• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δηλώνει παρών… Ο δικός μας που είναι;

12 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
τοποθετήσεών τους, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, «να προσέλθουν σε παραγωγικές συζητήσεις, με σκοπό τη σύναψη ενός νομοσχεδίου που θα είναι υποφερτό και ανεκτό», εισηγούμενος την ίδια στιγμή όπως τα στεγαστικά δάνεια, είτε πρώτης είτε δεύτερης κατοικίας τα οποία «αποτελούν μόνον το 15% των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είτε να εξαιρεθούν προσωρινά από το νομοσχέδιο, είτε να συμπεριληφθούν με ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο καθεστώς, κάτω από το οποίο θα δίνεται χρονικό περιθώριο στους δανειζόμενους να βρουν λύσεις.

Ανέφερε επίσης ότι «μας απομένει πολύ λίγος χρόνος για να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας» και εξέφρασε ανησυχία ότι «αν δεν καταλήξουμε συλλογικά σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο να διαπραγματευτούμε, θα φτάσουμε στην υστάτη και τότε θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, με τους μεν να λένε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε και τους δε να επικαλούνται τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο αλλά αναγκάστηκαν να το ψηφίσουν επειδή το πιστόλι ήταν στον κρόταφο».

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα των εκποιήσεων, ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι η απλή λαϊκιστική προσέγγιση και επίκληση της προστασίας του πολίτη δεν οδηγεί σε νομοσχέδιο αλλά σε βαρύγδουπους λόγους. «Πρέπει πρακτικά να συζητηθούν οι λεπτομέρειες με σκοπό να καταλήξουν σε κάτι ουσιαστικό και όχι απλά να τείνουν σε διαφωνίες. Μόνον τότε θα καταφέρουμε να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο εφόσον θα υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις θα μπορεί η Κυβέρνηση με βάση αυτό να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας επιτυχώς» τονίζει, προσθέτοντας ότι «η ομοφωνία Κυβερνήσεως και κομμάτων θα πείσει τους δανειστές μας να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να συμβιβαστούν».

Δηλώνει την ίδια στιγμή παρών και έτοιμος να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια και να υποστηρίξει όποιο νομοσχέδιο προκύψει από τέτοιες συλλογικές διαβουλεύσεις, όσο σκληρό και επώδυνο και αν είναι, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην κυβέρνηση για να το διαπραγματευτεί με τους δανειστές επιτυχώς.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι ουδείς επιθυμεί να υποστηρίξει τον οποιοδήποτε δανειζόμενο στο να αγνοήσει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες, αναφέροντας ότι «είναι τα χρήματα κάποιων άλλων ανθρώπων που πήρε ως δάνειο μέσω της τράπεζας και θα είναι κατάφωρη αδικία να επιτρέψουμε να χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τα λεφτά τους για δεύτερη φορά».

Αναφέρει ακολούθως ότι εκείνο που συγκεκριμένα ανησυχεί το λαό είναι τα στεγαστικά δάνεια, είτε πρώτης είτε δεύτερης κατοικίας τα οποία «αποτελούν μόνον το 15% των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δεν είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της πορείας της οικονομίας».

«Ας προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, αυτά είτε να τα εξαιρέσουμε προσωρινά από το νομοσχέδιο, είτε να τα συμπεριλάβουμε με ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο καθεστώς, κάτω από το οποίο θα δίνεται χρονικό περιθώριο στους δανειζόμενους να βρουν λύσεις. Αν μη τι άλλο, να τους δοθεί χρόνος να προσπαθήσουν οι ίδιοι να τα εκποιήσουν ή να ανακάμψουν με τις δουλειές τους για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του» αναφέρει, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι «πολλοί συμπατριώτες μας είναι άνεργοι, ή το εισόδημά τους έχει μειωθεί αισθητά χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι γι’ αυτό».

Σημειώνει τέλος πως «αν καταφέρουμε επιτέλους να ενωθούμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό συλλογικά, τότε θα δώσουμε πολύ δυνατά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις» και πως «θα είναι εφικτό, ακόμα και να επαναδιαπραγματευθούμε και αυτό το ίδιο το Μνημόνιο» καθώς «θα καταλάβουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων ότι μας αδίκησαν και μας περιφρόνησαν και ότι πρέπει να επανορθώσουν».
philenews / ΚΥΠΕ

Πηγή: Hellasforce

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
ΦΩΤΟ-Αμφίπολη-Nέα ευρήματα έρχονται στο φως

ΦΩΤΟ-Αμφίπολη-Nέα ευρήματα έρχονται στο φως

Απελευθέρωσαν Αμερικανό δημοσιογράφο οι τζιχαντιστές

Απελευθέρωσαν Αμερικανό δημοσιογράφο οι τζιχαντιστές

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr