ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

75% των πολιτών στην Α.Ουκρανία έχει ψηφίσει στο δημοψήφισμα – Λύσσα από ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ. - 11 Μαΐ 2014 - 16:03
Loading...

«Προβλήματα ψήφου προκύπτουν σε περιοχές όπου ο ουκρανικός στρατός εμποδίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως στο Σβάτοβο και το Μπελοκουράκινο» προσθέτουν.

Τα εκλογικά κέντρα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ, της Κυριακής. Τα πρώτα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται ότι μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής στο Ντονέτσκ, οι διοργανωτές του σχεδιάζουν να συγκαλέσουν περιφερειακό συνέδριο αξιωματούχων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του «πολιτισμένου διαζυγίου» με τις αρχές του Κιέβου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπόρις Λιτβίνοφ, συντονιστής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του Ντονέτσκ.

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τους διοργανωτές αυτών των δημοψηφισμάτων ότι «ενήργησαν κατά παράβαση του ουκρανικού συντάγματος και των νόμων.» «Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ και οι ΗΠΑ απορριπτουν το δημοψήφισμα με σχετική δήλωση της Τ.Ψάκι.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter