ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

6 δηλητηριώδη φυτά που όλοι τα τρώμε

ΥΓΕΙΑ. - 20 Οκτ 2019 - 14:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Κάθε μέρα τρώμε τροφές που παράγει η φύση και είναι 100% φυσικές, όμως πολλά από αυτά μπορεί να μεταφέρουν θανατηφόρες δηλητηριώδης ουσίες. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να τις τρώμε ή ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να τις καταναλώνουμε, όμως μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην κατανάλωση του σωστού μέρους αυτών των φυτών.

Η λίστα με τα 6 δηλητηριώδη φυτά που τρώμε και μας αρέσουν

Μανιτάρια

6 δηλητηριώδη φυτά που όλοι τα τρώμε

Τα μανιτάρια είναι αρκετά νόστιμα, και είναι πρώτα στη λίστα μας με τα δηλητηριώδη φυτά που τρώμε, αυτό γιατί κάποιες ποικιλίες τους μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Υπάρχουν βέβαια μερικά σημάδια που δείχνουν ότι τα μανιτάρια είναι δηλητηριώδη, αλλά να θυμάστε ότι όσα είναι άγνωστης προέλευσης θεωρούνται επικίνδυνα για να φαγωθούν. Τα δηλητηριώδη μανιτάρια έχουν λευκά βράγχια, ενώ τα φαγώσιμα έχουν επίπεδη κεφαλή χωρίς φουσκάλες  και ροζ / μαύρα βράγχια. Την επόμενη φορά που θα τα μαγειρέψετε, θυμηθείτε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι από την ίδια οικογένεια με τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ροδάκινα και φυσικά είναι ένα πολύ δημοφιλές φρούτο. Όταν όμως οι σπόροι από το κεράσι συνθλίβονται και τα μασήσετε τότε παράγεται υδροκυάνιο, το οποίο είναι πραγματικά δηλητηριώδες. Την επόμενη φορά που θα φάτε κεράσια μη μασήσετε ή πιπιλίσετε τα κουκούτσια του.

Μήλα

Τα μήλα είναι πραγματικά υπέροχα φρούτα και αρκετά γευστικά με πολλά οφέλη για τη υγεία, όμως οι σπόροι τους περιέχουν μικρές κυανιούχες δόσεις. Παρά το γεγονός ότι μπορούμε να τρώμε μερικά κουκούτσια μήλου, αν όμως το παρακάνουμε μπορεί ακόμα και να δηλητηριαστούμε.

Καστορέλαιο

6 δηλητηριώδη φυτά που όλοι τα τρώμε

Μόνο ένας κόκκος από το φυτό ρίκινος (που παράγεται το καστορέλαιο) είναι αρκετό για να σκοτώσει ένα παιδί, μεγαλύτερες ποσότητες είναι ικανές να σκοτώσουν έναν ενήλικα. Ο κόκκος του περιέχει ρικίνη, μια ουσία η οποία είναι από τα πιο ισχυρά δηλητήρια στον κόσμο. Ευτυχώς οι άνθρωποι αγοράζουν το καστορέλαιο κατεργασμένο και τροποποιημένο έτσι η χρήση του είναι ασφαλής.

Ντομάτες

Οι μίσχοι και τα φύλλα της ντομάτας περιέχουν γλυκοαλκαλοειδή, μια χημική ουσία που προκαλεί στοματικές διαταραχές και νευρικότητα, αυτός είναι και ο λόγος που τις συμπεριλάβαμε στη λίστα με τα δηλητηριώδη φυτά που καταναλώνουμε. Την επόμενη φορά που θα φάτε μια ντομάτα μη ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα κοτσάνια και τα φύλλα της.

Πατάτες

Οι μίσχοι και τα φύλλα που έχουν οι πατάτες περιέχουν δηλητηριώδης ουσίες, ακόμη και η ίδια η πατάτα περιέχει από αυτό και τότε αποκτά ένα πράσινο χρώμα. Η δηλητηρίαση από πατάτα είναι σπάνια, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να συμβεί. Αφαιρέστε τα κοτσάνια πριν τις φάτε και φυσικά δε μπορούμε να πιούμε κάποιο ρόφημα με τα φύλλα της.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…