ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

40 ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Αυγ 2014 - 7:25

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 40 ήδη είναι νεκρά.40 παιδιά της μειονότητας των Yazidis δολοφόνησε το Ισλαμικό Κράτος κατά την επίθεσή του στην περιοχή της Sinjar στο Β Ιράκ.

irak_447953_large

“Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες που δέχθηκε η Unicef, ο θάνατος αυτών των παιδιών της μειονότητας των yazidie είναι το άμεσο αποτέλεσμα της βίας των εκτοπισμών, και της αφυδάτωσης αυτών των 2 τελευταίων ημερών” ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η (Unicef).Την Κυριακή οι εξτρεμιστές του Ισλ.Κρ. πήραν τον έλεγχο της πόλης Sinjar που μέχρι τότε την κατείχαν οι Κούρδοι. Η πόλη βρίσκεται μεταξύ των συνόρων με τη Συρία και τη Μοσούλη και είναι εστία των Yazidis, κουρδόφωνη μειονότητα. Η επίθεση των τζιχαντιστών εξώθησε σε φυγή 200.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Αρκετοί διέφυγαν προς τα βουνά. (l orient le jour)

« Οι οικογένειες που έφυγαν έχουν επείγουσα ανάγκη από βοήθεια κυρίως τα 25000 παιδιά που έκτοτε περιπλανώνται στα βουνά.Ιδιαίτερα έχουν ανα΄γκη από νερό και υπηρεσίες υγειινής» ανέφερε η Unicef. (Dreuz.info 5.08.14)Το PKK κάλεσε τους κούρδους του Ιράκ να αντιμετωπίσουν από κοινού τον κίνδυνο και υποσχέθηκε ότι σε αυτήν την επρίπτωση θ΄ανακτήσουν άμεσα την πόλη.injured1608AP_468x299

H πιο σημαντική μειονότητα των Yazidis βρίσκεται στο Ιράκ περίπου 100.000 με 600.000.Πολλοί χιλίαδες Yazidis κατοικούν επίσης σε Συρία,Τουρκία,Αρμενία,Γεωργία.Ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία.Στην Γερμανία είναι 40.000.Η πίστη τρους γεννήθηκε στη Μεσοποταμία πριν 4.000 χρόνια. Οι πεποιθήσεις τους είναι συναφείς με τον ζωροαστρισμό αλλά έχουν ενσωματώσει στοιχεία από ισλάμ και χριστιανισμό. Προσεύχονται στο Θεό προς την κατεύθυνση του ήλιου και τιμούν 7 αγγέλους εκ των οποίων ο πιο σημαντικός είναι ο Melek Taous ή ο άγγελος-Paon.Η παράδοσή τους απαγορεύει γάμους με άτομα εκτός της κοινότητας.

Στις πρακτικές τους δεν τρώνε γαλακτομικά και δεν φορούν μπλε.Οι φανατικoί μουσουλμάνοι θεωρούν τον Paon δαιμονική φιγούρα και τους Yazidis ως σατανολάτρες. (dh)

dimpenews

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr