• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλος για τα πετρέλαιά μας: Συνωστισμός μνηστήρων για τα 20 οικόπεδα

12 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Greece Mega Project» παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στο Λονδίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

«Πρόκειται για ιστορική ημέρα, το ορόσημο για το ταξίδι της Ελλάδας, προκειμένου να καταστεί σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο υπουργός, απευθυνόμενος σε περίπου 180 στελέχη από 40 πετρελαϊκές και άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, όπως η Shell, η Total, η BP, η ExxonMobil, η Chevron, η Statoil, η Repsol κ.ά.

Η προκήρυξη με τους διαγωνισμούς για τα ένδεκα μπλοκ του Ιονίου και τα εννέα νότια της Κρήτης πρόκειται να δημοσιευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα, εντός του τρέχοντος τριμήνου, στην εφημερίδα της Ε.Ε.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, παρουσιάστηκαν στοιχεία για όλα τα μπλοκ, που καλύπτουν μία έκταση 225.000 τετρ. χλμ στη θαλάσσια περιοχή που ξεκινά νοτιο-δυτικά της Κέρκυρας, κατεβαίνει δυτικά της Κεφαλλονιάς και νότια της Πελοποννήσου και καλύπτει τη θάλασσα νότια και δυτικά της Κρήτης.

Πακέτα δεδομένων

Ο εκπρόσωπος της νορβηγικής PGS, Oystein Lie, της εταιρείας που υλοποίησε τις σεισμικές έρευνες από τον Οκτώβριο του 2012 ως τον Μάρτιο 2013 και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα γεωφυσικών διασκοπήσεων συνολικού μήκους άνω των 32.000 χλμ, παρουσίασε ορισμένες χαρακτηριστικές γραμμές με τις αντίστοιχες γεωλογικές τομές δυτικά της Κέρκυρας και νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αγοράσουν πακέτα δεδομένων, τα οποία να αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 1.500 χλμ σεισμικών γραμμών, ενώ για την κατάθεση προσφοράς στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει αγοραστεί όλο το πακέτο δεδομένων για κάθε μπλοκ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πλήρες πακέτο πωλείται γύρω στα 6 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα το έχουν αγοράσει λιγότερο από 10 εταιρείες. Ας σημειωθεί ότι η PGS έχει χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τις σεισμικές έρευνες και τα έσοδά της θα προέλθουν από τις πωλήσεις των πακέτων αυτών, ενώ ένα μέρος των εσόδων θα περιέλθει στο Δημόσιο.

Τα μπλοκ βρίσκονται μακριά από τις ακτές, ούτως ώστε, οι ερευνητικές εργασίες να μη διαταράξουν τις τουριστικές περιοχές.

Για τον προσδιορισμό τους έχουν ληφθεί υπόψη περισσότερες από 50 παράμετροι, από το βάθος της θάλασσας και τη γεωλογία ως τις περιβαλλοντικές συνθήκες με βάση την σε εξέλιξη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Για κάθε μπλοκ θα πρέπει να κατατεθεί ξεχωριστή αίτηση από ενδιαφερόμενη εταιρεία ή κοινοπραξία, που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Κρήτη

Σε αντίθεση με το Ιόνιο, όπου τα ερευνητικά δεδομένα είναι πυκνά και υπάρχουν γεωλογικές αναλογίες με γειτονικά κοιτάσματα της Ιταλίας και της Αλβανίας, η εικόνα για την Κρήτη είναι αρκετά πιο ασαφής.

Οι έρευνες που διεξήγαγε η PGS, σε μία αχαρτογράφητη ως τότε περιοχή, έγιναν σε αραιές γραμμές, με αποτέλεσμα η έκταση των προς παραχώρηση μπλοκ να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τα οικόπεδα του Ιονίου. Εκτιμάται δε ότι θα χρειαστούν πολύ περισσότερες έρευνες από τους ενδιαφερομένους για να προχωρήσουν, σε σχέση με τα οικόπεδα του Ιονίου.

Στην παρουσίαση η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΔΕΥ, Σοφία Σταματάκη αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης, με ειδική μνεία στο νομοθετικό πλαίσιο, τις τεχνικές προδιαγραφές, το φορολογικό καθεστώς, τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του διαγωνισμού.

Οι εκπρόσωποι του γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου BEICIP, Bernard Colleta και Veronique Carayon, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ερμηνείας των διασκοπήσεων, με ταυτόχρονη παρουσίαση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε.

Workstations

Εκτός από τους εκπροσώπους των ξένων πετρελαϊκών εταιρειών την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη των ΕΛΠΕ και της Energean Oil&Gas), τραπεζικών ιδρυμάτων, εταιρειών παροχής συμβουλών κ.λπ., ενώ συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κ. Μαθιουδάκης.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν της Τρίτης, εξάλλου, οι εξειδικευμένες ενημερώσεις των εταιρειών από τις τριμελείς ομάδες που συγκροτήθηκαν με τη συμμετοχή στελεχών του ΥΠΕΚΑ, της PGS και του BEICIP, σε workstations, εγκατεστημένα για τον σκοπό αυτό στις αίθουσες του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου. Οι ενημερώσεις αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα.

Πηγή: Ημερησία

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
4 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
6 ημέρες ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δόγμα του σοκ από συνεργάτη του Soros: Έρχεται το τέλος, τα πούλησα όλα – Εφιαλτική πρόβλεψη για το κραχ στις αγορές

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Ο Κικίλιας συμμετείχε σε επιχείρηση-σκούπα

Ο Κικίλιας συμμετείχε σε επιχείρηση-σκούπα

Έτσι παίζουν τα παιδιά σε κάθε γωνιά της γης

Έτσι παίζουν τα παιδιά σε κάθε γωνιά της γης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr