• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Φράγκος: “Ελλάδα – Τουρκία να τα βρουν και μετά να μειώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις” – BINTEO

13 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
2
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κάθε χρόνο υπάρχουν νέες απειλές και κάθε χρόνο υπάρχουν και λιγότερα χρήματα για να τις αντιμετωπίσουμε. Πώς μπορεί η έξυπνη άμυνα να λειτουργήσει υπό τέτοια πίεση;
Το περιοδικό του ΝΑΤΟ “NATO Review” εξετάζει πώς δύο μέλη η Ελλάδα και η Τουρκία θα
μπορούσαν να ειναι υποψήφιοι στην Έξυπνη Άμυνα.

Στις συνεντεύξεις ειναι κάποιες γνωστές προσωπικότητες του χώρου της άμυνας και της εξωτερικης πολιτικής, ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος, ο κύριος Θάνος Ντόκος Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ όπως και ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ.

Σύμφωνα με τον Θάνο Ντόκο διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ ακόμη και χωρίς την κρίση η Ελλάδα θα χρειαστεί μια σημαντική μεταρρύθμιση της αμυντικής πολιτικής της και του στρατιωτικού μηχανισμου της για το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ ωστόσο τονίζει αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα. Πολλά έχουν αλλάξει σε αυτο το μέρος του κόσμου δηλώνει όπως και οι ανάγκες άμυνας, τα μέσα και οι τεχνολογίες και τώρα με ακόμη πιο περιορισμένα οικονομικά μέσα χρειάζεται να γίνει μια σημαντική αλλαγή.

Στις δηλώσεις του ο πρώην Α/ΦΕΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος αναφέρει οτι όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να ξοδεύουν τουλάχιστον 2% του εθνικού τους προυπολογισμου, επειδή όπως εξηγεί, πρέπει να έχουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, οχι μόνο για να προστατεύουν τις ίδιες αλλα και για να έχουν τον έλεγχο παγκοσμίων προβλημάτων.

Ωστόσο υπάρχουν βέβαια και νέα προβλήματα όπως ειναι οι φυσικές καταστροφές, οι μετακινήσεις πληθυσμών αλλα και προβλήματα οργανωμένου εγκλήματος ή ακόμη και τρομοκρατίας δηλώνει ο κύριος Ντόκος. Η Al queda όπως εξηγεί μπορεί να μην ειναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι αλλα η τρομοκρατία ειναι, οπότε χρειάζονται ένοπλες δυνάμεις με πολλές δυνατότητες που να μπορουν να μετακινηθούν εύκολα και που έχουν πολλαπλές ικανότητες.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ υπογραμμίζει οτι η Τουρκία υποστηρίζει το πρόγραμμα Έξυπνης Άμυνας του ΝΑΤΟ απο την αρχή και επισημαίνει ωστόσο οτι στο πρόγραμμα της Έξυπνης Άμυνας ο στόχος δεν ειναι να μειώσουμε τα έξοδα αλλα να ξοδεύουμε τα χρήματα πιο αποτελεσματικά. Δίνει ως παράδειγμα την κατασκευή των αεροσκαφών F35 CSF μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετείχαν πολλές χώρες.

Βέβαια ενα απο τα πιθανά εμπόδια σε αυτόν τον τομέα της Έξυπνης Άμυνας ειναι το οτι απαιτείται απο τις χώρες μέλη να “μοιράζονται” σε ένα τομέα που ειναι καθαρά εθνικός.

Σύμφωνα με τον Sinan Ulgen Ερευνητή στο Carnegie Europe για να σκεφτουν δημιουργικά και να δουλέψουν μαζί κάποιες απο αυτές τις χώρες θα πρέπει να λύσουν ορισμένες απο τις “διαφορές” τους που παραμένουν στο τραπέζι, καθώς για να δημιουργηθεί μια πολυ πιο φιλόδοξη ατζέντα μεταξύ δυο χωρών στον τομέα της Έξυπνης Άμυνας ειναι απαραίτητο οι δυο χώρες να εμπιστεύονται η μια την αλλη.

Ο κύριος Ντόκος βλέπει τα πράγματα πολυ πιο απλά και δηλώνει στο ΝΑΤΟ Review “Δεν περιμένω αυτή η κυβέρνηση ή ακόμη και η επόμενη να καταβάλει πολλές προσπάθειες για την εξωτερική πολιτική. Ειναι ατυχές γιατί ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει ό, τι και να κάνουμε . Στην Ελλάδα μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις αν παραμελήσουμε την εξωτερική πολιτική για πάρα πολύ καιρό. “

Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να λύσουν τα προβλήματα τους επισημαίνει ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Φράγκος, “να βρούν λυσεις και μετά να μειώσουν τις ενοπλες δυνάμεις και να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα. Αυτο να γίνει για τους άλλους, για τα παιδιά τους και για το μέλλον.”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΑΤΟ REVIEW


http://www.onalert.gr/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μάικ Άνταμς: Υπνοβατώντας προς μια Παγκόσμια Καταστροφή: Ο Πόλεμος Απειλεί τις Υποδομές που Κρατούν Δισεκατομμύρια Ανθρώπους Ζωντανούς
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μάικ Άνταμς: Υπνοβατώντας προς μια Παγκόσμια Καταστροφή: Ο Πόλεμος Απειλεί τις Υποδομές που Κρατούν Δισεκατομμύρια Ανθρώπους Ζωντανούς

by admin
1 ημέρα ago
Διονύσης Μακρής: Οι νέες ταυτότητες φέρνουν… πόλεμο!
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Οι νέες ταυτότητες φέρνουν… πόλεμο!

by admin
1 ημέρα ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Ηλεκτρονικό Μάντρωμα ο Π. Αριθμός & ηλε. Ταυτότητα
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Ηλεκτρονικό Μάντρωμα ο Π. Αριθμός & ηλε. Ταυτότητα

by admin
1 ημέρα ago
Αναζητείς μοναδικότητα; Διάβασε το κείμενο!… Ψυχοκοινωνικό πιπεράτο του Γιώργου Πιπερόπουλου
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναζητείς μοναδικότητα; Διάβασε το κείμενο!… Ψυχοκοινωνικό πιπεράτο του Γιώργου Πιπερόπουλου

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Απόφοιτος Δημοτικού με πλαστό απολυτήριο έγινε… υφυπουργός;

Απόφοιτος Δημοτικού με πλαστό απολυτήριο έγινε… υφυπουργός;

Η κυβέρνηση θα πέσει από τον ΟΑΕΕ

Η κυβέρνηση θα πέσει από τον ΟΑΕΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr