από αυτή την εξέλιξη, αλλά η μακροπρόθεσμη ζημιά είναι στην αξιοπιστία της όπως και της συνολικής γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας. Ένας πελάτης δεν μπορεί να έχει πια γερμανική εγγύηση ότι αυτό που θα επιλέξει από γερμανική εταιρία, θα το παραλάβει επίσης. Οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχουν πλήξει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (ίσως όχι ακόμη την γαλλική) διότι τώρα υπάρχει προηγούμενο ότι αν θέλουν μπορούν να υποχρεώσουν τις ευρωπαϊκές χώρες να μην τιμήσουν την υπογραφή τους και να μην παραδώσουν αυτά που δεσμεύθηκαν μετά από διαγωνισμό. Με το πρόσχημα των κυρώσεων.
Η γαλλική βιομηχανία φαίνεται ότι αυτό το έχει συνειδητοποιήσει και δεν υποχωρεί στην πώληση δύο ελικοπτεροφόρων αποβατικών σκαφών Mistral για προβολή ισχύος, με το πρώτο να παραδίδεται στη Ρωσία τον Οκτώβριο. Οι ΗΠΑ πια θα μπορούν να πείσουν τρίτες χώρες ότι αυτές μόνο μπορούν να εγγυηθούν παράδοση οπλικών συστημάτων γιατί «οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν αν μπουν κυρώσεις».
Πάντως, οι Ρώσοι έχουν υπέροχο πεδίο αντίδρασης κατά της Γερμανίας (η οποία πάντοτε τους «πουλάει» υπέρ των ΗΠΑ), αρκεί να βρουν προβλήματα ασφαλείας σε γερμανικά αυτοκίνητα (Μερσεντές, κλπ, κλπ) και να απαγορεύσουν εισαγωγές γερμανικών αυτοκινήτων. Θα βουλιάξει η Γερμανία.
Πηγή: Hellasforce