ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

$67 «σκιώδη» τρις κυκλοφορούν οι τράπεζες!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 19 Νοέ 2012 - 10:50

Οι τράπεζες που διέλυσαν την παγκόσμια οικονομία και έριξαν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια κυκλοφορούν περίπου $67 «σκιώδη» ΤΡΙΣ!

Το ποσό είναι αυξημένο κατά ..6 τρις σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση, όσο δηλαδή είναι η
διάσωση όλων των χωρών της Ευρωζώνης με τη Γαλλία μαζί και περισσεύουν και… ρέστα!

Την έρευνα έκανε το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επισημαίνοντας ότι το μέγεθος του σκιώδους τραπεζικού συστήματος, που περιλαμβάνει δραστηριότητες των money market funds, μονογραμμικών ασφαλιστών και επενδυτικών οχημάτων εκτός ισολογισμού, «μπορεί να δημιουργήσει συστημικά ρίσκα» και να «ενισχύσει τις αντιδράσεις της αγοράς, όταν η ρευστότητα στην αγορά είναι ανεπαρκής».

Τι προτείνει; Τραπεζική εποπτεία και ελεγκτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο. Τι σημαίνει; Πρώτο στάδιο τραπεζικής ενοποίησης σε διεθνές επίπεδο, που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες αρχικά από την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ το έχουν ήδη, μένει η Ασία και η Αφρική.

kostasxan

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr